Last news in Fakti

30 Декември, 2020 14:23 2 071 64

3844 са ваксинираните до момента

  • коронавирус-
  • мерки

Очаква се в началото на следващата година в България да пристигне и следващата пратка ваксини

3844 са ваксинираните до момента - 1
Снимка: Shutterstock

125 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание с цел осигуряване на ваксини в борбата срещу COVID-19.

„С тези 125 милиона лева, общо 305 милиона лева са дадени от парите на българските данъкоплатци за ваксини. Ваксините са безплатни и се слагат само при желание от страна на всеки българин“, заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че ваксините са одобрени от Европейската агенция за лекарства и Европейската комисия.

„Ваксината е единственото, което може да ни извади от пандемията. С огромните усилия на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, личния им пример, който дадоха с ваксинирането. Това е единственият шанс, който цивилизованият свят вижда в момента – чрез ваксините да излезем от тази война“, каза още Борисов, като в същото време постави акцент и върху своевременната подкрепа на правителството в социално-икономическата сфера.

„Правим всичко необходимо, за да пазим работните места, да запазим бизнесите“, добави Борисов.

По време на правителството заседание министърът на здравеопазването Костадин Ангелов информира, че ваксинацията върви по план и вече са ваксинирани 3844 души в цялата страна.

„Във всички области на страната е направена организация за ваксинирането на медицинския персонал на първа линия“, посочи министър Ангелов.

Министерството на здравеопазването ще стартира също така информационна кампания, за да може всеки български граждани да бъде осведомен за процеса на ваксинирането.

Очаква се в началото на следващата година в България да пристигне и следващата пратка ваксини, за което е създадена необходимата организация. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай бою

    31 5 Отговор
    Не обичам да ми показвате игли и спринцовки .
  • 2 ракетко

    12 8 Отговор
    след 3 години ч милион ше са
  • 3 КОТарАК

    32 5 Отговор
    значи пезплатни пъл платени с парите на данъкоплатците..така и ще си останат в някой фризер ЗИЛ . никой не е толкова изкукуригал да си инжектира тая отрова , въпреки пропагандата че има ваксинирани
  • 4 Адеде

    9 2 Отговор
    Повичи са

  • 5 Ваксината

    32 7 Отговор
    Сега ваксини ли почваме да броим?
    Следваща стъпка брой хора със странични ефекти, брой хора без странични ефекти - приготвяйте и тоя брояч
  • 6 Последния Софиянец

    31 7 Отговор
    Не могат да съберат пет хиляди балъци.Срам за Хунтата.
  • 7 ТаУмВзе

    27 6 Отговор
    Ето, че герберастията Пак Лъже! Нали била масова ваксинацията.
  • 8 МАТЕМАТИКАР

    24 6 Отговор
    ДАВАЙТЕ ПО-ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ - ПОНЕ НА ВСЕКИ 5 ВАКСИНИ !
  • 9 БАЙ Х@Й

    17 5 Отговор
    ‼Ще бъдат ваксинирани след поставяне на втората доза ‼
  • 10 БАЙ Х@Й

    16 6 Отговор
    ‼Колко дни може да се съхранява вакЦината в ЗиЛ⁉️ щото май останаха ‼
  • 11 Просветен илюминат

    18 7 Отговор
    Сега почва статистиката колко са ваксинирани и броя на заразените почва да намалява и така до следващата пандемия.
  • 12 БАЙ Х@Й

    14 6 Отговор
    ‼ С тези темпове колко години ще трябва да минат докато се ваксинират 70%⁉️ за едни 80% питам‼

    Коментиран от #35

  • 13 Матей

    14 5 Отговор
    Ккава война бе,ха-хо,с вятърни мелници ли ,дон КвехАда де ла Манча?Доста с тия тъ-пиз.ми.Близо 4 хил. ваксинирани,нещо не е за вярване,кога смогнаха да ги очаткат!?Направо стахановски темпове,петилетката за 3 г.
  • 14 щамов работник

    15 6 Отговор
    3844 са ваксинираните до момента извън бусове за кренвирши. Следващите ще бъдат ваксинирани само със замразени кренвирши или с шпеков салам.
  • 15 Аз40

    23 5 Отговор
    Войната, когато се води срещу погрешния враг --> е загубена война!
  • 16 Рико

    5 15 Отговор
    Да се внимава какво се говори! Аз няма да се ваксинирам, но това си е моя,частна работа. Не внушавам на никого нищо. Вирусолози и фармацевти от цял свят се обединяват,че ваксината е животоспасяваща, някакви обаче тровят ефира с отровни заклинания,че ваксината е отрова. Който прави такива внушения и на практика излага животи на риск,за дълго да бъде заключван.
  • 17 Държавна Сигурност, 5 Рпу

    21 5 Отговор
    "След като видяха новогодишната реклама на кренвирши "Leki", от "Coca cola" уволниха целия си рекламен отдел."
  • 18 12345

    14 6 Отговор
    305 милиона лева!!!!! Ние сме 6 милиона българи - излиза, че за една БЕЗПЛАТНА ваксина са платени 50 ЛЕВА! безплатно бе!!!1 Ако не иск8аш ваксина - ХОДИ ПЕШ!
  • 19 БАЙ Х@Й

    10 5 Отговор
    "Министерството на здравеопазването ще стартира също така информационна кампания, за да може всеки български граждани да бъде осведомен за процеса на ваксинирането."- АМА ТОЙ ПРОЦЕСЪТ НИ Е ЯСЕН ( засега)‼ А ЩОМ ВАКцИНАТА НИ ПРЕДПАЗВА ШЕСТ МЕСЕЦА - как ще боцкате 5'000'000 българи по 4 пъти годишно ⁉️

    Коментиран от #28

  • 20 Centurion

    8 4 Отговор
    Не зная кое върви по план,дали ваксинацията или кражбата.Парите добре,отпуснати,но колко ваксини стоят на среща няма написано.Според прокрадналата се цена в пространството от 100Е за брой,трябва да осигурят 1 530 000 ваксини като предполагам ,че цената е на дребно.а това е 22/23%от населението,което се Води,но не живее тук,!
  • 21 3-та фаза от проучването

    9 5 Отговор
    Беее, бееее, бееее..... !

    Коментиран от #23

  • 22 СПИН

    10 4 Отговор
    Я КАЖЕТЕ ЗАЩОТО ПОСЛЕ ВАКСИНИРАНИТЕ СА СЕРОПОЗИТИВНИ ПРИ ТЕСТ?
  • 23 Рико

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "3-та фаза от проучването":

    Ако някой умре защото не се е ваксинирал, всички шумно тиражирали "присъдата" си че ваксината е отрова, да бъдат съдени за непредумишлено убийство! Трябва да се научим да отговаряме за дияния и за писания!

    Коментиран от #45

  • 24 Психо от Курило

    6 10 Отговор
    Ей , за вас (писалите преди мен с многото плюсчета) излизане няма ли? Цял ден спам. Хората с акъл в главите разбират какво е необходимо да направят и повярвайте ми, вашето мнение е последна дупка на кавала. Зададох въпрос : ваксината против туберкулоза е построена на същия принцип като тази срещу ковид. Айде да не гледаме даже срещу ТБЦ, а да погледнем ваксините срещу обикновен грип и те са на същия принцип. Да сте чули някой ваксинирал се срещу грип да е станал стерилен или да е умрял, най-много да е алергичен и толкова. Как ви ги ражда главата подобни глупости да пишете по цял ден, еднакви под всяка статия. Кой учен написа , че ваксината не става, кой застана с името си пред хората (не коментирам разни псевдо умници пишещи във фейсбук), дори Мангъров не я отрича, а той е краен критик. Спрете се малко. Нали не си мислите , че някой ви вярва (освен вие самите) , че Бил Гейтс го интересувате вие лично и вашата безличност. Сори ако съм ви обидил с писанията ми, но и вашето е обида към интелекта ми, моя и на доста хора.

    Коментиран от #26, #30, #52

  • 25 Нума Пумпилио

    6 3 Отговор
    ВИРУСА ОТСТЪПВА..НАПРАВЕТЕ МУ ПЪТ
  • 26 стоян георгиев

    5 8 Отговор

    До коментар #24 от "Психо от Курило":

    няма смисъл да им пишеш ,очакваики от тези съвест.те са организирани от разни саитове с пропутинова тематика и пишат тук спуснати директно от москва опрки.има десетина теми в които пишат и гласуват интензивно с цел създаване на обща психоза.единственото решение да бъдат разобличавани.

    Коментиран от #31

  • 27 Просто човек

    8 4 Отговор
    3844 - тоест 0,05%... без коментар! Аз няма да се ваксинирам!
  • 28 Centurion

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й":

    На Руската Спутник ,гарантират над две години,с е само 20$ .Чувам ,че ще има внос на един контейнер Риска ваксина,и почти всичко е резервирано.Сз за сега ще поизчакам ,имам Анти тела,но дори и да спаднат имунитета на клетъчно ниво се запазвал за цял живот,и при нова среща, с вируса организма реагирал много бързо,и не допускам разболяване!Тази информация е от лабораторни лекари,вирусолози и инфекционисти,и професори от БАН, занимаващи се с материята,които обаче не са на хранилка,и си казват едно към едно,кск стоят нещата!
  • 29 ПРИКАЗНу ЛаЖА

    3 1 Отговор
    з ТолкУ пари леки че ни вози цЕл живот безплатно сЯ
  • 30 Лекар Образна диагностика

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Психо от Курило":

    Ако не се беше обаждал, нямаше да разберем колко си бос.

    Коментиран от #33

  • 31 Лекар Образна диагностика

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Да, за всичко е виновен Путин.....Прости обяснения, за .....

    Коментиран от #48

  • 32 Варна

    12 0 Отговор
    Преди около 4 дни пристигнаха 9750, а ваксинираните до днес са едва 3844.
    Всичко много хубаво, а ма тези неграмотници размразиха ваксините преди 4 дни защото нямаха подходящият транспорт. - Утре е 5 последен ден! - Как мислите да ли не трябва да бъде обесен някой?
  • 33 Психо от Курило

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "Лекар Образна диагностика":

    То и аз си мисля за теб същото. Без доводи , само с обиди е лесно нали. Кажи нещо с което да накараш такъв като мен да ти повярва , че ваксината е вредна. Ма не била проучена, ама бързо я направили. Вие какво искате 4 години да проучват и наистина да намалее населението ли, а ако сте вие или ваш близък (не дай Боже).

    Коментиран от #47

  • 34 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    война,единствен шанс,война ,победа!!!!Утре ще тръгне с БТР/ако имаме де/ на инспекции за по убедително.....
  • 35 перничанин

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й":

    На всички европейски държави са раздадени ваксини пропорционално на населението им. На една и съща дата (горе долу). Толкова са произведени към момента и за това са малко. Идеята е до март да бъдат покрити всички желаещи от "първа линия". При сегашните темпове , прогнозата е, че е възможно да се ваксинират около 3,5 милиона българи до края на 2021г. Това са около 55-60% от населението, като махнем малките деца , процента е повече от 70-75, така , че за година може всичко да приключи и да си заживеем нормално.

    Коментиран от #36, #37, #40, #41, #42

  • 36 Centurion

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    Извади и 1.7милиона които се водят тук но трайно живеят и работят в Европа.Те ако се ваксинират ще е там!
  • 37 Ице

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    Ти ще се боцкаш ли?

    Коментиран от #44

  • 38 защо

    3 3 Отговор
    вървя си - 2030 година - едни красиви оранжеви лица , красива jриръка мацка - птичките си лаят , глухарчетата бягат и рибки ги гонят по полето - зомбита от бивши ваксини се крият зад ъгъла - идилия :)
  • 39 защо

    1 3 Отговор
    вървя cи - 2030 гoдинa - eдни крacиви oрaнжeви лицa , крacивa триръкa мaцкa
    - птичкитe cи лaят , глухaрчeтaтa бягaт и рибки ги гoнят пo пoлeтo
    - зoмбитa oт бивши вaкcини ce крият зaд ъгълa - идилия :)
  • 40 БАЙ Х@Й

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    В Перник нямате ли интернет ⁉️ На всички страни в ЕС фирмата достави по равен брой 9750 бр ваксини ‼Не пропорционално, а по равно ‼ Това е трети етап на статистика от действие на препарата‼
  • 41 БАЙ Х@Й

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    WWW : И Германия получи рано тази сутрин първите 9750 дози от същата ваксина, съобщи вестник "Билд" .... и Гърция получи своите 9750 ваксини....
  • 42 БАЙ Х@Й

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    3'500'000 българи дори да ни боцкат и събота, и неделя са по 20'000 човека дневно ( защото трябват две дози на човек) ‼

    Коментиран от #43

  • 43 перничанин

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "БАЙ Х@Й":

    Това е официално изявление на щаба, за сега не е необходимо да не им вярвам. Ако до края на 2021 не го постигнат да се оправдават те. До колкото разбирам, очакват няколко ваксини да получат одобрение и да се поставят и от личните лекари. Така , че при добра оргаизация е напълно възможно и да , всички ваксини ще се поставят по две не само на Пфайзер.
  • 44 луд

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ице":

    Ице, ако имаш мерак ела аз ще те боцна в смисъл ваксинирам де.
  • 45 по полека фаши

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Рико":

    Ти от новите вакшисти ли си ? А що да не важи обратното за фашистите, като теб ?

    Коментиран от #46

  • 46 Рико

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "по полека фаши":

    Щом ваксините са отрова, значи и руските са отрова.Хайде, напиши го! Толкова сте елементарни. От вас само гадости - да тровеите средата;за всичко. Ами нали и ти живееш в тази среда бе, куку!
  • 47 Лекар Образна диагностика

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Психо от Курило":

    Ти какво мислиш за мен, хич не ме вълнува. Научните факти са в описанието на продукта, от самия производител. А да сравняваш БЦЖ, с въпросния продукт, говори само по себе си за нивото на "компетентност". И въобще не си познал за отношението ми към ваксините като цяло. Намирам ги за ключово достижение на медицината. Това не означава, че ще ръкопляскам на експериментите върху хората, с непроучен продукт, изработен по технология, никога не прилагана при хора. Все пак съм лекар...

    Коментиран от #55

  • 48 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Лекар Образна диагностика":

    путин не е виновен ,но е причината вие тук да сте организирани и да повтаряте едни и същи лъжи.без въпросната организация единя от вас щеше да твърди едно други друго,но се вижда че правите едни и същи плоски и невярни твърдения които после повтаряте по 1000 пъти.темите в които го правите са известни и лесно се виждат.особено сте активни в такива в които путин директно е намесен.там сте направо във вихъра си!опрката западните ваксини са опасни и нетраини ,за разлика от руската такава ви държи единни въпреки че сте против ваксините въобще,но не правите да речем коментари в темата засягащи руската ваксина.там никои от вас не се изцепва как руснаците са луди да се ваксинират!та не е трудно човек да върже две плюс две за вас.както често ви казвам вие сте уникални патриоти!смях!

    Коментиран от #49

  • 49 Лекар Образна диагностика

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Само параноици те откриват "заговор", когато хората мислещи с главите си и на базата на общо достъпна информация, достигат до единични изводи. Защо не "критикувам" руската ваксина?! Ами защото е по доказана технология. Твърдиш, че критикувам "западните" ваксини?! Покажи къде. Защо не предоставят например "Оксфордската"? Тя е с единична технология на руската и не съм чул някой запознат да я отрича. Възможно е, някой ден и продукта на Пфайзер и Модерна да докаже своите качества, но това не е днес. Който желае да е опитна мишка, моля. Никой не ви спира. Само моля, спрете се с кухата си пропаганда, стил ранен соц. Това сме го живели и още го помним. Нали уж демократи щяхме да ставаме?! Или не ви е известно, какво означава това?!

    Коментиран от #56

  • 50 Лекар Образна диагностика

    0 1 Отговор
    Там, където тъпият автоматичен редактор е напляскал единично, да се чете идентично.
  • 51 ДядоСтою

    5 1 Отговор
    Моля троловете за ваксината да излязат тук наяве с имената си и документ че са ваксинирани другото е дрън дрън
  • 52 БАЦЕ БАЦИЛА

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Психо от Курило":

    Аман от полуобразовани полуидиоти,туберкулозата не се причинява от вирус...

    Коментиран от #54

  • 53 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    1 2 Отговор
    В РУСИЯТА ВСИЧКИ СЕ БОЦКАТ....БАТЮШКА РАЗПОРЕДИЛ....
  • 54 Психо от Курило

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    Принципа е идентичен, никъде не съм писал какво е туберкулозата. Нито обиждам някой.
  • 55 Психо от Курило

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "Лекар Образна диагностика":

    Колко време трябва да мине за да повярваш в тези ваксини против корона. Две години, три , а докторе. Днес са починали трима на 25-26г , какво ще кажеш на близките им. " Ще чакаме да минат две години да се направи експеримент с едни 4-5 милиона (те тия в експеримента не са хора , а статистика) и ще започнем тогава да се ваксинираме. Ако така разсъждаваш значи изобщо не си лекар.
  • 56 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Лекар Образна диагностика":

    сега се вижда и точно къде ти е болката другар.руската ваксина.не бил я критикувал щото била позната технология.от де ти е позната бе другар?и за късня соц не обвиняваи мен ,а себе си с тия евтини номера на комунист по време на перестроика.точно по същия начин звучиш.правиш се на скромен и честен ,но си оставаш същия лъжец като всеки комуняга!и да знаеш от мен другарю с мислещата глава.тенденциите от руските продукти са видими и ясни както и от западните такива.тия тъпотии че не била ясна технологията на новите западни ваксини може да си ги приказваш в клуба на бсп то дето ти е нивото да се правиш на Ентелигентен.много си дребен да критикуваш западните медицински продукти както и нивото на сигурност на западната медицина.много ама много си дребен интелектуално!та сега понеже пиша само с този ник ще ти кажа точно кво ще стане.западните ваксини ще поемат масово ваксинирането в белия свят при интелигентните и образованите хора.бедните и глупаците ще се дърпат до последно и ще мрът далеч след като другите са забравили за проблема.няма да има драми с новите ваксини,нищо че ти дребния не им имаш вяра.тук съм по всяко време и може да доидеш след година да ме обвиниш в лъжа.що се отнася до руската ваксина,тя няма ниво даже в самата русия другарю мислещ и знаещ!затова и въпреки че там от месеци твърдят че имат такава няма ваксинирани!само че ти си знаел ква и била технологията!явно си от кгб щото при хилядите подканяния да и се даде клиничното движение както и пра
  • 57 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    явно си от кгб щото при хилядите подканяния да и се даде клиничното движение както и практическите резултати руснаците не дадоха почти нищо и сега се налага въпреки че я набутват евтино всяка страна която е решила по политически причини да я приеме да си прави самостоятелно изследване на въпросната.ама ти си знаел!смехоран мамин!
  • 58 без

    1 0 Отговор
    Ваксина не може да се шофира! Ясно !?
  • 59 Лекар Образна диагностика

    1 0 Отговор
    И на двата троша по-горе отговарям така : Вярата е за религиозните. За мислещите е знанието. На близките на починалите се изразява съболезнование. Другите аспекти пак са в сферата на религията. На трилър стоянчо, не мога да му бъда другар. Отдавна съм напуснал пещерата, която обитава. Също така го съветвам да не разлива галактически мъглявини, нито за източната нито за западната медицината, от които хал хабер си няма. Колкото до съчетанието " бедните и глупаците", просто разкрива дълбокият хедонизъм на трола, към всички хора, които не му плащат за правенето по форумите. Съжалявам тролчо, но твоята "истина" не е вселенска. Тя си е за твоя лична консумация.
  • 60 Някой

    1 0 Отговор
    Нали трябваше да достигнем 70% ваксинирани, за да победим ковид 19? Днес проф. Гигов каза, че 30-40% са достатъчни за да се прекъсне веригата на заразяването? Да не свирят отбой? А и какво ще правят с неизползваните до 5 дни след поставянето им в обикновени хладилници ваксини?
  • 61 Рибарче

    1 0 Отговор
    305 милиона от БГ данъкоплатец а 125 са за ваксини къде ли е разликата прост Българино
  • 62 Любопитен

    0 0 Отговор
    Проф. Балтов държи ли още на мнението си, че ковид 19 е "тунингован"?
  • 63 Дръвчо

    2 0 Отговор
    С тази скорост на ваксинация ще приключат след 20 години. Не ми стана ясно защо подариха на македонците нашите ваксини. Кой питаха, че да го правят.
  • 64 емо73канар

    0 0 Отговор
    Интересно. Сърбите дали веднъж 4М Евро, и веднъж 6М . Винету що е дал 160М Евро ?!?!?!?