Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 20:25 3 205 29

НФСБ иска коалиционен съвет за хлопнатите бизнеси

  • нфсб-
  • коалиционен съвет-
  • затворен бизнес

Бюджетът за 2021 г. е внимателно разчетен

НФСБ иска коалиционен съвет за хлопнатите бизнеси - 1
Снимка: Shutterstock

НФСБ ще предложи още мерки за подпомагане на затворените бизнеси на Коалиционен съвет, който очакваме да проведем през следващата седмица. Това заяви зам.-председателят на НФСБ и ПГ „Обединени патриоти“ Борис Ячев в предаването „Денят на живо“ по Канал 3.

По думите му винаги когато мерките се обсъждат в Коалиционен съвет, в колективен орган - те се оказват далеч по-ефективни, отколкото, когато се взимат от един човек, пък било и то премиера.

Борис Ячев припомни, че мерките, с които само за няколко месеца българската икономика започна да стъпва на краката си след голямото ограничение през март, април, май – като ваучерите, намаляването на ДДС на 9 % за отделни сектори, са били обсъдени именно на Коалиционен съвет и са дали резултат.

Така, както Валери Симеонов анонсира в сряда, НФСБ ще предложи трансформация на мярката 60/40 и възможността за компенсация от 80 % на затворени обекти като наемателите в големите молове, които при наложените мерки ще са най-потърпевши. „Ще предложим процедурата да бъде максимално олекотена – това, което и бизнесът иска. Тук НАП може да играе с водеща роля с предоставяне на бърза информация за обороти и печалба, за да достигнат парите по-бързо до бизнеса“, посочи Борис Ячев.

Валери Симеонов още от началото на месеца призова да се затворят училищата и детските градини, тъй като децата, слава богу, не боледуват, но те са най-големият преносител на болестта. Мерките, приети сега, са внимателно обмислени и целят да не се струпват хора, да се пази дистанция. Те са наложителни. С оглед на ситуацията, най-лесно беше да се обяви тотална карантина. Но не го направихме, за да няма фалити. Този вариант на мерките щади икономиката и бизнеса ", обясни още Ячев.

"За затваряне на зимния туризъм са държави, които не разчитат прекалено на такъв туризъм. Българските курорти са добре защитени и всички мерки се взимат, за да не се разпространява COVID-19", убеден е Ячев.

Бюджетът за 2021 г. е внимателно разчетен, така че да отговори и на противоепидемичните и на антикризисните икономически мерки, насочен както към здравната система и болниците, към уязвимите социални групи, така и към бизнеса, подчерта Борис Ячев. И даде пример: – увеличаването на пенсиите от 250 на 300 лв., заложено не само в предизборната програма на „Обединени патриоти“ и НФСБ, но и в управленската програма на коалицията. Към това прибавяме и 50 лв. допълнително, които пенсионерите ще получават до края на март 2921 г., както и 120 лв. за ваучери за храна.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    24 0 Отговор
    Далавери Симеонов ще иска пари за собствените си бизнеси - и без друго празни хотели, мотели и къщи за гости.
  • 2 Баро Вкаров

    14 2 Отговор
    Нема бизнес вече,вируса е създаден за да ни вкара в неокомунизма!
    😎🕎😎🕎😎🕎😎
  • 3 Затваряне

    9 4 Отговор
    Не може да се субсидира не работеща икономика. А при епидемична обстановка няма как да има нормално работеща икономика.Това, че бизнесите са отворени се оказва вредно за всички дори и за собствениците им защото клиенти няма и се повече няма има и ще реват за помощи. Затова по-добрият подход е Китайски. Тотално ограничаване и затваряне на всичко за да се елиминира вътрешното разпространение на вируса,на цената на пълно спиране на цялата икономика, но за кратко. След това рестартиране с ограничения за международните пътувания. Китайската икономика вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.

    Коментиран от #7, #8

  • 4 РЪМПЕЗИ

    10 0 Отговор
    ЗАЩО ТОЧНО ДО КРАЯ НА МАРТ...СЛЕД ТОВА ИДВА КРАЯТ НА СВЕТА...С К.. ДА ГИ СОЧИШ...

    Коментиран от #24

  • 5 Тия тъпанари

    14 0 Отговор
    Да не се обаждат повече. Парламент никога. Съд затвор.
  • 6 ОПОРКИ ВЪН

    8 0 Отговор
    'убаво е. хората се самоубиват от отчаяние и мизерия. па е 'увабо. пропаганда за коркума-НЕвирост, а джипЪ си върви. ем'чи 'убаво йе. ши ва затварями. 'баш убаво е - ГАРАНТИРАНО ОТ ОПГ"герб"
    ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СОПОЛ СИ

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Затваряне":

    ДА ТИ... НАПРАВЯ ЕДНО БРАТЧЕ ИЛИ СЕСТРИЧЕ АЗ НА ТЕБ! ДА ТЕ ЗАТВОРЯТ И ЗАЗИДАТ ЖИВ ДАНО! СЛАГАЙ МАСКА И СКАФАНДЪР И СЕ СКРИЙ В МАЗАТА ДА НЕ ТЕ ПОДБАРЯ НЯКОЙ КАТО МЕН.
  • 9 27134

    8 0 Отговор
    Валери Симеонов и НФСБ са виновни също толкова колкото и ГЕРБ за разрухата в която оставят в България! Тези явно не разбират и им се струват нещата майтап, а то ги чака съд и затвор за престъпленията които извършиха и празното и нагло говорене няма да ви помогне, защото Българският народ иска справедливост и възмездие! ОСТАВКА!
  • 10 Критик

    9 0 Отговор
    Хайде подавайте ОСТАВКА и толкова стига сте се правили на управляващи.....
  • 11 Hoho Boho

    5 1 Отговор
    "децата /.../ са най-големият преносител на болестта"
    Това твърдение често го виждам.

    Може ли някой да даде линк към източника
    на това научно изследване?

    Коментиран от #12, #13, #20

  • 12 Scientist

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    Няма научен източник, има опорка. Хората са виновни, естествено.
  • 13 Малко логика

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    През училищата контакта е най-масов и интензивен съответно и те допринасят най-много за разпространението. И при гипа е така и сега е така. Не случайно при грипна епидемия се обявява гипна ваканция. Това е нещо което е доказало своята ефективност в времето.Голямата разлика тук е, че децата почети винаги са безсимптомни преносители. Много тъпо е да очакващ да има 20% със симптоми за да вземеш мерки и да казващ на много места изобщо няма случай . За да правиш такива изводи трябва да направиш тестове на всички, а такива не се правят, но се заявява случай там няма значи няма проблем.

    Коментиран от #15, #22

  • 14 Васил

    4 0 Отговор
    Кво ще се събирате бе може би търсите рекорд много тъпаци събрани на едно място.
  • 15 Scientist

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Малко логика":

    Няма логика, според ББорисов и затова ги остави отворени до днес. Нали е свети бойко победоносец? Е, победи джипката, видяхме...

    Коментиран от #18

  • 16 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Съществата са толкова изгучили, че дори не знаят, какво правят. Щом не виждаш Геноцид, а просто Кражби. За какво си?
  • 17 Numerologist

    3 1 Отговор
    2021.03.21 - според нумеролозите ще свърши светът на герб. Но кой знае какво ще стане преди това.
  • 18 Дабе да

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Scientist":

    Остави ги, защото преследва други цели. На това му се вика геноцид. При това е напълно “законен геноцид”.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    оставка та вие правителството уморихте НАРОДА
  • 20 Няма такава информация

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    Затова Франция и Англия не затварят училища и градини.

    Коментиран от #21

  • 21 Истината е че

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Няма такава информация":

    Не им се иска и се опитват, но най-вероятно ще се принудят да ги затворят и те. Страните които ги затварят намалят случаите много повече и много по-бързо. Германия Франция и Англия има икономическата сила за да издържат по-дълго време в карантина чрез субсидиране на икономиката.
  • 22 Hoho Boho

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Малко логика":

    Благодаря ти!
    Но не получих отговор от тебе на:
    "Може ли някой да даде линк към източника
    на това научно изследване?"
    Дай линк!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Да уточним

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "РЪМПЕЗИ":

    В последния абзац на статията е даден срок: 50 лв.до март 2921г.Егати великодушните гербаджии.
  • 25 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор
    Изчетох всички коментари на ученИ, недоученИ участници тук. Само някъде по средата забелязах просветление у едного, който така и не бе развил мисълта си до край. Тъй като светът се унифицира с всеки изминал ден и трите велики сили с обкръжаващите ги копиеносци, които имат ядрено оръжие си играят на информационни войни, като ни показват " фейк " новини и ни карат да с страхуваме от неизвестноста и бъдещето. Това съм го писал и преди. Двете основни чувства, които ръководят човешкото същество , това са гладът и страхът, в съвременния свят всичко друго е манипулация на информационните потоци. Имам чувството , че великите сили имат своя вътрешна договорка, да си играят с малките безресурсни държави на една игра и да ги контролират. Играта за доброто и лошото ченге! Малките държавици , като нашата се мятат от единия в другия край и не виждат , как собствените ми васални на великите сили правителства ги загробват все повече и повече. Идеята на е т.н. NWO да бъде наложен повсеместно. Скоро ще почнат да ни вземат и данък за въздуха , който дишаме.
  • 26 Помни

    3 0 Отговор
    НФСБ - аут за винаги !
  • 27 007

    2 0 Отговор
    Няма трагедия да фалират бизнеси. Смятам, че статистически от 10 нови рвсторати и подобни 1 оцелява за 3 години в нормална обстановка без криза.

    Коментиран от #28

  • 28 007

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "007":

    Също, нека организираме обществото за откопуване на фалирали хотел по морето и да се съборят които са построени неправомерно и вредят на туризма. Да дадем един път добър пример на света за екологично решение.
  • 29 инчхай

    0 0 Отговор
    оставка и затвор валери е позор ще иска пари за Козият рог и Златоград