Last news in Fakti

7 Януари, 2021 11:50 3 586 9

Диян Стаматов: От втория срок поетапно връщане на учениците от горните класове

  • деян стаматов-
  • ученици-
  • коронавирус

15-20% от учителите да се ваксинират до края на месеца

Диян Стаматов: От втория срок поетапно връщане на учениците от горните класове - 1
Снимка: БГНЕС

„Доста са разнопосочни са мненията на учителите и в София по въпроса дали да се поставя ваксината срещу COVID – 19, има голяма противоположност на желанието“, коментира в предаването „Преди всички“ Диян Стаматов, директор на 119 СОУ в столицата и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, по повод това, че утре изтича срокът учителите да заявят желание за ваксиниране.
„От 120 души преподавателски състав в моето училище желание да се ваксинират са изразили досега 16 човека, което е малко под 10 на сто. Интересното е, че когато непедагогическият персонал нямаха възможност да се ваксинират, имаха голямо желание да го направят, а когато получиха тази възможност, нито един от тях не се записа. Различни са причините - че имат заболявания, че искат да изчакат, че нямат достатъчно информация“, обясни още Стаматов.

Но по думите му педагогическият състав е много важно да се ваксинира, защото обществото разчита на тях – и те е редно да се ваксинират точно сега след медиците и фармацевтите, защото ние сме хората, които трябва да дадем положителния пример.

„Аз преболедувах, но аз ще се ваксинирам още сега, аз съм в постоянна комуникация с много хора, искам да работя спокойно, за да излезем от тази ситуация“, посочи той и допълни:

„Повече от 15 - 20 на сто очаквам да се ваксинират при първата вълна не по-късно от края на месеца. Но притеснителното е, че втората ваксина ще е доста по-късно, което ще ни създаде организационен проблем, затова е добре сега да се ваксинират като първа доза, за да не се забавят нещата“.

Според него няма проблем с тръгването на учениците до 4 клас в час. За големите ученици е добре да се изчака първата вълна на ваксиниране на учителите, за да създаде известно спокойствие при тях, защото при учителите в горните класове има много голямо притеснение и ако ваксинирането се случи в края на този месец, съвсем спокойно от началото на февруари могат да се върнат в училище и горните класове – от началото на втория срок – 5, 7, 12 клас поетапно, за да няма струпване, стъпаловидно, после връщане пак дистанционно за кратък период на време".

"Комуникацията ни с МОН е изключително ползотворна по тези трудни теми и ги решаваме съвместно с през цялото време на пандемията", поясни още Стаматов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалност

    9 1 Отговор
    Много хора искат да се ваксинират но ги притеснява това че компаниите производителки те карат да подписваш че не носят отговорност за здраветоти след ваксинация.
  • 2 Винаги верен

    16 0 Отговор
    За какво да се ваксинираш пак, след като имаш антитела? Кандидат министър нещо май?
  • 3 Бай Дъно

    6 0 Отговор
    Вълна номер 5
  • 4 Скептик

    5 0 Отговор
    Явно здравето и животът на рисковите родители на учениците не са важни, защото за тяхното ваксиниране не се отваря въпрос.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Грешка

    4 0 Отговор
    БЕЗСРАМНИК. ОТ КОМПАНИИТЕ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ 6 МЕСЕЦА СЛЕД ПРЕБОЛЕДУВАНЕ НЕ СЛЕДВА ДА СЕ ВАКСИНИРА ЗАЩОТО ХАБИШ ВАКСИНАТА НО ЗА НЕГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЖИВОТА НА ДРУГИТЕ.
  • 8 Натегач

    2 0 Отговор
    Този нещастник за какъв се мисли, ще иска насила да се ваксинират учителите. Здравето принадлежи на индивида, а не на обществото. Всеки трябва да има право на избор дали да работи онлайн или офлайн и дали да праща децата си на училище, когато върлуват и гриповете наред с Ковид.
  • 9 Този

    1 0 Отговор
    герберски обслужвач откога си е купил училището -" в моето училище..." - правилно е " в повереното ми училище", Дидко, миличък...