9 Януари, 2021 07:29 4 512 47

753 нoви случая на коронавирус от 9 871 тecтa

  • заразени-
  • починали-
  • коронавирус

Починаха още 61 заразени

753 нoви случая на коронавирус от 9 871 тecтa - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяха регистрирани 753 нoви случая на коронавирус от нaпрaвeнитe общо 9 871 тecтa. 6 481 от тях са по метода PCR и от тях 472 са положителни.

В същото време са направени 3 390 бързи антигенни теста, от които 281 с положителен резултат.

Според Единния информационен портал това прави съc 114 случая по-малко oт предния ден.

Oбщият брой на заразените e 208 012, а на излекуваните - 134 022 - 3 831 oт тях са се разделили с вируса през последното денонощие. Активните случаи са 65 912.

Зa дeнонощието ca рeгиcтрирaни 61 нови смъртни случая, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa e 8 078.

Хоспитализирани са 4 186 човека, 380 oт тях се намират в интензивни отделения. Кaрaнтинирaнитe oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca 677 506, oт тях 17 769 са активни.

Направените тестове за периода са общо 1 215 002.

Вaкcинирaнитe oт нaчaлoтo нa кaмпaниятa ca 13 355 - 2 238 зa пocлeднoтo дeнoнoщиe.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    13 13 Отговор
    За изборите нема да има хора под карантина,и знаете ли защо?
  • 2 Тъкмо реших,

    15 3 Отговор
    че Факти сменят амплоато (особено след техническите проблеми през последните два дни) и тази сутрешна статия е отпаднала...
  • 3 Цирк Балкански

    15 32 Отговор
    ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ОСТАВЯТ РАЗНИ АЛИБЕГОВЦИ, ЧАЛГАРИ И ТАРИКАТЧЕТА ДА ГИ НАТРЪШКА КОРОНАТА . . . АМА ПОСЛЕ КОЙ ЩЕ ГИ ЛЕКУВА - БЯЛАТА МАФИЯ ? ДЕТ СЕДЯТ ПО 1 МЕСЕЦ В СКАФАНДРИТЕ ?, ЗАТОВА В СТРАНА С ТОЛКОЗ МАТЕРИЯЛ СИ ИМАМЕ ПЪДАР - БАТЕ, ЗАТОВА И ГО ГЛАСУВАТ - ЗА ДА БЪДЕ ПЪДАР НА ПРОЦЕНТИТЕ
  • 4 дедо Герчо

    9 10 Отговор
    И АЗ СЪМ А+,АМА РАКИЯТА МИ Е А+++,ТРОЕН ПРЕПЕК,ИНЖЕКЦИОН....ХЪХЪХЪ....ЕМ ТИ ВИРУС....ХЪХЪХЪ...
  • 5 Не знам

    37 7 Отговор
    Как си ги пишат тези бройки на заразени и починали,но със сигурност,както всичко друго в тази държава, нямат нищо общо с действителността.

    Коментиран от #8, #16

  • 6 Санитар

    28 5 Отговор
    Безмислени отчети от безполезни хора

    Коментиран от #17, #18

  • 7 Кръчмарски трол.🐊

    13 14 Отговор
    Броят на заразените вече спадна няма ли да паднат забраните за кръчмите искаме да работим отдавна сме наточили брадвите.

    Коментиран от #14

  • 8 Ичко

    14 7 Отговор

    До коментар #5 от "Не знам":

    Така е заразените рязко спаднаха а починалите се увеличават.пък и неосигурените не ги отчитат а те са една трета мислв
  • 9 Миризлив пор

    20 1 Отговор
    Тук падат, във Лондон пък има извънредно положение. Така като гледам е временно явление намалението.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Д-р Хаус

    27 11 Отговор
    Видехти ли сега, като ваксинираха Балтов, Годжи, Кантарджиев и още 5-6 партийни натегачи случаите бързо намаляха. Демек, те са тези, които пръскат вируса от телевизора и заразяват хората
  • 11 Безработен

    10 10 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Лондон заплата 4000 паунда софия 1000 лв за това що не правите сравнявания

    Коментиран от #13, #19

  • 12 Мирише ми на пор

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Ти пък като неразбираш нищо де се слагаш бе скунск?
  • 13 Работен

    21 3 Отговор

    До коментар #11 от "Безработен":

    Отивай тогава да работиш в Англия чакат те със хляб и сол даже и червеният килим са опънали да те посрещнат ХА ХА ХА. 😃😂😁😀😊☺😅😄😉
  • 14 Българин

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кръчмарски трол.🐊":

    След този глад е явно,че кръчмарите ще режат глави до кръста,ако имат клиенти,разбира се....Приготви се да играеш на сантасе с колегите си, докато чакаш някой Евентуално да влезе в кръчмата ти в Пандемия...
  • 15 Дълбоко виждащ

    10 5 Отговор
    Вчера погледнах към Непал...Там лъжата и кражбата са не присъщи за хората,макар тези човешки слабости да не се наказват от човешки закони.....днес се спрях на една много богата страна от Персийския залив!Там кражба и лъжа се наказват сурово от човешкия закон!Обединени Арабски Емирства...221794са вирусоносителите,като данните са с да дена ,назад,а може и повече,а смъртността е694-починали....в момента там ситуацията сНЕЩОТО е по тежка от бг,но там лъжата и кражбата се преследват от закона!държавата е достатъчно богата за да не...търси пари по всякакъв начин!
  • 16 Альо

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Не знам":

    Ами ти очевидно изобщо нищо не знаеш и бавно схващаш. Тази реплика вече се изтърка, помолете за нова опорка, че да си оправдавате хонорарите.

    Коментиран от #24

  • 17 Альо

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Санитар":

    Защото ти си много полезен и пишеш много смислено. Лентяи и интернет вампири, само драскотят по цял ден, без да разбират от каквото и да било.
  • 18 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Санитар":

    Аааа...НЕ ! Как ще си заработят заплатките ?
  • 19 Миризлив пор

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Безработен":

    Пред природата разбирай вируса всички сме равни. Никой не е замъкнал нищо на онзи свят. Като се напълнят болниците няма значение кой си и колко си получавал, просто няма кой да те лекува и само надеждата че организмът ще се справи остава.

    Коментиран от #22

  • 20 Киро

    14 1 Отговор
    Това започва да става банално и досадно вируси имало и ще има хора са умирали ще умират 10 месеца пишете едно и също като папагалите Как не ви писна не знам
  • 21 ЕИ ПАПУР

    6 0 Отговор
    ЩО НЕ СМЕНИТЕ ТАЯ ГРОЗНА СНИМКА
  • 22 Коронавирус

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "Миризлив пор":

    Аз да ти кажа повече ме е страх от инфаркт защото той убива 17 милиона годишно демек 15 пъти повече от коронавирус не казвам че няма вирус мина доста по-смъртоносни неща от вируса инфаркт инсулт белодробна емболия сърдечен арест мозъчна аневризма десетия на оортата рак СПИН защо не пиша за всичко товаинформират не денонощно само за коронавируса щом си говорим за болести поне да пишат за всичките

    Коментиран от #23, #26, #33

  • 23 Мишо

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "Коронавирус":

    Брат ми всички тези болести са си взели почивка вече се умира само от коронавирус
  • 24 Не знам

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Альо":

    Альо, наистина нищо не схванах от това, което си написала. Всички ли сте такива там. Приказвате, ама нищо не казвате.
  • 25 Кольо кравата

    11 2 Отговор
    Алкохола и цигарите убиват много повече хора от коронавируса защо не са забранени със закон
  • 26 Миризлив пор

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Коронавирус":

    Прав си, но нито едно от изброените от теб не е толкова масово че да ти блокира здравеопазването. Тепърва започва якото умиране от липса на на здравеопазване и ненавременна помощ. Като спрат плановите прегледи и консултации, операции и да си болен дори и от друго и нямаш достъп до болница сам си прави изводите дали смъртността няма да скочи.

    Коментиран от #28

  • 27 За Арабските емирства не знам,

    4 2 Отговор
    но в Непал...Животът е много различен. Едни от най-опасните училищни пътища е именно там. Хората, живеещи в отдалечени селца в Хималаите на около 4000 м. надморска височина (говоря и за индийската част от Хималаите), без радио, телевизия, лекари...Тях как ли биха ги тествали?! От друга страна такъв начин на живот може би пък и помага за по-бавно разпространение на каквито и да било вируси. Някак нереално е да се сравнява Непал с държави в Европа - поради най-различни причини.

    Коментиран от #32

  • 28 Гергана

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "Миризлив пор":

    Смъртността ще скочи но ти мислиш ли че вирусът ще изчезне нещо което е по въздуха ще мине през всички дори и през мен и всеки човек каквито или мерки да се взимат това е едва началото на този вирус трябва поне още три години да минат за да мине през цялото население въпросът е че много хора няма да издържат на тея мерки и ще настанат бунтове
  • 29 До 28

    4 1 Отговор
    Аха те в САЩ вече почнаха
  • 30 Centurion

    6 0 Отговор
    Процента на новозаветни спрямо направените тестове спадна до катастрофално ниски нива,днес е 7.69%, а преди месец и половина гонеше 40%.Тива означава само едно,че стадния имунитет е факт,над 75% минаха през болестта. И на този фон наглеците искат да ваксинират хора със изграден имунитет,който е за цял живот!!!Анти текста може да намалеят,но имунитета на клетъчно ниво е до гроб!!!
  • 31 Васил

    1 5 Отговор
    Да бе много са малко като сметнете месечната бройка излиза 25 хиляди за месец а това си е голяма цифра за населението на България. При толкова много заразени Бай Ганьо друса хоро и се прегръща дръж се Китай и се учи как България гони пандемия.
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "За Арабските емирства не знам,":

    Утре давам пример с Близки до нас по ковид класиране,страни....За да се опитам да ви накарам да помислите.....Има нещо гнило....за бг ковид смърт,говоря!Погледнете Хърватия и Казахстан.....Не вярвам да са по по напреднали в животоспасяването за да има такава разлика в процентите!Дайте ми координати за магазин планинска екипировка и да е с Нормални цени!

    Коментиран от #37, #38, #39, #42

  • 33 Гостъ

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Коронавирус":

    Ще ти отговоря и надявам се да разбереш. Всички тия изброените от теб заболявания,с изключение на едно-две, зависят много от начина ти на живот и се развиват дълги години . Макар че има и фактори които не можеш да ,,управляваш,, Стрес,мъжки пол, възраст и т.н. Докато при заразните патогени, особено капкови инфекции ,силно заразни и смъртоносни за които няма лечение, те се разпространяват мълниеносно и при тях не можеш да управляваш този процес . В съвременния глобализиран свят трудно можеш да спреш разпространение на вирусна зараза.Виж в Англия,Германия,Франция,Испания,Чехия , Турция,Русия...в тия държави въобще не е розова ситуацията. Това е в общи линии разликата. Сега, ясно е че такива неща ще се използват за политически цели,финансови облаги, усвояване на средства и др., но това е положението.
  • 34 big

    3 1 Отговор
    Всеки ден бегло чета инфото за този вирус по света и у нас. Има някои неща, които си задавам въпроса: Това ли са мерките, които са необходими срещу него? Отговора ми е категорично НЕ! Защо? У нас мерките са либерални в сравнение с тези в ЕС и Далечния изток, но там "пандемията" не отстъпва, напротив - разраства се, въпреки че се спазват стриктно от хората. Извода е красноречив! За мен основната причина е имунитета, а за съжаление начина на съвременния живот не предразполага за увеличаването му. За възрастните хора е разбираемо, с възрастта той намаля. Другия въпрос е : Защо се затварят държави и бизнеси, каква е целта на ваксините, които не могат да осигурят защита - щамовете се размножават постоянно?
  • 35 Дедо Пене

    1 4 Отговор
    ЗА ДЖЕНДЪРИТЕ КОИТО САМО МРЪНКАТ И СЕ ЖАЛВАТ, ЧЕ СА ИЗЛЪГАНИ-НЯМА ВАКСИНИ! ПРИ СРЕЩА С КОВИД19 ЩЕ ПИЯТ ЧАЙЧЕ С АСПИРИНЧЕ.
  • 36 Росен

    6 0 Отговор
    2020 се пазихте от вируса.
    2021 ще се пазите от ваксините.
    2022 ще се пазите от ваксинираните.

    А на мен чекмедженцето ми е пълно.
    Както и на корите сметки в Швейцария и Саудитска Арабия.
  • 37 Не казвам,

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    че няма нещо гнило. Просто Непал, по ред причини, ми се струва неудачен пример. Има твърде много странични фактори, които превръщат Непал в слаб аргумент.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 За магазина за екипировка

    1 0 Отговор
    Защо ми триете коментара? Не съдържа линкове, обиди и прочие!

    Коментиран от #45

  • 41 За магазина

    1 1 Отговор
    Не живея в България. Иначе съм фен на Globetrotter. В момента пак имат добри предложения. Но, естествено, филиалите са затворени в момента. Обаче някой от семейството Ви може да поръча онлайн и да Ви го прати после по пощата до БГ. (Зависи какво търсите, разбира се.)
  • 42 Коментар 41

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    е отговора ми по повод магазина за екипировка.

    Коментиран от #44

  • 43 Дядо ви Вуте

    1 1 Отговор
    Няма да им се отвори парашутът на ваксърите! Вкараха си автогол с това , че нова била болестта, но ваксината вече готова, нов щам имало и пак същата ваксина! А бе те да не правят първо ваксината пък после криво ляво и вирусът! Да вземат направо една универсална ваксина да избачкат и кеф ти ебола, кеф ти чума, все работи, ха ха ха!
  • 44 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Коментар 41":

    Благодаря!Отивам в Декатлон, първо да го намеря някъде в Младост4,а после ще правя подарък-планинско яке!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Аз40

    2 1 Отговор
    Едвам се диша в мистериозните кови-отделения, обгърнати в гъстата мъгла на политико-медийната измама. Хората им изпи "пандемията" малкото останал мозък и мислят как да разширяват вече гробищата, че нямало място 🤡🤡🤡
  • 47 Лаборантка

    2 2 Отговор
    Вчера опашка от 27 човека за тест. Всички на възраст около 20-24 години,студенти в чужбина,на които се изисква тест за пътуване и нито един със симптоми и направление.Как няма да паднат бройките,като се тестват здрави хора?