Last news in Fakti

3 Декември, 2020 08:42 6 340 35

Проф. Чалъков: Сега ли ви стана мъчно за лекарите бе, дами и господа? (ВИДЕО)

  • проф. иван чалъков-
  • национален план за готовност за грипна пандемия-
  • национален план-
  • коронавирус-
  • лекари-
  • костадин ангелов

''Не е комплимент да кажеш на лекар, че е герой. Е как довчера беше боклук, а днес герой?'', запита с възмущение проф. Иван Чалъков

Проф. Чалъков: Сега ли ви стана мъчно за лекарите бе, дами и господа? (ВИДЕО) - 1
Проф. Чалъков, кадър: ''Честно казано'''

''Времето за равносметки дойде. За генеричния план, аз не зная защо се нарича генеричен. Какво генерира той? Такъв план има още през 2006 година. Стратегия не се изготвя за няколко дни. Не ви ли мирише на плана за новата конституция?!'', Това заяви проф. Иван Чалъков от ИСУЛ в предаването ''Честно казано'' с Люба Кулезич, което се излъчва по ТВ Евроком.

''Този план трябва да бъде резултат на дългогодишен труд и правата да се делегират на специалисти, на различни специалисти от всички разновидности. А това въртене от място на място. Да напомня ли, че преди седмица главният санитар на страната каза, че колективният имунитет не съществува, а днес го нарече с истинското му име. Има декларация на световни учени, която оспорва общата карантина в света'', допълни проф. Чалъков.

''Колективният имунитет е научен факт както гравитацията. Нещата тръгнаха от СЗО, ръководена от немедицинско лице. Колективният имунитет се създава и без нас. Всеки природен процес има начало, развитие и край. Нашата работа е този процес да не отива много вляво и много вдясно. Ние не можем да спрем този процес. Капсулирането на хората спира естествения процес. Време е за ретроспекция на тази епидемия'', смята той.

Поклон пред всички колеги без здравните чиновници. Свалям шапка на личните лекари. Дали някой отиде да ги види в кабинетите им, с какво се отопляват. Ако те бяха започнали да преглеждат болни, щяха да ги обвинят, че смесват потоците. Тези хора са 24 часа на работа. Не можем да изгоним търговците от храма и стана това, което виждаме днес. Най-високата смъртност е между нас, лекарите, които работим 24 часа. Промени се облеклото. Сега ли ви стана мъчно за лекарите, бе, дами и господа? Не е комплимент да кажеш на лекар, че е герой. Е как довчера беше боклук, а днес герой?'', запита с възмущение проф. Иван Чалъков.

Целия разговор на Люба Кулезич с проф. Иван Чалъков можете да изгледате след 35:24 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    38 4 Отговор
    А бе професоре , признай си ,че сред лекарите има и големи боклуци , добре ,че са много малко , но има !

    Коментиран от #6

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 2 Отговор
    има лекари и лекари
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 2 Отговор
    но има и бяла мафия
  • 4 Не ми е мъчно

    20 7 Отговор
    защото това им е работата.Пожарникарите също работят когато има пожар а през останалото време са в готовност.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    днес е международен ден на ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

    Коментиран от #12

  • 6 Както

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    и при пациентите !
  • 7 Лелее

    31 7 Отговор
    И на мен ми стана мъчно !
    Мъчно , че съседът лекар си продаде Х6 та , страхотна беше ,сега си е купил SUV от известна италианска марка известна с червените си суперспортни коли , вече и в SUV сегмента!
    Мъчно ми е и ми се плаче че мойта е на 13 години и хвърли съединител ,а аз отново съм затворен!
    Мъчно ми е като си отворя хладилника ...
  • 8 2828

    9 7 Отговор
    Излезе човекът по ТВ-то, накара се едно хубаво, изля си гнева пред аудиторията и готово. Не разбрах защо го бе поканила Кулезич.

    Коментиран от #32

  • 9 2828

    15 1 Отговор
    Всеки работещ в определен момент бива изправен пред форсмажорни обстоятелства. Понякога има периоди на обикновена работна среда, понякога нещата стават свръхнатоварени. Няма нужда да се драматизира.
  • 10 д-р Ох Боли

    11 9 Отговор
    Вярно е, че повечето сте алчни боклуци.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тогава

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    честит празник.

    Коментиран от #16

  • 13 923133

    22 8 Отговор
    90% от лекарите не стават за нищо и това го виждаме всеки божи ден. Хора умират заради отказани от тях прегледи, хора умират от отказ да бъдат приети в болница.Преди малко пак четох за случай на мъж с изгаряне който го приемат и изписват в тежко състояние и умира в колата на дъщеря си. Кажи професоре, това хуманно ли е? Това ли са лекарите които защитаваш. Да не говорим че 3-каджии ни лекуват.Значи аз с икономическо образование с успех 5 в дипломата работа не мога да си намеря, а той с 3-ка влиза в първата болница където кандидатства без някой да се заинтересува с какъв успех е завършил.Такива хора нямат място в болниците.Що не задължите личните лекари да си сложат копие от дипломите в кабинетите им на видно място да видим колко са достойни да бъдат лекари?

    Коментиран от #31

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор
    Нашите лекари са втора ръка хора затова и ние в България мрем като въшки
  • 15 Чичо Тони

    0 0 Отговор
    Ами има ги и от двете категории, така че и вчера и днес хората са пави.
  • 16 Забелязъл.

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Тогава":

    Тоя КОЗЛОДУЙ има празник в деня на психично болните.

    Коментиран от #21, #23, #26

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Японеца

    7 3 Отговор
    6028 бяха до вчера жертвите на ковид медицински работници! Бог да ги прости героите!
  • 19 8758

    10 7 Отговор
    Бедни и безполезни глупаци що не станете лекари

    Коментиран от #25

  • 20 Гост

    11 5 Отговор
    Всички знаеме какви станаха от кака болниците са търговски дружества!!! И сега ги видяхме какво отношение имат да оставят хора на сълбите да починат! Да пази Господ в тия времена да ни се налага лекарска помощ! Просто човечните сред тях са много малко!

    Коментиран от #22

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Забелязъл.":

    как може да се подиграваш на болни на индвалиди на хора в неравностойно положение нищо бъди жив и здрав зада не се случи с теб това което желаеш на другите ти си лош човек но има съдба
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    преди време в ковид болницата в ПЛОВДИВ двама господа починаха на стълбищата а на единия починал господин му откраднари сто лева и дебитна карта
    срамота и грехота
  • 23 ИНДВАЛИД

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Забелязъл.":

    да ти се връща с лихвите
  • 24 ха ха ха

    11 3 Отговор
    На мен не ми е мъчно за никой български лекар, който тиражира ковид идиотията!

    Всички свестни лекари казват - спрете телевизорът!

    Проследете умрелите и ще видите, че всички са били приети в болница...
  • 25 ха ха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "8758":

    Щот вече не продават дипломи, Турция им провали далаверката 😁 там вече не се назначават лекари, завършили в България! 😉
  • 26 ЗАБЕЛЯЗАЛ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Забелязъл.":

    ти явно мразиш болните хора що за човек си каква МАЙКА те е раждала бе невъзпитан липсват ти първите 7 години възпитание
  • 27 Орлов град

    2 6 Отговор
    На кой му е мъчно за медиците??? Тая бяла мафия ще е избита като вземем властта. Всички лекари лекували измислицата на ГЕРБ - коронавируса ще бъдат разтреляни публично по националната телевизия заедно с други народни предатели
  • 28 МлаДА България

    2 3 Отговор
    Винаги сте си били боклуци, старче. Лекарите в България никога не са били герои и няма и да бъдат
  • 29 Варна

    7 2 Отговор
    А бе защо всички, които са на държавна издръжка имат самоусещането, че са най- великите и ч евсички са им длъжни? - Всяка година даваме около 6 милиарда и здравеопазването ни е под всякаква критика!
    На който не му харесва да си смени професията или да излиза в частният сектор и да не виси на гърба на здравната каса.

    Коментиран от #33

  • 30 big

    5 2 Отговор
    Истината е, че никога няма да аплодирам лекарите и за мен те са всичко друго, но не и хуманни хора. Вярно, има и някои непокварени и професионалисти, но на общия фон са като бели лястовици! 3 години бях като "парцал" и пиех по торба лекарства на месец заради един тъпанар, който ми постави диагноза пролетна умора вместо двустранна бронхопневмония! Много усложнения последвани от още тъпи диагнози: рак на белия дроб, туберкулоза на трахеообразните лимфни възли, хроничен бронхит, бронхит и накрая - здрав като "пушка"! Същите тези "лекари" убиха" майка ми! Личния ми лекар от години нито веднъж не ми е мерил кръвното, въпреки,че съм хипертоник - просто един чиновник попълващ рецептурна книжка и издаващ направления.
  • 31 Когато

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "923133":

    залепиш твоята диплома и "постижения" на челото си, може да изявяваш претенции към друг. А, ако лекарите можеха да спасят всеки, нямаше да са лекари, а богове. И няма защо да ревете. Получавате точно това, което сте искали и заслужили. И в медицината стана, както и навсякъде, шепа богати и хиляди аргати. Няма как да ми тропкаш с копитце, че съм ти "изял" парите, щото гледаш колите и имотите на началниците, а аз да ти се чувствам длъжен, щото си ми "разбивал буци на нивата". Това е положението: " За грош петел, за грош кукурига." Айде със здраве и ти желая безсмъртие.
  • 32 Realist

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "2828":

    За да Ви отвори очите.
  • 33 Медицината

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Варна":

    е изцяло частен сектор бе "приятел". Смешните ти осигуровки отиват в "държавния бюджет", от където Боци ги мята през джама на джипката. Поне научете, в какъв свят живеете, пък тогава се разливайте "компетентно". Айде, сега може да поплювате на воля. Това обаче нищо няма да промени.
  • 34 балтов чарк

    1 1 Отговор
    познавам този човек - дали ще го плюете или ще го хвалите на него му е все през краставицата. но има и друго - повсевместното заколенческо мислене комбинирано с обвинително и гръмогласно призоваване към несъществуващи способи за справедливи решения оставят в обществото нагласи за ,,нещо направено,, от тях самите.
  • 35 гост

    3 0 Отговор
    Българска БЕЗПЛАТНА здравна система:
    Търсиш помощ -ама отникъде взорът не види.Човещина йок.Без пари -"прав умираш".Битовите условия като за животни.Бюрокрация БОЛ.
    И това по нашите ширини се смята явно за нещо съвсем нормално.Не даже за лукс и привилегия ,че имаш болница и доктор.
    Хората умират като кучета, а не като достойни човешки същества.
    Това ме отвращава най-много в така наречената ни "здравна система".
    Това си е направо"убийствена система"!