Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 10:40 4 978 22

Красимир Дачев: Болниците, в които хората умират, години наред са инкасирали приходи

  • коронавирус-
  • криза-
  • мерки-
  • красимир дачев

С 43% са се увеличили дълговите проблеми на фирмите заради кризата

Красимир Дачев: Болниците, в които хората умират, години наред са инкасирали приходи - 1
Снимка: бТВ

Страшното в момента е, че сега се установяват грешки, които са направени по-рано. Например болниците, в които хората умират по стълбите, години наред само са инкасирали приходи, без да правят нищо друго. Това заяви зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев.
"Част от болниците са черни каси, които не функционират нормално. Хората, които сега си отидоха от здравната система, не трябва изобщо да се връщат“, коментира той пред bTV.

С 43% са се увеличили дълговите проблеми на фирмите заради кризата. Това е показало изследване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщи той.

Според него при всички случаи е по-добре да не се затваря бизнесът. Ако се стигне до по-сериозно затягане на мерките, ние ще изгубим редовните си клиенти, мотивира се Дачев.

По думите на бизнесмена, помощ от държавата не би могла да компенсира изпуснатите възможности и това, че при затваряне се губят, клиенти, които след това трябва отново да бъдат печелени.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен ХУР

    53 2 Отговор
    Цялата система е ИЗГНИЛА.. здравна, пенсионна
  • 2 КОТарАК

    35 4 Отговор
    хващайте мотиките и по селата-никаква криза не влияе на човек който сам си произвежда храната , а ако е по-организиран може и да продава/ това е поуката за никаквата ни икономика и неориентираното ни общество от коронаистерията

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Банчо

    30 4 Отговор
    Нали на теб Костов ти подари Свилоза, генерира приходи 20 години а содокотел няма
  • 5 Перо

    31 4 Отговор
    И какво разбира от бизнес един държавен милионер от приватизация и мошеничества,чрез престъпно,лобистко законодателство и корумпирани управници?
  • 6 В нормалните държяви

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Няма гербаджии само да лапат. А и управляващите им са с морал.
  • 7 Българка

    25 1 Отговор
    Ако се направи актуален регистър на действително работещите лекари в регистрираните много на брой болници, ще лъсне истината, че голяма част са само нахартия, за усвояване/ крадене на пари.
    Аналог са мъртвите герберски избиратели
    Мъртви души и живи крадци
  • 8 ежко

    32 2 Отговор
    Сори, ама нали направихте модела американски!Дадохте медицината на частници, да източват хубаво обществените средства.Що се чудите?Нали държавата била неефективна, лош стопанин била!Е сега се натресохте и на ефективност, и на добът стопанин!Благодарете на Костов,драги!Дайте да дадем и армията на частници /както напражихме с образовението/, и полицията ако може и да закриваме седянката!

    Коментиран от #12

  • 9 Другарина

    19 3 Отговор
    назначен за милионер , и той да се обади ! Отврат !
  • 10 6767

    19 2 Отговор
    Кризата още не е започнала, бизнесът реве колко загуби е инкасирал. Последните 11 год. що авантосване беше, що трупане на печалби, ама нямаше нищо против бизнесът, когато трупаше имоти, луксозни возила, поддържаше любовници, пари зад граница... Сега да си яде запасите. Трупаното цели 11 год. няма да се стопи за 6 месеца.
  • 11 Перо

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    И какво мислиш,че държавните и общински корумпета,мутрите и циганите ще те оставят на мира,а?

    Коментиран от #13

  • 12 Te ако я бяха

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "ежко":

    дали на частници щеше да е по-различно. Но въпросът е че не е.
    Шефовете на държавни болници ги третират като бащиния.
    Една върхушка си прави яко далавери като за последно, болницата изнемогва материално и мнозинството лекари и мед сестри мизеруват.

    Коментиран от #15

  • 13 КОТарАК

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    тя , тоягата има два края)
  • 14 Осман

    9 2 Отговор
    Бащицата, какво ще каже... Според него условията в които се намират болниците в България са по добри от болниците в Швейцария!!!! Оставка, Съд, ЗАТВОР
  • 15 ежко

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Te ако я бяха":

    Интересите на частника се разминават с функциите на държавата.За първите са важни парите, а не дейността и обществените ползи!В този ред на мисли, ако медицината беше държавна, какво и пречи на държавата да упражнява контрол, както претендира,че го прави сега,само,че не за частни,а държавни и общински болници?Защо трябва болниците да са търговски дружества?Последните години се създадоха хиляди частни болници - явно ресурса за изсмукване е голям.Лобистки правила-бол.Частното води до недофинансиране на държавното и общинското и затова трябва да се прекрати!нака да има яастни, но да се финансират само от застраховки и пациентски плащания, да жидим колко ще останат на мегдана!А докторите, нвма да останат безработни -добри заплати,но от държавата!
  • 16 Докторът

    9 1 Отговор
    Абсолютно съм съгласен. ''Ако се стигне до по-сериозно затягане на мерките, ние ще изгубим редовните си клиенти, мотивира се Дачев.'' И ние също.
  • 17 С малки изключения болниците в държавата

    6 1 Отговор
    Са като амбулатории за животни!!! Който НЕЕ попадал в общинска болница да не дава мнение!! Една шайка в бели престилки управлява болниците, надолу мизерия и за персонал, а най вече за болните!

    Коментиран от #18

  • 18 ами

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "С малки изключения болниците в държавата":

    Шайката, трябва да трупа трудов стаж за пенсия. Инак си имат частните кабинети и офшорките.
  • 19 Ню Йорк 8,5 милиона жители! Между

    3 0 Отговор
    75000---100 000 бездомници! Лятото умират около 500човека,зимата 800на месец, събират ги в хладилни камиоти, чакат да се появят роднини да бъдат погребани!! След 3 месеца, непотърсените починали се погребват на остров Харт до града за сметка на общината в масови гробове! Събират се по 1500 починали и непотърсените за 3месеца!!!Така постъпва общината от 120години,!!!!
  • 20 Манафоглу

    2 3 Отговор
    Вие гледайте да не уморите некой ром мюсулманин, че тогава ще ви секат с брадвите на парчета по площадите.....
  • 21 Унуфри

    0 0 Отговор
    коНЕЕЕЕ
  • 22 Н яма проблем

    2 1 Отговор
    Като оратор не става, много беден речник. Селски хитрец.