Last news in Fakti

18 Декември, 2020 13:45 3 659 15

COVID отделенията във Варна са на ръба

  • варна-
  • covid отделение-
  • covid отделения-
  • заразени

Останало е само едно свободно легло за интензивно лечение

COVID отделенията във Варна са на ръба - 1
Снимка: БГНЕС

COVID отделенията във Варна за тежко болни пациенти работят на ръба на капацитета си. Към момента има само едно свободно легло за интензивно лечение. Това заяви областният управител на Варна Стоян Пасев, цитиран от БНТ. В същото време все повече са пациентите, които се нуждаят от интензивни грижи заради усложнения от инфекцията.

Усложнена е към момента ситуацията във варненските COVID отделения. Заети са всички легла за интензивно лечение в Многопрофилната болница "Света Анна" и Военноморската болница. Само едно интензивно легло има във варненската университетска болница" Св. Марина".

Към днешна дата общият брой на свободните легла в COVID отделенията във Варна е 76.

За последната седмица 54 лекари и други здравни специалисти са дали положителна проба за COVID-19. На територията на Варна и областта няма огнища на заразата, което означава че разпространението е само дифузно, в рамките на семействата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4464

    4 1 Отговор
    Да направят още само една крачка...
  • 2 Кръчмар

    5 1 Отговор
    Искам да се нагуша с кинти като животно на нова година, аз не бачкам, само прибирам, дреме ми. Отваряйте кръчмите веднага!
  • 3 Бе тя

    8 0 Отговор
    цялата държава е на ръба.
    Еййй.... добре, че тоя "отговорни" депутати не си подадоха оставка, че без тях накъде...............
    МАФИЯ !

    Коментиран от #7

  • 4 хаберих

    10 1 Отговор
    "COVID отделенията във Варна са на ръба." България също е на ръба, на ръба на бедността.
  • 5 В името на ВИМЕТО

    0 4 Отговор
    Щом Бойко е обещал , че ще има легло и грижа за всеки болен, значи така ще е !
  • 6 MERS

    6 1 Отговор
    Останало е само едно свободно легло за интензивно лечение, то е запазено за ГЕРБераст хихи
  • 7 Койомджийски

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бе тя":

    ДА, И ПО ПРАЗНИЦИТЕ КАТ ЗАДРЪСТЯТ "КУЛАТА" С ДЖИПОВЕТЕ ПАК СА НА РЪБА
  • 8 Българка

    6 1 Отговор
    Коледното чудо е престъпноте управляващи, които са по "ръба на бръснач" и здравните "управляващи кризата", които са отдавна отвъд ръба на човешкия и здравен разум да ни освободят от "великите грижи" за нас.
    Оставки, съд и затвор за пълния провал на управление във всички сфери, за грабежите, за геноцида
    ОСТАВКИ, КАКВО НЕ РАЗБРАХТЕ?!!!!!!
  • 9 Чичо Скруч

    4 2 Отговор
    Във Варна веригите са ,,на ръба" претъпкано с народ , маски под носа, спазване на дистанция.....нещо като бяла лястовица.Това е от днес .10:30 чв магазин от голяма верига.
  • 10 Фог

    6 1 Отговор
    Стълбите свободни ли са или са пълни с чакащи за леглото?
  • 11 Муки

    5 0 Отговор
    Ами да започва наддаването за него на някой от Герб ще се пдне, останалите сме пас
  • 12 истина

    7 2 Отговор
    ВАРНЕНЦИ СА НА РЪБА НЕ САМО ОТ КОРОНА , НО СА НА РЪБА ДА УМРАТ ОТ ГЛАД . ЦЕЛИЯ ГРАД Е БЕЗРАБОТЕН . СТРАШНО Е . ВАРНА Е ИЗЦЯЛО ТУРИСТИЧЕСКИ ГРАД И СЛЕД ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА ЗАТВОРИХА И УНИЩОЖИХА ВСИЧКИ ЗАВОДИ И ФАБРИКИ . МИСЛЕХМЕ , ЧЕ ЩЕ ЖИВЕМ САМО ОТ ТУРИЗЪМ . НО НЕ . СЛЕД ХОТЕЛИ РЕСТОРАНТИ И ВСИЧКИ ДЕЙНОСТИ НАПРАКТИКА ГРАДА УМИРА ИКОНОМИЧЕСКИ И БУКВАЛНО . В ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ОСТАНАХА ЗАВОДИТЕ И ПРОИЗВОДСТВО , НО ВЪВ ВАРНА УПРАВЛЯВАЩИТЕ УМИШЛЕНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СМАЗАХА ГРАДА . СЕГА ВСЕКИ ДЕСЕТИ РАБОТИ . ИЗОБЩО НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ НА ГЕРБ , ЧЕ САМО 5 ПРОЦЕНТА СА НАМАЛЕЛИ ОБОРОТИТЕ . ЛЪЖА . ТЕ СА ТРИСТА ДА НЕ КАЖА С ПЕТСТОТИН ПРОЦЕНТА . НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОРИСОВ Е НАПЪТ ДА УНИЩОЖИ ИКОНОМИКАТА АКО ВЕЧЕ НЕ Е ФАКТ . ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ ГЕРБ ЗА ДА СЕ СПРАТ МИЛИАРДИТЕ КОИТО ЩЕ ВРЪЩАМЕ НИЕ И ПОКОЛЕНИЕТО , МИЛИАРДИТЕ , КОИТО СЕ РАЗПИЛЯВАТ ПО ВСЯКАКВИ ГЛУПОСТИ ЗА САМОЛЕТИ , КОРАБИ , ТАНКОВЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ . НАПЪЛНИХА ДЖОБА НА БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ . САМО СЕ ОГЛЕДАЙТЕ ОКОЛО ВАС КАКВИ КОЛИ КАРАТ ДОКТОРИТЕ . ПОРШЕТА , ЯГУАРИ , ДЖИПОВЕ И КЛАСНИ ЛИМУЗИНИ . ТОВА СА НОВИТЕ МИЛИОНЕРИ НА КОИТО НЕ ИМ ПУКА ИЗОБЩО ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА . ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ . АКО НЕ ТЕ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ . СЪЖАЛЯВАМ ЗА ГАДОСТИТЕ , НО СА НЕОСПОРИМ ФАКТ . ГЛАСУВАЙТЕ .

    Коментиран от #15

  • 13 Матей

    0 2 Отговор
    Абе,още ли не сте разбрали ,че тия тестове ПИСОАР са афиф работа,търчи-лъжи,да оскубят едни яки пари и да направят куп бели и бариери навсякъде.Поради тяхните измишльотини ,много болни нямат достъп до здравна помощ и дават фира по недостойни начини дори за добитък.това ли му е прехваленото здравеопазване и здравна реформа на бойко?Здравните служби по селата ги закриха,няма аптеки,зъболекари ,да не говорим за ветеринари,една здравна пустиня.Ако нямаш личен транспорт и бол пари,спукана ти е работата.ГЕНОЦИДА НА ОПГ--ГЕРБ.
  • 14 Рошко

    1 0 Отговор
    Да очакване и оттам да почват да скачат през прозорците като в Бургас
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.