Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 09:02 7 135 62

Бременна с коронавирус обикаля с часове болници във Варна

  • варна-
  • коронавирус-
  • бременна-
  • бременна жена-
  • отказ-
  • болници-
  • лекари-
  • лечение

Лекари от две болници си прехвърлят родилката

Бременна с коронавирус обикаля с часове болници във Варна - 1
Снимка: bTV

В опит да прецизират текстовете за болнично лечение на пациенти с коронавирус, депутатите промениха на първо четене Закона за здравето. Опозицията обаче обяви, че държавата абдикира, защото болничното лечение вече няма да е задължително.

Виктория от Варна е бременна в деветия месец. От понеделник е положителна за COVID-19. "Много кашлям, много, и трудно дишам", оплака се жената, предаде bTV. Лекари от две болници си прехвърлят родилката – „Света Анна“, където попада първо и АГ болница, в която обясняват, че имат готовност за израждане на родилки с COVID-19, но не и да лекуват вируса. Все пак, в „Света Анна“ я приемат за кратко.

"След което ми сложиха нещо на пръста, това ми беше прегледа, и ми казаха, че трябва да си тръгвам, защото нямат места, и за мен е по-безопасно да се лекувам вкъщи", допълни Виктория. В късния следобед днес (20.11 б.р.), 24-часа след първия преглед, жената е била приета за лечение в "Св. Анна", съобщиха близките ѝ. С промените в Закона за здравето лекарите ще могат да избират за пациентите си - болнично или домашно лечение. Това предизвика скандал, защото според опозицията държавата абдикира от здравните грижи към болния.

"А кой ще е в контакт с него и ще го обгрижва?“, пита Георги Иванов. „Така се освобождава държавата от задължението за лечение и на практика ще има легализиране на отказа от лечение“, допълни Джевджет Чакъров "Всички, които имат нужда от болница, могат да разчитат на това“, заяви Даниела Дариткова. Патриотите обявиха, че ще подкрепят закона. Особено заради забраната за износ на определени лекарства. За износ на забранени лекарства проектът предвижда глоба до 150 хиляди лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    88 7 Отговор
    Това се нарича "БЪЛГАРСКО ЗДРАВЕ ОПАЗВАНЕ".

    Коментиран от #26

  • 2 Разчитайте на себе си и на приятели

    85 9 Отговор
    Управляващите само лъжят и крадът.
  • 3 Марто

    74 5 Отговор
    Значи Сачева в друга стати казва, че добре управляват Корона кризата а тука какво пише!
    Не издържам вече ще емигрирам в Русия

    Коментиран от #51

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 8 Отговор
    аз го писах това вие ме обиждате

    Коментиран от #24

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 10 Отговор
    имаме си бяла мафия
  • 6 Жоро

    50 7 Отговор
    Сачева позот оставка и затвор
    Сачева на това му вика добро управление какво ли е лошото!? Сигурно да не ни дават заеми и да бе може да краде хунтата
  • 7 гост

    23 38 Отговор
    Къде е Мангъров да обясни за чайчетата ,аспирина и сухите съчки ,отдавна не се е мяркал тъдява?

    Коментиран от #42

  • 8 Марто

    22 5 Отговор
    Сачева абе глеите си работата не ми пука за вас аз си гепим добре от кризата а вие умираите където си искате само пари не искаите що са си мои ще дам малко на знестничката ми 250 бона 510 милиона на негрИи пардон неграмотните...
  • 9 Аман

    12 44 Отговор
    ами като си бременна къде мърсуваш, що несе пазиш, себеси и бебето ??
  • 10 Жорп

    20 5 Отговор
    #Кризае
    На стълбите на всяка болница
  • 11 дедо Флашко

    24 6 Отговор
    В Русия няма да те вземат,защото идеш от американски управлявана териритория. Питай Геро Мустафовия.

    Коментиран от #14

  • 12 Наблюдател

    51 10 Отговор
    Българка, и то бременна-смятайте какво е страхът от коронавируса. Нямало места-а с какви хора са пълни болниците :стари и роми, които разиграват кючеци. Щом младите и готови да дадат живот не могат да бъдат приети веднага за лечение-значи тотал щета в мерките и оказването на медицинска помощ. Един не се намери да каже, да определи възрастовата граница, начина и метода на лечение в болниците. Сутринта гледах интервюто на Джамбазки по Bulgaria On Air и щом този хвърляч на пиратки разбира от пандемията, карантината и мерките за лична безопасност-ясно е какви мало.ум.ни.ци стоят във властта. А оня-дето джитка с джипката и се крие като паткан-на него кво му пука-нека мре народа, по-малко противници на управляващите. Батак и неуредици-това е BG.

    Коментиран от #22

  • 13 Жоро

    18 6 Отговор
    Значи това с преценката дали да го приеме или прати у тех е същото като расизма вижаш, че е черен и му викаш нямаме работа.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 9 Отговор
    нямаме здравеопазване вчера двама господа починаха на стълбището в ковид болница ПЛОВДИВ
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 7 Отговор
    има жестоки доктори жестоки лекари жестоки санитари

    Коментиран от #31

  • 18 Просто

    18 7 Отговор
    Управляващите лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
    Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тестване.
    Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.
  • 19 още здрав

    6 4 Отговор
    цербер може ли лека поправка 'БЪЛГАРСКО ЗДРАВЕ ОМРАЗВАНЕ'
  • 20 някой

    17 3 Отговор
    Явно никой не вижда какво става реално.Тая.....Дариткова , тръгнала да убеждава от НС ,че всеки който имал нужда от болница ,щял да да бъде лекуван в болница.СЪЩЕВРЕМЕННО С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ПРЕДЛАГАШ ПРОМЕНИ С КОИТО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ЛЕКУВА БОЛЕН С КОВИД В БОЛНИЦА... Е? За всеки случай ли трябва да се намесва телевизия? Седнал здравен министър да моли по брифинги : ама моля ви се, лекарите не издържат, спазвайте мерките и т.н. Айде да го видя сега, едната болница е под негова юрисдикция, другата е общинска ...кмета от Герб и директора и също е техен кадър. И стига с това оправдание ,видите ли било ,,частен случай,, ми те много станаха тия ,,частни случки,, напоследък. Пролетта приемаме закон ,че всеки пациент с ковид подлежи задължително на болнично лечение,демек вижте колко сме загрижени,сега оплетохме конците,да не казвам друго, и решаваме вече да не лекуваме Задължително в болница, измиваме си кунките със закон .Някой там долу по болниците ще решава кой да бъде приет и кой не. И ?
  • 21 Истината

    6 11 Отговор
    Само пълни откачалки правят деца в бг. Госпожата най-вероятно има iq под 60 щом ражда в бг .
  • 22 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    Има страх от вируса ,не мислиш ли? Ами ако я вземат в инфекциозно отделение и тя роди ,кой акушира ?Бях против отваряне на ковид отделения във всяка болница, но сега не зная какво да мисля.

    Коментиран от #39, #41

  • 23 Азззззззззз

    9 5 Отговор
    Отново фалшивата медия БТВ търси удобни случаи за пропаганда на ковида.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българка

    20 4 Отговор
    "Cлeд кoeтo ми cлoжихa нeщo нa пръcтa, тoвa ми бeшe прeглeдa, и ми кaзaхa, чe трябвa дa cи тръгвaм, зaщoтo нямaт мecтa, и зa мeн e пo-бeзoпacнo дa ce лeкувaм вкъщи", дoпълни Виктoрия. "
    Това е гербавото здравеопазване. По-безопасно да се лекуваме в къщи. И за заболяването сами сме си виновни. Шайката непрекъснато ни внушава, че за разпространението на пандемията са виновни хората.
    Е? Днес в 17 часа!
    Народе?.........

    Коментиран от #28, #33, #58, #60

  • 26 Фатмак

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":

    Ами избери си. Гледай руското или френското здравеопазване. Къде всички болни влизат в болници бе ? До скоро нямаше такъв вирус и като ни казваха да се пазим, че ще претоварим здравната система ревяхте като биволи. Като ни казаха, че яко ще се мре, изплашиха "нежните " ви душички. Е, системата е пред претоварване. За сега лекарите казват: ".. ти в къщи, ти в болница..". Скоро ще казват "... ти ще живееш, ти не...", ако прождължаваме да се правим на тарикати. Видях го в Испания през април. Българското масово здравеопазване в нормално време е по- добро от много държави в Европа, да не говорим за Америка. Та, че тарикати продължавайте със световната конспирация. Елвис е жив, земятя е плоска, Ковит-19 не съществува. Има само някакъв си грип.

    Коментиран от #54, #55

  • 27 ares

    5 6 Отговор
    Щом трябва ще обикаля нали здравната ни система не става за нищо тогава какво искате.Мръсни лицемери
  • 28 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Маски ще палите ли или ще си ги носите на муцуните?

    Коментиран от #30, #32

  • 29 Васил

    5 3 Отговор
    Лекар=Касап
  • 30 малко тиквениче

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Ще нося, ще нося, както Баце я носеше!
  • 31 По Мутафчийски

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти, като си такава "широка" душа, иди да лекуваш и вземаш решения вместо медиците. Лесно е да си "добър" и да се правиш на ощипан отстрани. Закисни се до шия в ла*ната и тогава морализаторствай.

    Коментиран от #43

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 По Мутафчийски

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Хората са и проверили кислородното насищане на кръвта и са преценили, че е добро и не е за в болница. Не е възможно всеки, с температура, сополи и малко кашлицата да се лекува в болница. Да не говорим, че даже е вредно.
  • 34 Следователно

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "СТИГА":

    Няма да се интересуваме и от разболелите се тогава.
  • 35 Някои подробности

    5 1 Отговор
    Жената не е тръгнала да ражда, а да се лекува от Ковид. 9 месец продължава 30 дни. Омешване на заразени с родилки застрашава родилките. Разстоянието между АГ и Инфекциозна клиника е 400 метра.
  • 36 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "СТИГА":

    Предпазвам се с маска разбира, а такива като теб обикновено ги игнорирам .Щом на теб не ти пука за здравето ти, на мен още по малко ми пука за здравето на "умници" като теб .Бъди жив и здрав!

    Коментиран от #44

  • 37 д швейка

    4 3 Отговор
    Нещо не разбрах-пращам си осигуровки задължително но няма да ме лекуват в болница защото сменят закона.Сега като лежа в къщи къде да си платя първите 10 дена за леглото че се притеснявам за болниците да не им спаднат приходите
  • 38 д швейка

    3 4 Отговор
    Нещо не разбрах-пращам си осигуровки задължително но няма да ме лекуват в болница защото сменят закона.Сега като лежа в къщи къде да си платя първите 10 дена за леглото че се притеснявам за болниците да не им спаднат приходите

    Коментиран от #50

  • 39 Наблюдател

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Просто е-мисли как да опазиш семейството си, близките, приятелите, колегите си. Носи маска. Временно забрави за село, Гърция, морето, новогодишния купон във фирмата където работиш, за Мол-а. А кой ще акушира на тази-бременната, ще се намери.
  • 40 д швейка

    3 3 Отговор
    Нещо не разбрах-пращам си осигуровки задължително но няма да ме лекуват в болница защото сменят закона.Сега като лежа в къщи къде да си платя първите 10 дена за леглото че се притеснявам за болниците да не им спаднат приходите
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Citizen X

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Мангъра играе ролята на т.н. " добро ченге " в този спектакъл , нали все някой трябва да прави и това , за да хваща декиш сътвореното от щаба и СИЕ. Ако беше неудобен дали щяха да му позволят такава волност и гластност по всички медии , нима е единствения корифей в тази област , че само на него му позволяват фрийволни изказвания !
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "По Мутафчийски":

    ти си лош лош лош

    Коментиран от #57, #61

  • 44 домакин

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Ти вярваш ли си изобщо?! Заради "умници"като теб управляващите ни поставят в това положение! Просто всички поклонници на тиквата сте избирани ковистерици,избирани мозъци,които сляпоизпълняващи заповедите на славният ви вожд! Тотално изтрещели сте и не стига,че посегнахте и на децата,ами продължавате да ни настройване едни срещу други! И е много жалко,че все още намирате себеподобни!!!!
  • 45 Вие сте ненормални

    6 4 Отговор
    Къв вирус ви гони вас уе? Корона вирус няма. Вируса е в небето и мислите ви.
  • 46 Гост

    8 4 Отговор
    Тия българоубиици от герб с тоя закон дават ЗАКОНОВО право да ви отказват лечение !!! И това ще е 100% никой няма да е за болнично лечение!! Браво това ли ви беше планът да разтоварите здравната система? Дариткова в за бесил*то !!!!
  • 47 123

    6 5 Отговор
    Защо трябва да вярвам на статията? Повечето новини вече са фалшиви дори и във факти.бг. Аз и хората около мен не сме болни от ковид, а нямам и роднини и приятели болни от ковид.

    Коментиран от #48

  • 48 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "123":

    Дано така си и остане! Но за съжаление аз имам приятели болни 3-4ма заедно със семействата им! Казват , че е ад ! Положителен ли си никъде не те искат!!! Направо кой как може сам се оправя! Недай си боже ти потрябва линейка и болница......
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 КАЛИГУЛА БАНКЕНСКИ

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "д швейка":

    АМИ КАТО ТЪРПИШ ДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ РАЗБОЙНИЦИ ОТ ГЕРБ. ЩЕ ПЛАЩАШ ЗДРАВНИ И НЯМА ДА ТЕ ПРИЕМАТ В БОЛНИЦА. ПРИ ГЕРБ ПАТЛАДЖАНИТЕ БЕЗ ЗДРАВНИ СА С ПРЕДИМСТВО.

    Коментиран от #56

  • 51 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Марто":

    Лъжеш, няма да емигрираш в Русия, за съжаление!
  • 52 Лъжепатриот

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Патриот":

    Как бе,макетата са измислили и кирилицата и китайските йероглифи.Я марш в Тетово да се правиш на патреотар.
  • 53 Likos

    4 3 Отговор
    Боклуци ! А осигуровки за здравни ги търсят! Боклуци!В Цялата Държава е пълна каша!
  • 54 Ченге

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Фатмак":

    И къде в Испания го видя това,гербери но?Пък и Франция и Русия си омешал.Я стига си защитавал крадливите неграмотници ,които ни управляват.Какво здравеопазване ,какви 5 лева в България?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ГЕРБ=БСП

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "КАЛИГУЛА БАНКЕНСКИ":

    То пък всички други са чиста работа. От кол въже кой от кой,по най.....
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    До 25 ком -Другарке -Като толкова желаеш да влезеш в болница полуболна и си мислиш че си за болница-най вероятно ши та сложат в стая с истински болни кашлещи и храчещи да се доразболееш и после да те лекуват
  • 59 ВЪРНАХ

    5 0 Отговор
    ГЛЕДАХ ВИДЕОТО С ВРЪЩАНИЯ НАД 50 ПЪТИ ДА Я ЧУЯ КАК ГОВОРИ СЪЩАТА Е КАТО ПЛАЧЕЩИЯ ,ДЕТО МИГАШЕ И ЗАТВАРЯШЕ ОЧИТЕ.ПЛАТЕНИ АРТИСТИ!
  • 60 Диверсия 007

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    ..... и са и сложили нещо на пръста??!!!! Кво ли ще да е? 😂
  • 61 По Мутафчийски

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не знам защо модераторът ме изтри по-горе, при положение, че цитирах класик като Бащицата!? Както и да е. Ще го кажа така: Ще си туря това твое мнение, в стил детска градинка, на ......... сърцето.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.