Last news in Fakti

30 Януари, 2021 07:08 2 747 38

Новите щамове на COVID водят до трета вълна в края на март

  • коронавирус-
  • щам-
  • ангел кунчев-
  • трета вълна

Такава е прогнозата на националния здравен инспектор Ангел Кунчев

Новите щамове на COVID водят до трета вълна в края на март - 1
Снимка: БГНЕС

Идва нов пик на кризата с коронавируса, предупреждават здравните власти. Прогнозата им е за края на март, съобщи NOVA. Според главния здравен инспектор Ангел Кунчев заплахата идва от британския и южноафриканския щам. Именно новите мутации са причина шлемовете и шаловете да бъдат забранени като заместител на маските на закрито.

В опит да се ограничи вируса, вече е в сила изискването за задължителен PCR тест за влизане в България.

На този фон молове и фитнеси отварят от понеделник.

Според здравните власти намалелите случай на заразени показва, че мерките дават резултат. В края на март обаче главният държавен здравен инспектор прогнозира рязко разпространение на британския вариант на вируса у нас. Колко са заразените с него в момента не може да се каже, а не по-малко притеснителен е южноафриканският щам, който все още не е регистриран у нас.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    58 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Такава е прогнозата на националния здравен инспектор Ангел Кунчев - а каква му е прогнозата за 04.04 ?
  • 2 BGтроль

    55 2 Отговор
    Точно това чака Бойко да ни удари в края на март, за да подплаши възрастните да не гласуват. После ще се дее, че е първо политическа сила, но никой не иска да управлява с него! Това е смешния му план. До това го е докарал.

    Коментиран от #3

  • 3 РАДИО ЕЛТО

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "BGтроль":

    вярно е
  • 4 Самир

    45 2 Отговор
    Да бе кеф. Все едно сме нон стоп на морето. Измисляне си само вълни след вълни всякакви вируси. Хайде да си починете малко.

    Коментиран от #28

  • 5 Корона вирус. 👑👑👑

    9 43 Отговор
    Ако заведенията и всички стопирани браншове дето са затворени досега си останат затворени няма да има проблем те са основните развъдници на ковид-19 може да питате Последния софиянец той знае най добре.

    Коментиран от #7

  • 6 стефан

    45 4 Отговор
    Толкова вълни ще има , колкото им е угодно на УПРАВНИЦИТЕ! Ако можеше да се даде "служебна"победа на Б.Б. - мерките ще отпаднат.
  • 7 Не са

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    ли телевизорите?

    Коментиран от #9

  • 8 асдсдсад

    29 4 Отговор
    Е, то оставаше да не е в края на март и щях да съм изненадан :)
  • 9 Корона вирус. 👑👑👑

    4 31 Отговор

    До коментар #7 от "Не са":

    Не са, не са виновни телевизорите за жалост имам много познати които са болни от корона вируса, а преди месец на мой познат баща му почина от усложнение от вируса и го погребаха на третия ден защото в деня когато трябваше да го погребат имаше много погребения и гробището не можеше да смогне и го отложиха един ден а когато отидохме на гробищата беше пълно с хора даже паметниците се виждаха едвам.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пфффф

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Лъжеш! Повтаряш едни и същи глупости от месеци, платени троле!

    Коментиран от #14

  • 12 вили

    28 4 Отговор
    И за смъртта на хората са виновни заведенията,които не работят от два месеца...Страшна логика!

    Коментиран от #18

  • 13 123

    27 3 Отговор
    Лъжат ни с вълни за да ни принудят да си сложим инджекцията. То е ясно че ковида вече премина.
  • 14 Корона вирус. 👑👑👑

    2 23 Отговор

    До коментар #11 от "Пфффф":

    Ей трол не съм писал отпреди два месеца и когато пишя непиша глупости като теб Пфффф..
  • 15 Сашо

    8 15 Отговор
    Всички затягат ние разпускаме мерките замислете се
  • 16 Алекс

    21 3 Отговор
    Хора, тука вече наистина трябва да гори нещо във София!
  • 17 ГЕРБ

    15 1 Отговор
    А след това и до четвърта вълна
  • 18 Кръчмарските плъхове са най- дебели🐀

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "вили":

    Заведенията не са виновни те само допринасят за разпространението на вируса..Ти май си от тия дето още неразбраха или се правят на ударени за какво става на въпрос, то затова мярката за борба с вируса е с ОГРАНИЧЕНИЯ на ненужните и развлекателни браншове дето може и без тях работят само браншовете които движат държавите и неможе без тях това е.

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Кръчмарските плъхове са най- дебели🐀":

    Факт! Всички знаем колко плащат от развлекателния бранш и служители и собственици сивия бранш как и да го погледнеш....

    Коментиран от #33

  • 20 Естествено

    15 1 Отговор
    О, да, да! Не сме си мислили друго, естествено, че точно тогава се очаква пик на заразени. И разбира се, управляващите правят всичко възможно това да се случи. Толкова са прозрачни, че няма накъде повече. Отвращават ме!!!!!
  • 21 Ангел Кунчев, Казаха го отдавна, чеще

    16 2 Отговор
    Пуснете 3та вълна 7-10 дни преди Изборите!!! Това го разбраха и обикновените хора!! БАЛТОВ ПРЕДИ СЕДМИЦА КАЗА, ЧЕЕ ВЕЧЕ В Пирогов!!! От къде ще дойде само?? Сърбите отварят Училищата, НЕЕ при тях!! От някоя друга граница ще трябва даго Пуснете!!! Това е последния"Скелет" който ще извадите преди Изборите!!! Но Никой не ви вярва, доказани Лъжци!! Сега наред е Витанов, и пършивото очилато, брадато Доценте!!
  • 22 Един Човек

    16 1 Отговор
    Преди се оправдавахте пред бизнеса,че нямало човек в света,който може да предвиди как и на къде ще тръгне кризата,кога ще има втора или трета вълна,а сега сигурно и точна дата ще ни дадете !Колко сте гнусни и пошли!Истината,е че “прочутите мерки” ще продължат и тази година,защото ЕС ще ви отпусне още пари,а вие пак ще пълните джобове!Не,че не одобрявам,но продажбата на лекарства е съизмерима само с продажбата на петрол,и кризата ще свърши ,тогава когато изкупим и последната ваксина!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Васко зара

    1 0 Отговор
    Еееее
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Азз

    10 0 Отговор
    Спирам да чета жълти медии
  • 28 Колчо

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Самир":

    И щяло да се почернява от "Африканския" щам. Вълна след вълна и тен без пари. Ама точно преди изборите пак. От сега да си го знаете . Излизане от вкъщи само с тест и да се знае кой отива на избори. А, стига с тази групова политическа безотговорност. По именно . То не ,че като ти дадат листчето на което има номер и не знаят после кой-номер ,кой го е пуснал . За милионната администрация и тези браншовици дето получават милиони ,ден през ден за коопоративен вот, тестовете ще са безплатни и ще се раздават поименно в дома или по месторабота. Всичко е на ред с "Изборите ".
  • 29 Angry Bird

    16 1 Отговор
    Истината е, че ГЕРБеропитеците с евро народняците успяха да изплашат много народ, а им се получава щото в последните години се пръкнаха кристално тъпи поколения - никаква обща култура, как да направи просто разделение на бактерия и вирус?! То наименованието нищо не му говори. Работя с бая ето такива тъпанари. Като му кажеш "вирус" и - "къде е, къде е..."! Омотала се с маски, каски, клепе ги тези ръце - кожа не и е останала. Каквото каже Кунчев - това е! Мангъров е "санитар в инфекциозното". А и бая хора го превъртяхме, аз вкл. (хронично болен съм). Виждат, че се смила, къде по-трудно, къде лесно, но т'ва е - прост народ, съответно страхлив!!!
  • 30 Аз40🏴‍☠️

    14 2 Отговор
    До кога ще ги търпим тези с измислената им пандемия? Знаете ли, какво ги научихте спазвайки им диктаторските правила? Ще става още по-зле. Помнете го това! Без съпротива ще отворят и лагерите.
  • 31 Гост

    4 1 Отговор
    Моята прогноза - до края на февруари вируса изчезва, а през март нощ ще се чудят къде се е скрил....
  • 32 Добре бе

    7 2 Отговор
    Пак ли заведенията и ресторантите няма да работят? А бе вие управляващи ще давате ли на всеки един човек който работи който ще си седи в къщи 2000лв? Без да увеличавате данъци и цени на ток , вода , парно и храна. Нищо не сте дали. Докога ще ви търпим щамовете. Защо трябва да гледаме другите държави? Защо трябва да има трети локдаун? Вие мислите ли че хората ще търпят дълго? Докога ще ни тормозите? Вашата цел каква е? Уж сте се ваксинирали с физиологичен разтвор. А защо не ни ваксинирате с физиологичен разтвор и да приключваме? Това което правите е незаконно и против конституционно. И използвате полицията като щит и бухалка да ви пази вас и да ви спазва вашите противоконституционни заповеди. Вие отдавна сте за затвора. Играйте си още. Но запомнете че след тея изпълнения човечеството ще сте мисли по друг начин и няма да е същото. Вие няма да сте на власт. Доброто побеждава.
  • 33 Кръчмарските плъхове са най- дебели🐀

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Дефакто май си получиха заслуженото собственниците на стопираните браншове нека се научат да си плащат данъците и осигуровките на персонала. А персоналът им сега пък държавата го нагласи щото вече ще се изплащат обещетения 75/ от осигуровките им а те повечето са на 4 часа или без осигуровки така че нека служителите на тия търгаши да се научат да работят с трудов договор защото когато остареят и са без стаж ние редовните данъкоплатци ще им плащаме пенсията за старост...

    Коментиран от #34

  • 34 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Кръчмарските плъхове са най- дебели🐀":

    Точно ние балами ли сме , че се осигуряваме върху цялата брутна заплата! Сега ревът , че вьимали по 24 лева на ден , но ако ги съкратят на борсата и толкова няма да взимат защото повечето сами искат да се водят на 4 часа и да не им се удържат пари за осигуровки а да си взимат 1500 чисто пък сега голям вой надават...
  • 35 Да бе да

    6 1 Отговор
    Вирусът има вече месец инкубационен период?! "Новият" щам, нещо много подобрен и политически удобен
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.