Last news in Fakti

11 Декември, 2020 14:04 3 553 37

Иван Маджаров, БЛС: Притеснявам се много повече от храните в супермаркетите ни, отколкото от ваксините

  • иван маджаров-
  • блс-
  • български лекарски съюз-
  • храни-
  • ваксини

Ако се замислим дали огромният брой храни в магазините, произведени по незнайни начини, не са опасни за нас, ще видим, че това, което ни предлагат като ваксина или лекарство е подложено на много повече проверки и изследвания, аргументира се директорът на Лекарския съюз

Иван Маджаров, БЛС: Притеснявам се много повече от храните в супермаркетите ни, отколкото от ваксините - 1
Снимка: БГНЕС

Ваксините и лекарствата са подложени на много повече изследвания в сравнение с храните, които ни предлагат в супермаркета. Това каза пред Радио „Фокус“ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

„Лично аз се притеснявам много повече от това какво се предлага в супермаркетите като храни. Там също се прилагат изключително много технологии, за които не се изисква изпитателен период как ще ни подействат на организма, а се пускат директно в хранителните вериги. Ако се замислим дали огромният брой храни в магазините, произведени по незнайни начини, не са опасни за нас, ще видим, че това, което ни предлагат като ваксина или лекарство е подложено на много повече проверки и изследвания. Освен всичко друго то е изобретено от хора, които не са със зли намерения“, обясни той.

Според д-р Иван Маджаров прекаленото говорене на технологичен и специализиран език носи повече притеснения за обществото, защото голяма част от термините са разбираеми само за специалистите и по-скоро предизвикват тревога. Той призова за повече доверие в науката.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    13 3 Отговор
    Да ама в магазина храната не е безплатна, а ваксината е, а както знаем няма безплатен обяд.

    Коментиран от #7, #10

  • 2 ТаУмВзе

    12 3 Отговор
    Добре! Ваксинирай се и няма ядеш, никога повече. Геноцид чрез Менгеле стайл, с още по злата добавка Гьобелс.

    Коментиран от #32

  • 3 А аз почвам да се притеснявам,

    11 1 Отговор
    че няма да ми стигнат куршумите.
  • 4 Хахаха

    14 1 Отговор
    "Освен всичко друго то е изобретено от хора, които не са със зли намерения“...да бе, фармацефтичните компании не мислят колко милиарда ще печелят от набързо изфабрикуваните ваксини, а само за здравето на наш Иванчо от лекарския съюз:))))...поредния лъжец, който няма никога да се ваксинира
  • 5 шегубиец

    10 3 Отговор
    Маджаров, кажи една храна от супермаркета, която ти влиза директно в кръвоносната система без обработка със солна киселина от стомачните сокове?

    Коментиран от #19, #20

  • 6 Взе парите

    7 1 Отговор
    и сега се загрижи за супермаркетите. Актуален както винаги. Успокоява обществото или много се дебелее от тия храни бе?
  • 7 Ако беше скъпоплатена и недостъпна

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    за всички щяхте да плюете, че е само за богоизбрани, а вас са ви оставили на произвола на съдбата. Абе въобще не може да има угодия...

    Коментиран от #13, #16, #24

  • 8 Един човек

    9 0 Отговор
    Химически напълнени храни - Точно тази е причината за двойно по-високата смъртност в Република България. Организма на българина просто вече е задръстен, и няма реалната възможност да отреагира сам... Не е виновен който изяжда зелника, виновен е който му го дава.
  • 9 234ll2;l4el

    3 3 Отговор
    Икато си толкова притеснен за храните, какво направи, бе ?
    Значи дай да ви ваксинираме с намквоси, и се притеснявайте от храните в магазините!
    Я го гледай ти! Решения за вредните храни не се вземат, ма виж за ваксините, нищо, че направо "западните партньори" ни извиват ръцете, нищо че не са преминали тестове, може. А?

    Коментиран от #30

  • 10 Реалност

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Май ще излезе, че безплатната ваксина ще излезе минимум по 300 лв на човек - за да си я сложиш трябва да не си заразен, следователно трябва да си направиш PCR тест, трябва и да не си боледувал от корона преди това, което ще рече че ще ти трябва и тест за антитела, същото действие трябва да повториш след 28 дни когато ще те боцнат втори път. Накрая ще се окаже, че си дал 300 лева за да те разболеят с автоимунна болест и да те направят стерилен, а както се оказва някои от ваксините причиняват и тумори, че дори и спин.
  • 11 Охо Бохо

    3 3 Отговор
    Я си върни дипломата бе, дофторе! Лижезадников какви ги ръсиш бе? Как ще сравняваш храните с ваксината бе ненор... ко? Тази храна колкото и да е вредна все пак доста години е използвана така, че знаем страничните ефекти и кога се проявяват, а ти бе мръс... ко можеш ли да кажеш същото за нещо което ти вкарват в кръвта? Дано гушнеш бос.... ка.
  • 12 Ха сега

    9 0 Отговор
    Хората, които ни хранят и хората които ни лекуват са ЕДНИ И СЪЩИ!!! ЗАЩО СИ ПРОТИВОРЕЧАТ, ТОЛКОВА ЛИ Е ВАЖНА ТАЗИ ВАКСИНАЦИЯ? И ДРУГОТО, КАК ДА ВИ ВЯРВАМЕ, КАТО СИ ПРИЗНАВАТЕ, ЧЕ ХРАНАТА БИЛА ВРЕДНА. БРАВО БРАВО, ПРОФЕСОРИ, ДОКТОРИ, МАТЕМАТИЦИ, МИНИСТРИ, БРАВО!!
  • 13 Охо Бохо

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ако беше скъпоплатена и недостъпна":

    Трябва да си с IQ под 60, за да поискаш само след няма и една година да се ваксинираш с каквато и да е било ваксина, не преминала всички изпитания,.

    Коментиран от #25

  • 14 XMAN

    5 1 Отговор
    КЛАСИЧЕСКИ ТУЛУП И БОКТУЛУМ.
  • 15 Centurion

    11 0 Отговор
    Това е част от истината! В магазините,се разпространява отрова,под формата на храна,но Агенцията по храните това не ги притеснява, нито пък РЗИ.Да убиеш човек е престъпление,но да убиваш милиони в продължение на годиниe честен и почтен бизнес!Колбаси,меса,сирена и кашкавали,пълни с натриев нитрат,плодове и зеленчуци пълни с всякакви химикали, вафли,и сладки с подсладители и палмови масла, безалкохолно,абе почти всичко трябва да бъде .Лафа ,че бялата техника е с по малка гаранция от хранителните продукти е напълно верен. Институциите си затварят очите,за всичко това!Това е
    една от основните причини за
    високата смъртност.

    Коментиран от #22

  • 16 Учуден

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ако беше скъпоплатена и недостъпна":

    Това кога си го измисли??? Всички трезвомислещи хора сме наясно, че ваксини ще има в изобилие - всяка треторазрядна компания ще пусне на пазара своя ваксина и спечелят набърза ръка трилиони. Аз лично ще си сложа само ваксина на която на опаковката не пише "компанията не носи отговорност за странични ефекти" и когато няма да ме карат да подписвам декларация за информирано съгласие, само че такава ваксина няма, няма и да има.
  • 17 някой

    2 0 Отговор
    Докторе,препоръчвам ,,ОПАСНО ЛЕКАРСТВО" от Артър Хейли, както и ,,КРАЛЯТ НА ИСКОВЕТЕ" от Джон Гришам. Има и още ,,художествена литература" с подобна тематика и сюжет, но тия стигат .Особено ,,Кралят на Исковете" от Гришам.А че е пълно с храни-боклуци .....хората не са виновни че ги има.
  • 18 Аспарух

    1 1 Отговор
    Той Константинов/големия ум/,днес още не е плямпал,ама вчера каза,че го е страх-забележете,,ОТ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ"-ма много бе притеснен горкия! А пък от Кауфланд,като си купи лапачка/дето касиерката пипа над 1000 стоки/-вика,че не е опасно,А??? Маджаров-тук има заговор,ще ти вземе местенцето,щото той е по вещ от теб!Утре ще говори и от името на премиера-но,той е стриктен-сега не спи при жена му,понеже е в цикъл,ПАРДОН-в червен ковид-20!!! КАЗАХ!!!
  • 19 Вредна храна, пълна с трансмазнини

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "шегубиец":

    ГМО, оцветители, , консерванти тъпчете всеки божи ден. Цигари също,некачествен евтин алкохол в големи количества също. пилешко и свинско, бъкано с хормони и антибиотици. Е, сигурно има някои, които се мъчат да се хранят здравословно, но са под 10%.Поне сред пишещите тук. В някои среди може и да са повече, но залитането в крайности също е вредно. Повечето от вас въобще не си следят кръвната захар, холестерола и триглицеридите, тъпчат мазно, тестяно и сладко на порази, а после неистов страх от ваксини... Ако можеше да си видите запушените артерии дали всички щяхте да се откажете от вредните си навици в името на това да сте живи и по-дълго време здрави. Едва ли... Никой не ви насилва да се ваксинирате. Поне засега. Ако има резултати в другите държави сами ще поискаме да ни сложат по-бързо ваксините, че да спират тези локдауни, маски и прочее.

    Коментиран от #21, #29

  • 20 А ти да не

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "шегубиец":

    мислиш, че това е достатъчно?
    Това не е стомаха на лешяд, чието pH е много по-малко от на човека и му позволява да яде какво ли не.
    Всичките тия лекарства които пиеш, и те ли мислиш че се разграждат в стомаха?
  • 21 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Вредна храна, пълна с трансмазнини":

    Къв си ти, че да ми казваш какво да ям и дали да се ваксинирам, ти като искаш яж трева и си бий по една ваксина от всичките производители никой не ти пречи. Да не говорим, че и без локдаун ти пак ще си стоиш заключен вкъщи с намордик на устата.

    Коментиран от #23, #34, #35

  • 22 Да ама

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Centurion":

    си зависим от тях вече. Прасе не можеш да гледаш, защото трябва да го регистрираш и да му осигуриш не знам какви си условия.
    Семена от истински домати е трудно да намериш.
    Така че всичко върви по план, да живее ЕССР.

    Коментиран от #27, #33

  • 23 Никой

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    не може да ти каже какво да ядеш, но ако ядеш всякакви боклуци на 50 години ще трябва да ти правят байпас и познай кой го плаща тоя байпас.
    С цигарите е същото, те са доказано вредни но никой не може да ти забрани да не пушиш. Но ги облагат с данъци за да ги оскъпят и слагат гадни картинки на кутиите за да те информират какво става ако пушиш.
    Така че за съжаление много хора трябва да бъдат защитени донякъде насилствено от вредни продукти, защото те самите не разбират как си вредят.
  • 24 Яверт

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ако беше скъпоплатена и недостъпна":

    Тая ваксина не я искам нито със пари, нито без пари. Боцкайте се щом искате, но моето семейство не. Ако трябва детето ще си го образовам сам. То и без това със съкратените наполовина онлайн часове на нищо не успяват да ги научат дори и да има желание учителят. Вече правя подготовка за организиране на лично стопанство на село и се махам от гнусната София.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Аз40

    3 0 Отговор
    Не ти вярваме, клакьор! Всички ви знаем, че повечето доктори сте търговци и не признавате никакви етики. Кой ли доктор не се опита да изпъкне покрай коронясването?
  • 27 Centurion

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да ама":

    Така е,но ще правим каквото е възможно.Прасенце от някоя селска малка фермичка,или от гората,гъби риба,билки и така.Не ,че ще забием кол на земята с това,но по добре така от Колкото от Кауфланд.Нашата почти мина,но децата ни как ще живеят,за внуците не ми се мисли.Нашият проблем е ,че сме видяли и едното и другото ,и имаме база за сравнение.
  • 28 Пишча

    2 1 Отговор
    Нямаш право да ср изказваш защото си никой При теб липсва морала още от когато се родил
  • 29 Охо Бохо

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Вредна храна, пълна с трансмазнини":

    Когато имаше качествена храна много искахме банани, ами сега може да ядем само банани. Колкото до артериите, кръвната захар и т н трябват направления, които ти дават сед ъж годишно, ако ходиш пък по често и си плащаш говори, че си хипохондрик.
  • 30 Мдаа

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "234ll2;l4el":

    Ваксината е по твое желание, храната в магазините, не! Каквато е, такава си я ядем.
    А пък човекът има нещо друго предвид, ама кой да го разбере? Че българинът по принцип не е никак заинтересуван от здравето си и от качеството на храната и напитките. Но пък е учудващо чувствителен към ваксините!
    Откъде знаете що за вредни вещества консумирате всеки ден?
    Кой може да каже - здравните власти? Ами нали не им вярвате?

    Коментиран от #36

  • 31 Факт

    3 0 Отговор
    И лекарите какво правят по въпроса с храните!?
  • 32 Този

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    си е жива подлога.
  • 33 Centurion

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да ама":

    То думата дума отваря.Един приятел взел 10 тина кг месо от заклано теле,и направил малко кайма 60/40 със свинско.Направил кюфтета и с днали да обядвят.Питал дъщеря си как са кюфтетата,харесват ли и?Тя му казала,че не били лоши но на училищв кюфтетата били по хубави!!!Какво нещо е възпитаният вкус и критерий за хубаво.Дцата не познават вкуса на истинската храна, за тях това е странно.Свикняли са на боклуците!!!
  • 34 Уххх

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Ама то много е страшно да те обявят за хипохондрик!!!
    Хеле, пък пази Боже, да не те обявят за новата побългарена версия - ковидиот!
    Ух, варди се и кръсти!
  • 35 Тръц

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Пък ако щеш си слагай, никой не те кара на сила, бе! Ама ще дойде видовден, да не хукнете после през глава?! То и за обикновената противогрипна ваксина така плещехте, а преди 2 месеца се записвахте в списъци за заявки в аптеките, същото става сега и за болниците. Уж не искате и да чуете за ковид отделения, ама като ви дойде яйцето до... тичате през глава да търсите свободни легла! Помни ми думите!
    И много се надявам само за първите ваксината да е безплатна, после който иска, да си плаща като поп!
    Хайде, цакайте минусите, тарикати, че истината е нелицеприятна, нали?
  • 36 Така ли?

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мдаа":

    Ваксината била по твое желание? Като те засипят със административни спънки и ще стане доброЗОРНА. Относно храните. Обикаляш селата и за по-малки суми пълниш фризера със истинско месо, сирене, кашкавал, свинска мас, масло, картофи, лук, чесън, вино, ракия, туршии, сладко, лютеница и други. И хората са доволни и ти се храниш здравословно и парите остават в България.
  • 37 соросоидни язви

    1 0 Отговор
    Голяма пропаганда се върти за тази ваксина..ден и нощ излизат на амбразурата професори и кой ли не..Следете пътя на парите...още от самото начало на вируса ,как се купуваха маски от 3лв. на парче...а реална цена 3стотинки...вече платихме милиарди за помощни средства, а сега ще боцкат няма не искам..уж доброволно...а след половин година няма мърдане..пътуване в чужбина ли ? забрави, документ от общината -забрави, при лекар-забрави ..и така ще ти забият че ще платиш от лични средства за едно бокцкане, а то не едно а две, а може и за цял живот..