Last news in Fakti

4 Януари, 2021 06:04 5 543 59

Коронавирусът погуби още 34-ма

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

171 нови cлучaя от 2 660 теста

Коронавирусът погуби още 34-ма - 1
Снимка: БГНЕС

Вчeрa бяхa рeгиcтрирaни 171 нови cлучaя нa кoрoнaвируc oт направените oбщo 2 660 теста. 1 816 oт тях ca пo мeтoдa PСR и oт тях 72 ca пoлoжитeлни.

В cъщoтo врeмe ca нaпрaвeни 844 бързи aнтигeнни тecтa, oт кoитo 99 c пoлoжитeлeн рeзултaт.

Cпoрeд Eдинния инфoрмaциoнeн пoртaл тoвa прaви със 169 случая по-малко от прeдния дeн.

Общият брoй нa зaрaзeнитe е 203 051, a нa излeкувaнитe - 122 411 - 944 от тях ca ce рaздeлили c вируca прeз пocлeднoтo дeнoнoщиe.

Aктивнитe cлучaи ca 72 962.

За денoнoщиeтo са регистрирани 34 нoви cмъртни cлучaя, oбщият брoй нa пoчинaлитe с коронавирус от началото на епидемията е 7 678.

Хocпитaлизирaни ca 4 689 чoвeкa, 453 от тях ce нaмирaт в интeнзивни oтдeлeния. Карантинираните от началото на епидемията са 666 005, от тях 18 504 ca aктивни.

Нaпрaвeнитe тecтoвe зa пeриoдa ca oбщo 1 162 942. Ваксинираните от началото на кампанията са 4 739.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    51 9 Отговор
    Има ли тук хора,завършили института по мисиркология към ГЕРБ?

    Коментиран от #2

  • 2 Не ние сме учили само за грабежи

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    И присвояване
  • 3 Аз40

    46 14 Отговор
    Абсурди! Всеки Ковид-19 случай трябва да означава, че лицето има клинични симптоми: тоест, че е болен. Тези хора (поне не всички) не са болни, и няма индикация, че ще се разболеят. Те са "статистика". Така че ... давайте, разширете тестването, тествайте милиони и ще получите резултати с претенции за "инфекция", наречете всички тези здрави хора "случаи на Ковид-19" и блокирайте всичко за да сплашите всички да се ваксинират. ЗОМБИТА, мислете, за вас се отнася.

    Коментиран от #8, #14, #16, #52

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Малко инфо

    6 1 Отговор
    Това, което е описано в коментар 5, може да се види нагледно в данните и графиките на Worldometers.
  • 7 Румен

    25 4 Отговор
    Внесоха 9750 дози ваксини на 26.12.2020.
    4739 ваксинирани ,остават 5011 дози а вече са минали повече от 5-8 дена от така наречения срок на сьхранение( хладилник ЗИЛ и други подобно хранилища).За кого ще са тези вече с изминал срок на годност поради неправилно сьхраняване?

    Коментиран от #29, #30

  • 8 Зависи какво искаш да наблюдаваш

    7 15 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40":

    Ако искаш да знаеш какво част от населението е минала през вируса, а безсимптомните също изграждат антитела, т.е. факторът "заразЕн" е наличен, но просто няма усложнения, защо да не бъдат включени в Covid-случаите? Просто се прави разлика между "леки/безсимптомни" и "тежки Covid-случаи".
  • 9 хyz

    31 3 Отговор
    В сравнение с много други европийски държави в България поне на теория действат "мерки" и болните намаляват. В други държави има "драконовски мерки" и болните се увеличават!!
    От това следва, че или мерките на вършат работа или че в България повече от 50% са се изпоразболяли и не остават хора върху които да се размножава вирусът.

    Коментиран от #12, #17, #27, #45

  • 10 Свободен

    25 4 Отговор
    Можехте да започнете с това , че "Епидемията" отшумява въпреки увеличените контакти по празниците. А не да всявате директно страх провокирайки най- първичения инстинкт.

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Истината

    28 6 Отговор
    Те 70 % от хората го минаха този вирус леко или в по-тежка форма, ама нашите умници ще ни облъчват още поне 2 години...с тяхните простотии и измишльотини. Трябва чекмеджета да се пълнят, нэродна пара да се харчи...
  • 12 Ами увеличават се

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "хyz":

    Дори и при "драконовските мерки" има контакт между хората - най-малкото в магазина. Да не говорим пък за аптеките. Или бензиностанциите, немалка част от която са едновременно и магазин.
  • 13 Рано е да правиш изводи

    5 10 Отговор

    До коментар #10 от "Свободен":

    за резултатите от увеличените контакти през празниците.

    Коментиран от #18

  • 14 Аноним

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40":

    Лицето заразява философе
  • 15 Пипи

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Свободен":

    Надявам се Тихомир да. Осъзнае написаното.
  • 16 В момента хората със симптоми

    9 16 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40":

    масово се изследват сами, купувайки антигенен тест от аптеката. Така не подлежат на карантинирани нито те, нито близките им.Не че има и кой да проверява толкова хора. Моя позната е била проверена веднъж и то в деня, в който е изтичала карантината ѝ. Да не говорим, че обявяват за излекувани всички, които не се лекуват в болница продължително 14 дни след положителния тест. За съжаление скоро пак ни чака с огромна вероятност скок в броя на заразените и най-вече на починалите. Защото тези "здрави хора" както ги наричаш също сеят зарази и за съжаление следващите по веригата може да не са безсимптомни или да изкарат леко коронавирус често, а да се озоват в болница, интензивно отделение, а дори и в място, от което няма връщане. Много ми се иска да не се откажа прав, но празниците и завръщането на децата в училища и детски градини за съжаление ще се отрази на броя на заразените и на този на починалите. Сега се тестват предимно хора, на които им предстои завръщане в чужбина. Много държави изискват отрицателни PCR тестове за всички, които кацат на техни летища, други дори и за преминаващи сухопътни граници. Поне 2/3 от PCR тестовете направени през почивните дни са на хора, на които им предстои пътуване, а не на хора със симтоматика. Затова и е толкова нисък процентът на заразените. До седмица, две процентът на пътуващите зад граница ще падне осезаемо, защото много българи вече ще са се прибрали в Англия, Германия, Испания, Италия и т. н. Ще останат само по-богати ме

    Коментиран от #20, #22

  • 17 Има нещо друго,

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "хyz":

    което, струва ми се, играе също роля в разпространението на вируса в другите европейски държави, въпреки "драконовските мерки". Не зная как е в България, но в други държави хората използват масово услугите за доставки по домовете от типа на Amazon, особено сега, когато магазините за дрехи, уреди и прочие са затворени. Но дори и магазини за хранителни стоки, от типа на Билла, предлагат тази услуга. Вече няколко пъти ми направи впечатление, че доставчиците са без маски, а пък разнасят пакети на хората по цял ден.

    Коментиран от #24, #25, #28

  • 18 Ха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Рано е да правиш изводи":

    Натаманяват ги вече,казваш.

    Коментиран от #23

  • 19 Фактофил

    7 3 Отговор
    Слезнахме от върха(590 души в интензивното)..сега сме в платото под него(450 души)..но сме далеч от лятните минимуми..(30 човека)
  • 20 Ха ха

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "В момента хората със симптоми":

    От девет кладенеца вода носиш,но не сме жадни за твоята мътилка.Защо не са употребени всички получени ваксини?Чака се да втасат ли?

    Коментиран от #33

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 7 Отговор
    импийчмънт на Ушатия
  • 22 Продължение

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "В момента хората със симптоми":

    .Ще останат само по-богати мераклии за ски в скъпите курорти на Швейцария, Австрия, Италия, Франция евентуално и тези кандидати за евтин пазар в Турция, но и те ще са малко. Тепърва предстои застудяване и минусовите температури няма да позволят проверяване на класни стаи и детски градини. Така че при всички положения за съжаление ни чака по-висок %заразени независимо от това колко тестове са направени. А по смъртност от /с ковид на милион души вече задминахме държави като Испания и дори Англия, където имаше ясно изразена първа вълна през пролетта на 2020.За 3 месеца от октомври насам успяхме да ги застигнем и задминем. Явно това не тревожи по никакъв начин Аз40. Сигурно се смята за безсмъртен. Ако цифрата 40 е възрастта му да не смята, че тя е защитна броня срещу тежко протичане на ковид инфекция. Имам позната на 39 и близък на 46,които починаха от тази гадост през ноември. И нямаха придружаващи болести... Цитокинова буря и край... Дори плазмата не помогна. Но за много хора е спасение затова преболедувалите да не се отказват да даряват. Нищо не рискуват, защото не губят никакви кръвни клетки както е при кръводаряване. Просто процесът е доста по - продължителен като време. Но си струва. Защото след 2-3 ваш близък може да се окаже нуждаещ се от жиеотоспасяваща плазма, а вашите антитела вече да не са налични и да трябва друг да му помогне да оцелее.

    Коментиран от #47

  • 23 А, сигурно ги и натаманяват

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ха ха":

    Но пък и е рано от гледна точка на това, че има-няма една-две седмици от Коледа, 4 дни от Нова година. Един заразен я има вече симптоми, я тепърва ще се проявят. А и лабораториите май бяха с празнично работно време. Ако има още кой да се тества в лаборатория при наличието на алтернативи. Надявам се, все пак да няма много повече нови случаи. Но се съмнявам. Вирусът иска да има контакт между хората. А празниците и събирането със семейство и приятели отговарят на това изискване. Дано да греша.
  • 24 Ти разнасяй

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Има нещо друго,":

    тонове пакети по 12 часа на ден с мсска , често пъти до 5 - я , 6 - я етаж без асансьор ! Освен това доставчика ням никакъв пряк допир , информирай се подробно и тогава пиши , а не слухти по български в страната , в която си гост !

    Коментиран от #26

  • 25 Има нещо друго...

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Има нещо друго,":

    Ще уточня само, че в Австрия преди няколко месеца имаше случаи на коронавирус сред пощенски служители, и, ако не се лъжа, и при Amazon. Отново казвам, не зная как е в България, но в Австрия тези услуги се използват страшно много - и за най-малкото нещо. Например, сега ми трябва спешно хартия за принтер. Обаче магазините са затворени. В пощата май продават, но по-скъпо отколкото на други места. Ами, не ми остава друго, освен да поръчам през интернет - хем е по-евтино, хем ти го носят вкъщи. На този принцип някои си поръчват всякакви глупости. Но много хора работят от вкъщи и като им свършат консумативите, пак Amazon.
  • 26 Говоря от опит

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "Ти разнасяй":

    Защото и аз поръчвам през интернет. Брей, доставчикът нямал пряк допир - да не би да ги телепортира тези пакети. Освен това - при някои стоки е необходимо получателят да се подпише лично, че ги е получил (особено ако са по-скъпи). Други се сканират. Но пак, връчват ти ги от ръка, в ръка.

    Коментиран от #34

  • 27 Истината

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "хyz":

    Мерките не вършат никаква работа, броя на заразените се съчинява предния ден от Мутафчийски и Ко според това колко бройки им трябват, реално трябва да се гледа само броя на хората в интензивно, а те са 453, докато от януари до октомври 2020г. се движиха между 15 и 35.

    Коментиран от #40

  • 28 Сигурно си прав. В Китай едни

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Има нещо друго,":

    от първите ваксинирани са хората, които се занимават с транспорт и логистиката на товари и особено на замразени продукти и храни, по чиито опаковки, а и по самата им повърхност коронавирусът остава активен доста дълго, защото студът не го убива по никакъв начин. Запазва се по всякакви опаковки, а и доставката на храна по домовете също носи известен риск. Няма как да знаеш дали готвачът, който ти е приготвил салатата не е кихнал отгоре ѝ и дали маската му би предпазила храната ти. А салата за разлика от скара и готвено не можеш да стоплиш в микровълнова. Същото важи и за храната в ресторанти, хотели, кулинарни щандове в супермаркети. Аз също купувам такава естествено, както и плодове, които незнайно кой е опипал преди мен. Всички го правим... Сигурно има хора, които се заразяват и по този начин, но са сигурно поне 100 пъти по-малко, отколкото при директен продължителен контакт в общо помещение със заразен. А такива има най-често в болници, училища, офиси, ресторанти, хотели(особено такива с Централна климатична система). В Китай и Южна Корея имаше случаи на заразяване и заради неправилно полагане на канализационни тръби и ВИК инсталации.
  • 29 Министър Ботокс

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Румен":

    Ваксините вече сме ги преместили в нов хладилник Мраз от 80-те години, а и аз лично установих, че срока им не е 48 часа както пише на опаковките, а 48 месеца.
  • 30 Другия с коня

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Румен":

    На тези ваксинирани им се полага Втора ваксина и се пазят за тях...А това са хора на първа линия от мед.персонал....За това броя ваксинирани отговаря на половината на пристигналите ваксини....

    Коментиран от #32

  • 31 Лъжите на Боко

    9 5 Отговор
    Винаги ще умират хора. Отварякте България

    Коментиран от #37

  • 32 Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #30 от "Другия с коня":

    А да де ама след 48 часа при температури над -70 гр. стават безполезни и още по вредни

    Коментиран от #35

  • 33 Не са употребени заради такива

    3 12 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха":

    като Мангъров и Първанова, които много"компетентно" се изказват и заради такива като теб, които им пригласят. А и не зная какво количество не е употребено. Половината така или иначе се съхраняват на - 70 градуса в София и в Бургас, за да не се провали ваксинирането с втора доза на първите ваксинирани, в случай на неочакван проблем с логистиката на следващите количества. Следващите 25 000 дози, които се чакат до дни отиват директно в тези специални фризери, поддържащи температури до - 80 градуса.От там ще ги разпределят по райони според предварителните списъци на желаещите ваксинация.
  • 34 Много

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Говоря от опит":

    мрънкала и критикари се натресоха в чужбина ! Само балканска дребнавост и отрицателна енергия , а като те е страх да не те зарази доставчика , не поръчвай ! Или в "перфектна" България обратно !

    Коментиран от #38

  • 35 Ами затова половината са си останали

    2 7 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    в новия фризер във ВМА. Никой никъде не ги е разнасял.Нито с микробус на Леки, нито с друг транспорт.Дано ви внесат скоро от по- евтините на Астра Зенека, които не трябва да се съхраняват на ниски температури, че да престанете с троленето по тази тема. Не че с нещо ще са по-добри и по-ефективни, но логистиката е много по-лесна. А и нали няма да ви "бръкнат" в безценното ДНК... като тези на Pfizer и Biontech. А може и китайска или руска да чакате? Първо обаче се очаква до дни одобрение за тази на Модерна, а после ще има и други.

    Коментиран от #39

  • 36 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    5 2 Отговор
    Боко вчера излъга 4 пъти с ятакте какъв премиер е лъжлив. От сикаджия толкова

    Коментиран от #42

  • 37 България си е отворена.

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Лъжите на Боко":

    Сульо и пульо може да дойде тук. И от почти никого не изисква е задължителен PCR тест, както ги правят много други държави. Гърците през цялото лято, Турците от 30-и декември. Че последните искаха такъв и за транзитно преминаващите през турски летища дори. Нямам представа дали това е от паднало или е още в сила. По света има десетки държави, които въпреки отрицателните PCR тестове на пътниците в летищата след кацане се прави нов и се изчаква резултата в специални карантинни хотели, където и спането и хрането са си за твоя сметка. В някои държави стигат и по-далече като слагат гривни за проследяване на тези карантинирани. Ако под отваряне имаш предвид да отворят ресторанти и молове все ще дочакаш.Ако си жив де.Училища (до 4 клас) и детски градини, за добро или за зло отварят днес.
  • 38 Какъв ти е проблемът?

    4 5 Отговор

    До коментар #34 от "Много":

    Нито ти е работа, нито си компетентен да ми правиш оценка за това, дали съм гост, мрънкало или критикар. Не мрънкам, а казвам каква може да е една от причините за разпространението на вируса, въпреки строгите мерки. При положение, че повечето магазини са затворени, се увеличават доставките по домовете. Това е факт. Това, че голяма част от доставчиците и нито един от пощальоните не носят маски, а имат контакт с много хора, също е факт. Не казвам, че е лесно да правиш доставки с маска, макар, че, реално погледнато, става въпрос да носят маска само в момента, в който ти звъннат на вратата, за да ти дадат пакета, защото тогава има и някакъв smalltalk от типа на "Вие ли сте Х? Имам доставка за Вас? - Благодаря!- Подпишете тук! Заповядайте - Благодаря! Лек ден!". То и на хората в магазините за хранителни стоки не им е лесно да зареждат по цял ден рафтовете с маски, ама им се налага и го правят. Какво точно не ти пасва,.че си тръгнал да се заяждаш от сутринта?

    Коментиран от #41

  • 39 гжгж

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ами затова половината са си останали":

    Всички тези "фирми" дето ги споменаваш са свързани и са собственост на едни и същи лица. Разиграват театър за пред зомбитата. А за последиците, тепърва ще се разбира.4967
  • 40 Мерките очевидно вършат работа, но

    2 8 Отговор

    До коментар #27 от "Истината":

    няма как да са вечни(децата под 4 клас тръгват на училище днес). А и мерките очевидно бяха половинчати и не се спазваха масово по празниците. Едва ли Глория ще е единствената, която ще се е озовала в болница след Коледен или Новогодишен купон в ресторанта на някой хотел или в частна вила, апартамент и т. н. Много добре си спомням първите официално заразени(и умрели) в България от/с ковид-19,празнували рожден ден в Лом през март.В колко ли компании е имало поне по един заразен и колко хора е успял да зарази за броени часове никога няма да узнаем. Но ще сме свидетели на бързо запълване на местата в болниците и упреци към лекарите, че хора измират по стълбите... В това не се съмнявам ни най-малко... Много хора си искат купончето и забавлението и го постигат на всяка цена, а после прехвърлят отговорността на други и ги обвиняват, че не са ги опазили. И че нямало места за всички болни във ВМА и Пирогов. Интересно ми е защо никой не драпа за място в ковид отделението на Инфекциозна болница, където е всеобщия форумен любимец Мангъров?Я колко народ го брани със зъби и нокти от "злостните" нападки на някаква си там докторица от Франция, "фалшива" при това според тях. Най-коментираният материал е това в мрежата...

    Коментиран от #46, #50

  • 41 Ако не си

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "Какъв ти е проблемът?":

    мрънкало, значи си платен. Това е по - зле.

    Коментиран от #43, #44

  • 42 По-неграмотно не можа ли да го напишеш

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "Киро Брейка, Яде кренвирши леки":

    Никога не бих сложил +на непонятно какво. На някои не им пречи, защото са същите неграмотници.
  • 43 Да ти имам логиката

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Ако не си":

    Виж си коментарите и ми кажи тогава ти какъв си? Ходи да киселееш и да занимаваш други с повърхностното си мислене. При мен си сгрешил адреса.
  • 44 А ти какъв си? Ти не мрънкаш ли

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Ако не си":

    срещу някой, който е изказал някакво свое мнение. При това на грамотен и разбираем език. Че сега и нелепи обвинения... А може би на теб някой ти плаща за вечния хейт? Или си си прост безплатно... Кога ще се научите да уважавате чуждото мнение, а ако не съвпада с вашето да го оборвате с аргументи, а не с обиди, псувни и закани... Май никога, защото интелектуалното ви ниво не ви го позволява. Твърде ниско е и си личи.

    Коментиран от #49

  • 45 Ники

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "хyz":

    В България сме колкото половината жители на една голяма европейска столица или една трета от един мегаполис. При положение че този вирус е тук повече от година и е супер заразен и нямаше почти никакви ограничения , както твърдят всички , дали по-голямата част от нас не са го изкарали?

    Коментиран от #48

  • 46 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мерките очевидно вършат работа, но":

    За Инфекциозна болница болница нищо няма да чуеш защото лекарите там си вършат работа за разлика от тези в Пирогов и ВМА, които нонстоп се оплакват по медиите, даже пред седмица един от твоите идоли Балтов ревеше, че 2000 медицински персонал в Пирогов изнемогвал докато се грижел за 200 пациента. Останалото от фермана ти е чиста злоба провокираха от факта, че докато нормалните хора си живеем живота ти се криеш в мазето ужасен да не се закашляш. Ръгай си веднага пет ваксини и тичай при психиатъра докато не е твърде късно, че нали знаеш - от болест се умира веднъж, от страх всеки ден:)
  • 47 Дълбоко виждащ

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Продължение":

    За наглата ПРоСИЯ,както и за несвързаните брътвежи,дебел минус!!Има и хора,които ще пътуват за да си направят Онко прегледи,тези хора имат двойно гражданство.......мисирков,тях сте ги забравил!
  • 48 Дълбоко виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ники":

    Точно в десятката!кратко и ясно!Плюс,напълно заслужен!
  • 49 Благодаря!

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "А ти какъв си? Ти не мрънкаш ли":

    Обнадеждаващо е човек да види, че все още има хора като Вас! Бъдете здрав/а! 🙂
  • 50 Дълбоко виждащ

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мерките очевидно вършат работа, но":

    Заслужавате не три,а хиляда минуса!според вас мерките помагат,мерките не се спазват!концентрирайте се ще влезете в канавката!минус,минус!!

    Коментиран от #57

  • 51 Посечени

    2 1 Отговор
    Не вили омръзна да говорите лъжи Спрете ср Няма ли други болести освен ковид или другите болни са хвърлени на произвола на съдбата Това шо е голямата грижа към хората Как не вие срам или за парите срам няма

    Коментиран от #54

  • 52 Изключително невежество и

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40":

    неинформираност демонстрираш. Имаше доказан случай в Южна Корея, където един подобен безсимптомен за една вечер беше заразил над 40 души, понеже обиколил 3 нощни бара. А от тези 40 колко са били безсимптомни и на колко те са успели междувременно да лепнат заразата докато са ги открили и карантинирали не съм се интересувал. Нещо си скаран с мисленето май. Не само безсимптомни, а и такива с очевадни симптоми, които се чувстват сравнително добре не се само изолират, а сеят зараза навред. Една евтина маска, неправилно поставена от подобен човек, няма да предпази никого ако работи в една канцелария с подобен. Полицейски началник в голям град зарази маса народ в отдела си, защото си мислеше,че е просто грипче, а му беше под достойнството да носи маска, въпреки че подсмърчаше. Е, вече не е между живите. Умря на 52 от коронавирус. Без да е имал никакви придружаващи при това. Добре, че поне тези, които изпозарази оцеляха. Защото навреме потърсиха помощ най-вероятно.
  • 53 Азззззззззз

    6 2 Отговор
    Мерките са излишни и безсмислени и само пречат на бизнеса. Хората сами се заробват и управляващите точно това търсят. Ковида е един грип. И аз го изкарах. Не е страшно. Те винаги може да ни пускат зарази от сега нататък и да ни държат в страх доживот. В страх не се живее. И това ще мине и всичко ще излезе наяве. Не може да излъжеш милиарди хора.

    Коментиран от #55

  • 54 Ей, а ти не осъзнаваш ли, че за такива,

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "Посечени":

    като моя приятелка с бъбречна недостатъчност, която 3 пъти седмично е на хемодиализа рискът някоя заразена сестра да ѝ включва апарата или на съседното легло да лежи друг подобен на нея пациент, заразен от детето си или друг роднина нараства с покачването на броя на заразените. Болните с тежки болести са много по-уязвими при инфекция с ковид и те имат най-голям интерес от по-скорошно ваксиниране на колкото се може повече хора.Защото ако си със сърдечносъдови заболяване, диабет или онкология рискът за летален изход при заразяване с ковид е многократно по-голям, отколкото при хора в добро здраве. Друг е въпросът, че има хора, които си мислят, че са здрави понеже нищо не ги боли. Ами запушените наполовина, че и на 3/4 кръвоносни съдове не болят по никакъв начин(не говоря за разширени вени по крайниците, които са често болезнени), ама са предпоставка за инфаркт и инсулт, дори при нетежко протичане на ковид инфекция. Един мой съсед се хвалеше колко леко изкарал простото грипче и се жалваше от тъпата карантина. А след 20 дни получи инфаркт и след още няколко почина.А беше на 56 и без заразата с "грипчето" сигурно поне до пенсия щеше да стигне.
  • 55 А много хора за разлика от теб го

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "Азззззззззз":

    прекарват тежко и умират. Ти да не си центърът на вселената. И какъв ти е толкова великият бизнес, че да не можем да минем без него за известно време. А и поне засега няма никакво доказателство, че коронавирусът е пуснат умишлено... Конспиративни теории бол, но реални доказателства 0.
  • 56 Васил

    0 0 Отговор
    На 171 заразени 37 починали дали нашите лекари ги бива?
  • 57 И ти в

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Дълбоко виждащ":

    повечето коментари! Но какво от това? Нито ще станеш по умен, нито ще ни спестиш, глупави брътвежи! Така, че с минус и без минус, все тая!

    Коментиран от #58

  • 58 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "И ти в":

    Понякога ,човек трябва да знае кога да млъкне!За вас се отнася!

    Коментиран от #59

  • 59 Тъй ли!

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Вие за нещо по различно ли се смятате? Слезте на земята и си заслужете ника? Логиката не се гради, като си нагласяте фактите, по нещото което сте си наумили! Не е срамно човек да сбърка! Срамно е да не може да си го признае и с цялата си наглост, да показва его без покритие!