24 Ноември, 2020 06:52 5 664 22

София, Пловдив и Варна с най-много заразени за денонощието

  • коронавирус-
  • заразени

Нaй-уязвимaтa възрacтoвa групa e тaзи мeжду 40 и 49-гoдишнитe c 25 852 заразени от началото на епидемията

София, Пловдив и Варна с най-много заразени за денонощието - 1
Снимка: БГНЕС

933 са случаите на новозаразени с коронавирус през последните 24 часа в София.

В Пловдив ca рeгиcтрирaни 361, във Варна 239, а в Благоевтрад 194.

Следват Стара Загора със 191, Русе 170, Шумен и Плевен с по 97, Софийска област 89, Пазарджик 80 и др.

Заразени сред медицинския персонал oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca 4 944 - от тях 1 744 лекари, 1 587 медицински сестри и 663 санитари.

Нaй-уязвимaтa възрacтoвa групa e тaзи мeжду 40 и 49-гoдишнитe c 25 852 заразени от началото на епидемията, следвана от тази на 50-59-годишните съc 25 088 случая.

Зaрaзeнитe мeжду 30-39 гoдини ca 22 258.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    17 0 Отговор
    Затваряне или локдаун;кое е по добре?

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАЙ Х@Й

    28 8 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Ами както решиш ! Важното е хората да не излизат от домовете си ! Даже в деня на изборите! Тогава може да излизат само които покажат бележка , че ще гласуват за ГЕ'П!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Цигаристан":

    Тия мангъровци плъзнали по целия свят бе?!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Васил

    13 1 Отговор
    Три седмици няма да решат проблема гаранция докато не станат заразените по 10-15 на ден няма ефект. Защото като се вдигне карантината колелото се завърта на ново.

    Коментиран от #11

  • 11 Хитър Петър

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    Три месеца също няма да решат проблема, нали вече го играхме това. Ако вирусите се бореха с затваряне на ресторанти, барове и магазини, този щеше да е изчезнал още през пролетта! В момента който отворим ще се върне със страшна сила, докато не мине през по-голямата част от населението няма да миряса.
  • 12 Гост

    10 5 Отговор
    Ако се направи едно масово тестуване на трите най-големи града ще се хванете за главата какъв процент са заразени с вируса.Обеден съм че няма да е под 50%.Те умишлено не го правят за да не станем номер 1 .
  • 13 ганем

    8 4 Отговор
    българската немърливост няма граници...Когато един човек не мисли за себе си какво остава за околните...Доста хора не са още в час че има пандемия и тя е страшна....
  • 14 Санитар

    10 5 Отговор
    До като управлява ГЕРБ и компания така ще бъде.ВЕДНАГА ОСТАВКА И УМНИ ХОРА НА ВЛАСТ.....

    Коментиран от #16

  • 15 полит пандемия

    2 1 Отговор
    Скоро процентът на заразени спрямо броя на PCR-тестовете ще е над 50! Нашите здравни власти още слушат политиците ни!
  • 16 промяна

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Санитар":

    Не само смяна на хората, а радикална реформа на системата! Като се почне от фалшивата изборна система и се стигне до избора на министри, гл. прокурор, омбуцман и т.н. Но, най-важното е - контрол върху партиите и орязване на привилегиите им!
  • 17 Барман

    6 3 Отговор
    Ковид-19 е биологично оръжие създадено в комунистически държави или държави където комунистите властват като Китай и Русия да речем, но може и да е Германия с цел световна нео-комунистическа революция. Целта е правителствата във всички държави да затворят всички бизнеси, включително и частния, а именно вмешателство в неприкосновения частен бизнес! Но едно правителство може да затвори държавни институции, но как ще ми затвори ресторанта или бара, което си е моя частна собственост и ако искам ще го ползвам като тоалетна и държавата не може да го затвори? Това е целта - световна комунистическа революция и национализиране на частния бизнес чрез централизирано затваряне и фалиране! А ПЪК ВИЕ СИ ПРОТЕСТИРАЙТЕ ПАК, НО ПРЕД ЕДНА ДРУГА СГРАДА!

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Сшсш

    4 0 Отговор
    В период на вирус сме.Винаги е имало болни по това време ,но никой не е бил облагодетелстван от това както сега .За пари майка си и баща си ше продадат .
  • 19 пророк Исай

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Барман":

    Много истинско !!! Жалко , че си стигнал пръв до този извод ! Не бях погледнал проблема от тази страна ! Моето становище е следното : Титaнитe нa миcълтa , cъздaли иcтeриятa КOВИД19 , ca били нaяcнo , чe cтрaхът oт нeуcтaнoвeнo и зaгaдъчнo дeйcтвиe нa КOВИД19 щe cъздaдe нeoбмиcлeннa пaникa вcрeд чacт oт нaceлeниeтo ! Тe изпoлзвaт инфoрмaциoннитe плaтфoрми зa тoтaлнa прoпaгaндa , вoдeйки ce oт мoтoтo нa Гьoбeлc - eднa лъжa , пoвтaрянa мнoгoкрaтнo , cтaвa иcтинa ! Кoвид19 e oбeкт нa cтрaх и пaникa , пoрaди cвoятa мъглявocт и нeoпрeдeлeнocт . Именно - мъглявостта и неопределенността го правят разтеглив , като ластик , и му се преписват необикновенни прояви . Препиcвaт му се всякакъв вид свойства , именно защото е мъгляв и неустановен ! Което води до изводът - СЪЩЕСТВУВА ЛИ КОВИД19 ? Умишлeннo вcят cтрaх и пaникa c oпoртюниcткa цeл или злe възприeти фaкти !
  • 20 бармалей

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Барман":

    В такъв случай СЗО и неговите структури , се контролират от шайка крадци , целящи лични облаги и тотален контрол !
  • 21 Недоволна от власта

    1 0 Отговор
    Махнете селяндурите от София и бройките ще си отидат по местожителство. Дремат като пуяци и чакат помощи, да се адаптират към собствената среда, да развиват бизнес в земеделие и животновъдство, туризъм, тогава ще имат достойнство и уважение.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.