25 Ноември, 2020 16:14 2 337 16

Петър Москов: Политика, която води до пълното разпищолване или пълно затваряне, е погрешна

  • локдаун-
  • петър москов-
  • коронавирус

Нужен е политически щаб, който да възстанови авторитета и доверието

Петър Москов: Политика, която води до пълното разпищолване или пълно затваряне, е погрешна - 1

"Всяка политика, която води до пълното разпищолване или пълно затваряне, е погрешна". Констатацията направи бившият здравен министър д-р Петър Москов, лидер на партия КОД. По думите му решението за налагане на новите мерки, които определи като затваряне, е грешно.

"За половината от общество тези мерки са прекомерни, но за другата част, които са притеснени от заразата, те са недостатъчни. Резултатът отново ще е лош", заяви той и обясни:

"Разбирането, приемането и съпричастността на голяма част от обществото за това какъв е проблемът и какви са стъпките за преодоляването му е първото нещо, което трябва да се гарантира за управлението на една криза. Това се постига не с надцакване с данни и числа, а с политическа лидерство, което да даде план, стъпки и цел. Това не се случва в момента".

Според него политическите лидери се държат като "спекуланти и следят кой е по-висок - курсът на страха за здравето или курсът на страха за хляба - и кешират там, където ще получат по-голяма електорална печалба. Той определи това като пагубно и водещо до грешни решения.

"Нужен е политически щаб, който да възстанови политическия авторитет и доверие. Призовавам ръководството на парламента и председателите на парламентарните групи да сформират още тази седмица такъв политически щаб и той да постигне съгласие около план, стъпки и мерки за решаване на кризата. Ако не могат да направят това, да се разпускат и да отиваме на избори".

Д-р Москов посочи, че политическите лидери трябва да са обединени около обща цел, а тя не е как да се спечелят изборите през март, а как да умрат по-малко хора. Според него всички политически решения сега се вземат с хоризонт до изборите.

Петър Москов беше категоричен, че философията, която трябва да се приеме, е да се запази социалната и икономическата активност, но при контрол на нивото на заразата:

"Целта е не да се затворим всички, а да изолираме носителите на заразата. ... Трябва предварително подготвена от държавата процедура по масово тестване".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    7 0 Отговор
    Петър плет плете.
    По три реда преплита.
    Плети Петре плета!
    Падна Петре плета.
  • 2 Последния Софиянец

    10 7 Отговор
    В 18 30 продължаваме Протеста.Който помни кошмара от март месец ще дойде.

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Производител

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Зaщo Бългaрия e първa нa плaнeтaтa пo cмъртнocт и дa пoпитaмe ли тoвa c eзикa нa бухaлкитe тeзи кoитo гoряхa мacки и пoдлъгвaхa нaрoдa чe нямa кoрoнaвируc? Нe! И дa ги ''oбухaлкaмe'' рeзултaт нямa дa имa, зaщoтo бългaрcкият нaрoд e нaй-прocтият и нeoбрaзoвaн нaрoд нa плaнeтaтa /Хитлер го е казал в сентенция, но си прoличa и пo мaкeдoнcкия въпрoc/, a бългaрcкитe прoтecтирaщи ca върхa нa cлaдoлeдa нa прocтoтиятa в Бългaрия! Нeкa нe ce зaблуждaвaмe! Тoзи вируc e cъздaдeн зa дa ce ocъщecтви cвeтoвнa нeo-кoмуниcтичecкa рeвoлюция и нaциoнaлизaция нa чacтния бизнec! Прaвитeлcтвaтa нaвcякъдe ca принудeни дa зaтвaрят вcички бизнecи, кaтo цeлтa e унищoжaвaнeтo нa чacтния бизнec и нaциoнaлизирaнeтo му. Кaквo мoжe дa нaпрaвим прeди дa ни унищoжaт? Вдигaмe цeнитe дo нeбecaтa и тoвa вeчe ce cлучвa oт мaрт мeceц нacaм. Aкo ни зaтвoрят пaк в пeтък цeнитe щe cтaнaт oщe пo двe. Нeo-кoмуниcтитe ce кeфят зaд кoмпютритe cи кaтo вeчни и здрaви зaвинaги нa зaплaтa oт Крeмъл, нo кoмпютритe и caйтoвeтe им cъщo мoгaт дa зaмлъкнaт, тoчнo кaктo щe зaмлъкнaт и нaшитe рecтoрaнти и мaгaзини - c тaбeлкa зaтвoрeнo, или cпукaнo гърнe нa дecктoпa когато се опитат да влязат в любимите си сайтове зaвинaги за тях! Рaзликaтa e в тoвa, чe ниe бизнecът имaмe cпecтeни пaри в бaнки, бурканбанки или дюшеци, с които можем да изкараме 10-15 години без да работим, a виe кoмуниcтитe имaтe лa..a в гaщитe
  • 4 Хора

    2 1 Отговор
    Умират всяка секунда. Тези за власт и кокала се борят. Москов момента нее подходящ. Пътувайки си по добре
  • 5 Българка

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Нужен е политически щаб, който да възстанови авторитета и доверието"
    Нужни са ОСТАВКИ, СЪД, ЗАТВОР,КОНФИСКАЦИЯ! Да се разчисти боклука и на чисто, ново правителство да организира честни избори и възстановяване на държавността в държавата!
    Народе?.......
  • 6 КОТарАК

    4 2 Отговор
    проблема на обществото ни е че 2/3 от него са готованковци дефакто-не искам да обидя никой и нека да бъда разбран праилно-пенсионери , учители , лекари , полиция , армия , журналисти , държ. служители ,учени ,и се завършва с с ромите../ остават 2млн да хранят4 млн но понеже са малцинство не им се чува думата-карайте я все така-със заеми и разруха да видим докъде

    Коментиран от #7

  • 7 ЛЛЛ

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    На човек пенсионер работил над 35-40 г да кажеш че е готованко някак не звучи добре. Другите професии също може да реагират, защото навсякъде има плява и навсякъде има съвестни и работливи хора. Значи според теб не трябва да има лекари, учители, полицаи, военни защото не са частници и са готованци? Не си подготвен да се изкажеш

    Коментиран от #11

  • 8 Обикновен овчар

    6 0 Отговор
    България се управлява от наркомани, и то отдавна!
  • 9 4682

    5 0 Отговор
    Докога ще му давате думата на този криминален тип! Как ще възстановим доверието в него, след като отново краде в окръжна болница!
  • 10 Жоро

    4 0 Отговор
    Ти какво направи господин докторе освен че взе пари под масата за да пробуташ турските ваксини
  • 11 КОТарАК

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЛЛЛ":

    абсолютно съм подготвен да се изкажа-от тия по-долу изброените всеки иска пари и гласува като зомби за който му обещае няколко лева в повече а не мисли стратегически-аз съм в работоспособна възраст , мен пита ли ме някой лесно ли ми е? може би и се изразих погрешно , но като виждам как ми се съсипва прехраната е оправдано
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 До Факти

    2 0 Отговор
    Може да ми триете коментарите срещу протеста, но да публикувате призиви за насилие, към хаос и дестабилизация на държавата е престъпление по НПК.Няма да го забравим и скоро ще ви поискаме сметка!
  • 14 БАЙ Х@Й

    4 0 Отговор
    ГРЕШНА е и политиката вместо в затвора да сте в медиите!!!!!!!!!
  • 15 Браво

    3 0 Отговор
    Сетила се Мара
    Подир дъжд качулка
  • 16 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    мдааа,ТОЙ ГО КАЗА!!!!В България има 341 болници!!!!!30 000 лекари и 43 000 медсестри!!!!вервам му! такаааа,90% от заболелите/от ковида!!!/ минават през 32!!!!!!!!!?????болници!!! областните и няколко университетски!!!!!!!ТОЕСТ ДЪРЖАВНИТЕ!!!!!Понеже има и ,,общински,,/които ДУХНАХА СУПАТА!!!/ И ЧАСТНИ!!!на които пък НИКОЙ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ЗАПОООВЯДА!!!! ЗАТОВА сме на този хал!!!!Държавата е добър банкомат за кърлежите!!!!!!защото вижте КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИТЕ ,вижте КОГА ДЪРЖАВНИТЕ !!!болници ,,получават,, обещаното!!!