Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 10:38 7 901 63

Водещ лекар от Пловдив загуби битката с COVID-19, лекувал се сам

  • кирил еленски-
  • лекар-
  • пловдив-
  • доктор-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • почина

Д-р Кирил Еленски беше отдаден на професията си и на хората

Водещ лекар от Пловдив загуби битката с COVID-19, лекувал се сам - 1
Снимка: bTV

Пловдив загуби един от най-уважаваните в града лекари. Д-р Кирил Еленски не е успял да се пребори с коронавируса. Един от пациентите му - издателят Манол Пейков, разказа, че ден преди да почине е помолил за апарат за обдишване, за да се лекува вкъщи, предаде bTV.

Ние имахме, защото преди години го купихме за баща ми, каза Пейков. За него доктор Еленски е бил като част от семейството. Той го определи като човек с огромен и житейски, и професионален опит, отдаден на професията и на хората. Той се отнасяше с разбиране към нас и беше като психолог, споделя още дългогодишният пациент на уважавания лекар.

Доктор Еленски беше част от ръководството на БЛС. Той е роден през 1958 година в Пловдив. През 1985 година завършва Медицинския университет със специалности "Вътрешни болести" и "Обща медицина". Има и магистърска степен по макроикономика от Пловдивския университет. Започва кариерата си в Карлово, където работи 13 години като участъков лекар, завеждащ вътрешно отделение и зам.-директор на общинската болница.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    34 63 Отговор
    Айде стига глупости. Има ли аутопсия?

    Коментиран от #3, #8, #12, #27, #44

  • 2 хъммм

    21 78 Отговор
    Слушал е съветите на Мангъров и се е лекувал с аспирин.

    Бог да го прости.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Мешков

    56 14 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    Това ли ти е най-важното в такъв момент?? Жалко за теб. Малко състрадание??
  • 4 Просто

    57 16 Отговор
    Управляващите лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
    Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тестване.
    Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.

    Коментиран от #15, #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Просто

    30 9 Отговор
    Напишете в google смъртност по седмици. Първия резултат е от официалния сайт на националния статистически институт. Отворете го. На страница в кая и има линк към екселски таблици . Една от тях е “Умирания в България по седмици в периода 2015 - 2020 година (таблица с данни)”. Там ги има всички официални данни. За 45 седмица числата са 2073,2113,1992,2042,2152,3179 за годините от 2015 до 2020. Това са обективните факти другото са приказки и теории на “специалисти” и разбирачи.

    Коментиран от #21, #54

  • 7 Чичо

    22 4 Отговор
    Все ми се искаше бацо да я загуби, ма негодяите ни мрят

    Коментиран от #24

  • 8 Миризлив пор

    12 16 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    Какво според теб ще покаже една аутопсия? Ето това ми е интересно?

    Коментиран от #14

  • 9 кво значи тва

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "хъммм":

    Не, ходил е да гледа асфалта на магистралата
  • 10 КОТарАК

    23 12 Отговор
    как се установява от какво е починал човек без аутопсия? по цвета на кожата ли ? жалко че коментирам след такава трагедия , но на някои мислещи ни писна вече да се преписва всичко на короната!!!
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 4 Отговор
    БОГ да го прости господин ДОКТОРА

    Коментиран от #43, #59

  • 12 Бесен Язовец

    24 8 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    Аутопсията не е важна важно е, че уплашиха отново зомбите преди обяд! Пред 2 дни обърка и ходих до маркета в 15:00h още на входа ме загледаха лошо през маски 3-4 зомбита и се отказах да пазарувам подминах на бързо!

    Коментиран от #16

  • 13 карамфила

    33 4 Отговор
    А бе как поне един от 240 народни изедници не умря или поне някой дебел министър?Ако умре боико ще повярвам че има корона.А за доктора да почива в мир и да ни чака от другата страна.

    Коментиран от #23

  • 14 КОТарАК

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    ,,Аутопсията представлява разрязване на тялото на починал човек или животно, с цел да се установи причината за неговата смърт. При аутопсията се отварят последователно гръдният кош и коремът, както и черепът. Органите се изваждат от тялото, оглеждат се на външен вид, самите те се измерват на тегло, след което се разрязват за търсене на болестни изменения. При аутопсията се взимат тъкани за микроскопски и други изследвания.''

    Коментиран от #30, #32

  • 15 Какви мерки?!

    12 9 Отговор

    До коментар #4 от "Просто":

    Ясно е,че не са това необходимите мерки!Особено маските!Те са изгодни,но не необходими.Никоя държава не успя да спре вируса с маски!

    Коментиран от #19

  • 16 карамфила

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Има си начин да не те гледат лошо,просто слагаш дръжка от отверка в джоба си и оставяш зомбитата да я видят.Ще видиш колко дружелюбни ще станат.
  • 17 игри на волята

    4 10 Отговор
    Изгубил битката... Жалко! Вирусът му е взел златните грошове.
  • 18 Лост

    19 1 Отговор
    Лошото е, че той е доктор. И ако сам не може да си предпише нещо което да го п, излекува е проблем. Проблем е, че и в болницата няма гаранция, че ще те излекуват.
  • 19 Просто

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Какви мерки?!":

    Не може да се субсидира не работеща икономика. А при епидемична обстановка няма как да има нормално работеща икономика.Това, че заведенията са отворени се оказва вредно за всички дори и за собствениците им защото клиенти няма и се повече няма има и ще реват за помощи. Затова по-добрият подход е Китайски. Тотално ограничаване и затваряне на всичко за да се елиминира вътрешното разпространение на вируса,на цената на пълно спиране на цялата икономика, но за кратко. След това рестартиране с ограничения за международните пътувания. Китайската икономика вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.

    Коментиран от #28, #29

  • 20 Пешо

    15 6 Отговор
    Те докторите сами не си вярват един на друг, ние как да им вярваме?!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 от факултето

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "карамфила":

    Брато и аз невервам, несъм го видел, но ако го срещнем, че го изям, много съм гладен.
  • 24 На бацо му знаем щуротиите

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Чичо":

    Ама на следващия като доиде дорде му разберем глупостите много поразии ше направи

    Коментиран от #40

  • 25 ПСР

    21 1 Отговор
    Факти БГ,или не публикувайте подобни новини,или не пускайте коментари под тях!
    Отишъл си е един човек,с ПСР+ за КВ 19.Работил е до последно.На най-близките си казал,че не иска да постъпва в болница,за да има място за друг-той,можел сам да се лекува.Колега донесъл кислород у тях.И за 36-48 часа-починал.
    Следват куп хейтърски,просташки,неуместни коментари от редовните дървени философи,които и пред човешката смърт и загуба за близките,нямат грам почит и свян.
  • 26 БГ ДБ

    13 7 Отговор
    Затворете веднага всички училища. Децата са невинни камикадзета за разпространяване на вируса. А министър Вълчев под съд за умишлена разпространяване на зараза и смърт

    Коментиран от #34, #41

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Какви мерки!?

    8 6 Отговор

    До коментар #19 от "Просто":

    Това,което е ефективно в Китай,едва ли ще е такова в България!Не трябваше да се всява паника в цял свят!Явно броят на починалите с и без мерки ще бъде един и същ.
  • 29 мда

    13 10 Отговор

    До коментар #19 от "Просто":

    Всеки трябва да има право на избор. Който иска да се затваря и маскира. Не може някой да ми забранява да излизам навън, да ме задължава да нося маска, или да се ваксинирам. Много е жалко да се превърнеш в роб с цел да спасиш живота си който вече си изгубил.

    Коментиран от #45

  • 30 Миризлив пор

    11 8 Отговор

    До коментар #14 от "КОТарАК":

    Причината е пневмония причинена от вирус. Просто това ти смила дробовете и умираш от липса на кислород. В случая аутопсията само това ще покаже, отделно всичко е много заразно и представлява опасност за хората които извършват аутопсията и утилизиращи течности и материали.

    Коментиран от #47

  • 31 111

    15 5 Отговор
    В медиите почти всичко вече е лъжа. Държавата също лъже. Нагласени постановки и повечето хора се вързват.
  • 32 Точно така е!

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "КОТарАК":

    И все пак много време си губиш да обясняваш на ковиолигофрените. Едва ли и ще те разберат! Няма и с какво.
  • 33 Ми нз

    8 5 Отговор
    Ония ден ръсиха с бклуци в небето. Все пак и на това се дължи. Смехът лекува. Но гледайте сега всичко може да свърши като ходим с противугазове с въглен. Може да пърдим и да не могат околните да ни усетят пръднята. За ядене ще си отворим отвора на противогаза и ще лапаме чушката.
  • 34 един

    10 4 Отговор

    До коментар #26 от "БГ ДБ":

    Затвори се ти бе. Недей да обвиняваш другите. Заради ковид зомбитата страдат и нормалните.

    Коментиран от #38, #39

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Коко

    7 6 Отговор
    Глупости човека е имал и други заболявания и докторите са хора,колко много умираха преди ковида ама сега е толкова удобно.Битка се губи с рак а не грип.Вируса убива хора,които цял живот са вредили на своето здраве
  • 37 Китайскишит

    8 1 Отговор
    Къде са болните китайци?Над 1 милиард население...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БГ ДБ

    18 6 Отговор

    До коментар #34 от "един":

    А от разнесената от безсимптомно заразени ученици умират хора!
    Затворете спешно училищата! Те не са забавачки за отглеждане на деца! Всеки родител да поеме отговорност!
  • 40 Дедо

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "На бацо му знаем щуротиите":

    Всеки друг ще е по добре от бацо
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Еврогей

    2 6 Отговор
    Кат додат фърчилата на шабесите и лодките на фашагите -ни вирус ша може да префръкне,ни грозен руски окупант!!
  • 43 По Мутафчийски

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз пък си мислех, че пак ще кажеш нещо за "бялата магия"!
  • 44 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    На такива като теб само трепанация.На живо и без упойка. Понеже си разбирач,трябва да ти стане ясно .
  • 45 Просто

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "мда":

    Тук само се говори за права и свободи, а всъщност те само се отнемат негласно, но не с ограничения и мерки, а чрез не вземане на радикални мерки и обричане на икономическа зависимост.
    Губят се много повече свободи и права и то в дългосрочен план, но малко хора си дават сметка. Мислят си, че “защитават” свободата, а реално само обричат много по-жестоко всички без да дори да го осъзнават. В настоящото и бъдеще време свобода се отнема най-лесно чрез икономическа зависимост.А тя е гарантирана от икономическата криза породена от не вземането на адекватни мерки за елиминиране на пандемията.
  • 46 някой

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "Точно така е!":

    Гледай някое такова зомби ,като му свалиш маската, да не ти вкара някой в мутрата и да разгледаш земята от близо. Приятелски съвет,не знаеш какво да очакваш от себеподобни..

    Коментиран от #57

  • 47 КОТарАК

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Миризлив пор":

    а има ли да кажем теоретична вероятност , да покаже нещо друго? при условие , че ковидтестовете доказано дават разлика при употреба на няколко?
  • 48 жалко

    4 3 Отговор
    И най-лошото е, че първите жертви са точно качествени свестни хора, които вършат много повече полезни неща от другите.
  • 49 Митко

    6 5 Отговор
    Аз и преди Ковид като съм ходил на лекар съм виждал некролози на входа с починали доктори тогава от какво са почивали като е нямало Ковид!?
  • 50 AMAN

    3 3 Отговор
    Да не отвориш сайт за новини, всяка втора новина е такава, че да те накара да пиеш хапчета!

    Смешни журналисти!!!
  • 51 лекар

    3 1 Отговор
    Апарат за обдишване е безпомощен без обучен и опитен персонал.Сам не можеш да се лекуваш.Проф.Кожухаров от Русе казваше с уважение към младите лекари:"Тези момчета ще ни лекуват"
  • 52 АУТОПСИЯ

    5 4 Отговор
    АУТОПСИЯТА ПОКАЗА ЛИ ЧЕ Е ПОЧИНАЛ ОТ КОРОНА ,ИЛИ НЕ Е ПРАВЕНА АУТОПСИЯ И ИНФАРКА ГО ПРЕДСТАВЯТА КАТО КОРОНА?БЕЗ АУТОПСИЯ ЗНАЧИ ЛЪЖЕТЕ ЧЕ Е ПОЧИНАЛ ОТ КОРОНА ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА.

    Коментиран от #60

  • 53 любопитен

    3 2 Отговор
    Епична битка , легендарна битка ............. но няма лекар , който да не знае как ДА СЕ ЛЕКУВА !!!! Вътрешни болести и Обща медицина са именно основата на инфекциозните зарази !
  • 54 Рошко

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Просто":

    То кел файда, вече имаме две жертви изписани с корона, нищо че едната си умря от сърце другата от язва то като няма съвест в болниците няма смисъл да четем в момента гледат само парата
  • 55 Гост

    4 5 Отговор
    Починал е от коронавирус толкова, колкото и Батачани са умрели от естествена смърт при нападението на агаларите.
  • 56 Суха съчка

    2 1 Отговор
    Още не е започнало якото .......това по100 ден е началото.
  • 57 НАПРОТИВ

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "някой":

    Няма да има време да отреагира! А ти много филми гледаш,драги мой!!
  • 58 vessi

    4 0 Отговор
    Бог да го прости и светла му памет.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 9665

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "АУТОПСИЯ":

    ТО И ОТ ХИВ НЯМА ПОЧИНАЛИ, А С ХИВ. ЗАЩОТО УМИРАТ ОТ ПНЕВМОНИИ НАЙ - ВЕЧЕ. АУТОПСИЯТА ПОКАЗВА МАКРОНИВОТО - ОРГАННОТО ПОРАЖЕНИЕ, А НЕ МИКРОНИВОТО - ВИРУС ИЛИ БАКТЕРИЯ. ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАШ ОТ МЕДИЦИНА. ПЛЯМПАШ КАТО ЗА СВЕТОВНО
  • 61 ЛОГИЧНАТА РАЗВРЪЗКА

    1 0 Отговор
    СВЕТЪТ СЕ САМОУНИЩОЖАВА ОТ ГЛУПОСТИТЕ КОЙТО ВЪРШИ
  • 62 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    БОГ да го прости.поредния лекар загинал в борбата с тази пандемия.респект!статиите обаче в които се пише че лекарите се самолекували и затова умрели не са коректни.всеки лекар се консултира с колеги специалисти преди да се самолекува и се самолекува защото знае че в момента системата е много силно натоварена .дори да бе преит в болница едва ли биха могли да му помогнат с нещо по-различно от самолечението което е приложил!
  • 63 баба ви от бг

    0 0 Отговор
    де факто къде е роден, че нещо не сещам за такова име в Пловдив????в коя болница или поликлиника е работил?