Last news in Fakti

1 Декември, 2020 13:10 1 440 6

Опашка за направления за PCR тест се изви пред РЗИ-Благоевград

  • коронавирус-
  • тест

Тази сутрин 40 души чакаха повече от два часа

Опашка за направления за PCR тест се изви пред РЗИ-Благоевград - 1
Снимка: БГНЕС

За пореден ден пред РЗИ в Благоевград се извиха опашки от чакащи за направление за PCR тест, съобщава БГНЕС.

Тази сутрин 40 души чакаха повече от два часа.

Въпреки че кметът Румен Томов нареди да бъде отворено фоайето на зала "Яворов", за да могат желаещите да се изследват за COVID-19 да чакат на топло, но хората предпочитаха да стоят навън, за да си пазят реда пред гишето.

Месец по-рано опашките пред РЗИ достигаха до 100 души. Обикновено най-много хора се събират в понеделник, тъй като лабораторията в МБАЛ-Благоевград, където се правят тестовете, не работи през почивните дни.

В 7.00 часа тази сутрин, когато се редят първите, температура в Благоевград беше - 5 градуса.

От днес личните лекари би трябвало да издават направленията за тестове по електронен път. Очакванията са, че така ще се избегнат опашките пред гишето на Регионалната здравна инспекция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахх

    7 2 Отговор
    И като са положитвлни тестовете какво?! Ще ви излекува ли някой с несъществуващо лекарство?! Най-много да ви нАбият двуседмична карантина на цялата рода! Тъпоумни макета! Дебиллллиии!

    Коментиран от #4

  • 2 КОВИД20

    4 0 Отговор
    НСИ лъже безобразно
    В сайта на infostat НСИ дава данни за м. октомври 2019 - починали 8566 души /40, 41, 42, 43 седмица/
    В таблицата направна специално за отчитане на смъртността във връзка с Ковид - починалите за същия период м. октомври 2019 са 7516 души.
    Същото е и за ноември 2019 г. - infostat - 8844 души. В специалната таблица - 8089 души.
  • 3 КОВИД20

    3 0 Отговор
    Още от лъжите на НСИ.
    По тяхната специална таблица във връзка с Ковид - починалите за 11 месеца на 2019 г. са 95582 души, но те са дали на Инфостат - 98704 души за същия период. Някъде се губят 3122 човека.
    За годината отново имаме разминаване - подадени в официалната статистика - 108083 души, в Ковид таблицата - 105956 ???
  • 4 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ахахх":

    Така е, но хората са УПЛАШЕНИ,искат да са в болницата под наблюдение! Всички знаем, че вповечето случай се развива пневмония, която е редно да бъде наблюдавана от лекар, но личните лекари се СТРАХУВАТ и за това хората са принудени да бъдат в болница! Бхрзо оздравяване на всички болни! Нека бъдем дисциплинирани и спазваме мерките!!!
  • 5 Руснак

    4 2 Отговор
    Pcr тест е само харчене на пари защото може да се заразиш пет минути след теста в метрото! Тия ваксини само ще усложнят допълнително нещата! "Мре се яко" в България защото вие българите сте едно от изгубените еврейски племена и не вярвате в нищо и не спазвате мерките, затова ''мрете'' мащабно! Доволни ли сте от развитието на нещата? ''Благодарете се'' на тези които половин година не повярваха, че има такава опасна болест и горяха маски на жълтите павета и чучела на тези които налагаха маските, водени от тримата глупаци и доцента тъпанар! А те сега да се кефят на затворените им ресторанти, молове, фитнеси и театри които си ги самозатвориха по собствено желание горейки маски публично и подлъгвайки и без това най-неграмотният народ на планетата, че всичко е конспирация и не могат да се заразят от ''несъществуващ вирус''! Те невярващите в нищо си го предават по родословното дърво неверието и техните деди така разпънаха Божият син на кръст, но като лепнат вируса и набързо стават вярващи, а най-много вярват точно преди смъртта си!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.