25 Януари, 2021 06:30 1 573 19

Тестват масово учителите за COVID-19

  • тестове-
  • учители-
  • коронавирус

Целта е да се провери какво е разпространението на коронавируса в образователната система, преди големите ученици да се върнат в класните стаи

Тестват масово учителите за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Започва масово тестване на учителите в цялата страна с антигенни тестове за коронавирус, предаде NOVA.

Целта е да се провери какво е разпространението на COVID-19 в образователната система, преди големите ученици да се върнат в класните стаи от 4-ти февруари. По данни на образователното министерство броят на учителите, пожелали да бъдат тествани за COVID-19 е между 40 и 50%.

Успоредно с тестовете на някои места в страната започва и ваксинирането на преподвателите. Към момента, около 23% от учителите са дали съгласие, а в системата на висшето образование процентът е 30 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И какво ще разберат?

    17 0 Отговор
    Учителят може да е боледувал или не. Очевидно тестовете в момента ще са предимно отрицателни.

    Коментиран от #12, #16

  • 2 ДДТ

    19 1 Отговор
    Повечето са го преболедували, задължително трябваше да има и тест за антитела за яснота в ситуацията. Безсмислено харчене на пари за да се отчете дейност.

    Коментиран от #4

  • 3 ГЕНОЦИД

    24 2 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ НА НЯКОЙ ДА МИ РОВИ В НОСА С ПЛАСМАСОВА ПРЪЧКА.ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА СА ТЕРОРИСТИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
  • 4 Петьо Петров

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "ДДТ":

    Подкрепям,най-добрият вариант е кръвен тест за антитела.Така,който има такива да се връща в клас или да се ваксинира,ако не желае ...по 24 лв на ден от Сачева.

    Коментиран от #13

  • 5 Мангъров

    8 0 Отговор
    Наистина трябва да се правят тестове за антитела, които дават информация за имунитет и за прекарана инфекция. Ако са положителни IgG At- няма нужда и от ваксиниране
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    18 0 Отговор
    Тестват ги с какво? Тестовете са пълен фалш. Доказан. Създателят на PCR-теста Кари Мълис го е казал, че "теста не ви показва дали сте болен. Тези тестове не могат да откриват въобще свободно инфекциозни вируси."
  • 7 ДРУГАРЯ САТАНА

    9 0 Отговор
    ПОДЛАТА КРАТУНА ВЗИМА ЗАЕМИ, РАЗДАВА ГИ НА ГОВЕДАТА, КАТО "ПОМОЩИ" И "БЕЗПЛАНИ ВАКСИНИ" ЗА ДА НЯМА ПАНИКА, ДОКАТО СВИНЕТЕ СИ РАЗПРОДАДАТ АКТИВИТЕ, А ПОСЛЕ, ПАК ГОВЕДАТА, ЩЕ ПЛАЩАТ ЗАЕМИТЕ :)
  • 8 Шопо

    7 0 Отговор
    Ойде коньо у реката !!! И от парите за ваксини ГЕРБ краде!!!
  • 9 ЕМИЛ ЗОЛА

    2 0 Отговор
    В РОМАНА - ПАРИ, ДОБРЕ Е ОПИСАНА ПАНИКАТА НА БОРСИТЕ :)
    ПАНИКА В ТУРИЗМА НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА! :)
    ЗАТОВА УГОЯВАТЕ И "МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА" :)
    А ТЫ КТО ТАКОЙ? ДАВАЙ ДО СВИДАНИЯ!
  • 10 ДАСКА

    12 1 Отговор
    Тествали масово учителите. Ами те ако не искат? което е огромната част от учителите и защо ще ги тествате? после за да ги ваксинирате ли? Ами тествайте си министерският съвет, депутатите, държавните служители, ваксинирайте най напред тех и после учителите.

    Коментиран от #14

  • 11 ДРУГАРЯ САТАНА

    2 0 Отговор
    НЯКОЛКО ПЪТИ ПИТАМ ЗАЩО ИМА МИНИСТЪР НА ЧАСТЕН БИЗНЕС - ТУРИЗМА, А ТОЯ МАЙ МУН ХАЯСКО МИ СЕ КРЪСТИ, У ВОДА СЕ ТОПИ И МЕ ЛЪГОТИ, ЧЕ ОТ УТРЕ, ВЕЧЕ НЕМА ДА МЕ ЛЪГОТИ :)
    ТОКУ ВИЖ СЪМ МУ ПОВЕРВАЛ ;)
  • 12 Ще разберат кой е преболедувал Ковид

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "И какво ще разберат?":

    И който не е ще иззува гащите за ваксинация. А не да казват... Аз, то аз го преболедувах няма да се ваксинирам.
  • 13 Кви 24лв

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Петьо Петров":

    Мотика 8-ми номер и колкото лева си изработи
  • 14 примитиви

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "ДАСКА":

    0, я стига капризи. Доказа се, че училищата са основните развъдници на вируса и баровете. Всички работещи там трябва да бъдат или изкарали вируса или да бъдат ваксинирани, няма да разнасят вируса из различни класове или на клиенти. Който не му изнася има и друга раота, а желаещи за неговата все ще се намерят.

    Коментиран от #15

  • 15 фая

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "примитиви":

    Интересно кой това го доказа? И като са развъдници защо училищата не са спрени цялостно и всички онлайн. Защо и барове и хотели и ресторанти си работят , къде легално и нелегално? Трансторта градският работи.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Ще разберат кой е заразен в момента,

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "И какво ще разберат?":

    умнико. Въпреки, че ако заразяването е съвсем скорошно няма да го хване бързият тест. Ако има заразени учители ще ги карантинират, за да не заразяват учениците, които ще се върнат в час. А ако тези, които сега излязат отрицателни след месец се разболеят ще се знае, че най-вероятно са се заразили в училище или в градския транспорт на път за работа.
  • 17 Феичке, не са спрени защото родителите

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "фая":

    трябва да работят, а не да стоят до отрочето си по цял ден, за да му помагат в онлайн обучението и да го пазят. Това за децата до 4-и клас. Имаш ли представа за какви парични суми иде реч, ако трябва да се плаща на всички майки или бащи да си стоят в къщи и да си гледат децата вместо да ги пуснат на детска ясла, градина или училище. Кой ще им плаща помощите, наемите, кредитите ако не работят. От 12 годишна възраст нагоре могат и сами да стоят в къщи по закон. Затова могат да поизчакат с връщането на големите. И го правят както виждаш. Не че и това се харесва на половината от родителите...
  • 18 Ами защото няма пари, за да спре всичко

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "фая":

    за месец и да се приключи както беше в Ухан. Е, там бяха 2 месеца под пълна блокада... Не че няма случаи и сега в Китай. Щом има международни полети, превоз на товари и стокиняма как да не се внесат случаи отвън, въпреки строгите мерки, карантинните хотели и т. н. Ти готова ли си месец да не мръднеш от къщи, да не ходиш дори до супермаркет, а не само на работа. Не си, нали? Тогава не за давай подобни въпроси, миличка.
  • 19 МУНЧО

    1 0 Отговор
    ЩО Д-Р. ГЪЛЪБОВА НЕ ТЕСТВА ТИКВАТА ?