Last news in Fakti

20 Януари, 2021 12:11 2 116 9

Коларов: 14 февруари не е добър вариант за отваряне на заведенията

  • заведения-
  • коронавирус-
  • мерки

Търси се компромис

Коларов: 14 февруари не е добър вариант за отваряне на заведенията - 1
Снимка: БГНЕС

„Готови сме за компромис за пореден път. Готови сме да подкрепим част от желанията на правителството и здравните власти. Но не виждаме готовност за компромис от тяхна страна”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България в отговор на въпрос дали заведенията ще подновят работа в момент, в който все още има забрана за отварянето им.

По думите му, браншът иска да отвори врати на 1 февруари, както беше обещано от властите. „Не можем да си обясним поради каква причина само ние продължаваме да стоим затворени, а ресторантите в хотелите работят”, посочи той.

Според Коларов, датата 14 февруари не е добър вариант, тъй като тогава става много труда обработката на информация, свързана с помощи за персонала и компенсациите за фирмите.

„Предложихме компромис - да се отворят дневните заведения от 1 февруари, като се спазва отстояние, капацитета се намали и заведенията работят до 23:30 часа. На 1 март предложихме да отворят нощните заведения и да отпаднат ограниченията за дневните. Здравният министър обаче не е съгласен”, посочи той.

По думите му, браншът обмисля всякакви варианти, включително да се прибегне до така нареченият „италиански модел”, при който заведенията отвориха въпреки забраните.

„Оставаме в стачна готовност и в очакване да видим какво ще решат властите утре”, посочи Коларов и допълни: „Искаме само едно нещо - нашите колеги да работят. Това е възможност, от която сме лишени от много време и то само нашият бранш”.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 12345

    23 11 Отговор
    Никакъв 14 - заявено бе 1-ви февруари и толкова! Иначе отново ще клекнат на Тиквочий Първи.
    Животът трябва да продължи в нормалния си вид. Стига спекулации и дезинформация!
  • 3 Българка

    11 7 Отговор
    Всеки ден за ресторанти и заведения коментираме. България стана кръчма. А за пиянството на цял един народ е време да коментираме!
    От анкетата съм в потрес! Колко гербераси има и колко бокови трола!

    Коментиран от #5

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    11 5 Отговор
    Ае разберете се вече и отваряйте, кво ни занимавате с драмите ви?
  • 5 Студентка

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Народа прост, животът скучен,
    живот със маска, но без грим,
    много сакам в дискотека,
    див кючек да извъртим !
  • 6 ОНБАШИЯТА

    8 3 Отговор
    А защо не се обсъжда „италиански модел”, при който децата учат присъствено, както е в повечето страни от ЕС вече втора година. "Кръчмарите" са ни най-ценното?
  • 7 ЧУМАТА НА ВЕКА ГЕРБ

    12 4 Отговор
    ХИЛЯДИ ДЕЦА ГЛАДУВАТ ЗАРАДИ ГЕРБ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Филип Георгиев

    3 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРА СОФИЙСКО ГРАДСКО НА МВР ИЛИ ПО ТОЧНО СДВР? ЗНАЕТЕ. НА СТАМБОЛИЙСКИ СРЕЩУ НОИ. ВЪТРЕ ИМА ДВЕ КАФЕНЕТА ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ. ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ СА ЗАТВОРЕНИ?! АКО СИ МИСЛИТЕ ТАКА, ГРЕШИТЕ. РАБОТЯТ СИ. И СЕГА И ПРЕЗ ЦЯЛАТА 2020-ТА. ИМА ЛИ ИЗНЕНАДАНИ. АКО ИМА, ЗНАЧИ НЕ ИМ Е ЯСНО КЪДЕ СЕ НАМИРАТ. В БОКОЛАНДИЯ.😲