4 Февруари, 2021 12:50 2 301 6

Прогноза: Антигенната ваксина на „Новавакс“ ще е одобрена до месеци

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • богдан кирилов

Всеки заявител трябва да заяви желание за оценка на неговата документация. Това се случва с руската ваксина

Прогноза: Антигенната ваксина на „Новавакс“ ще е одобрена до месеци - 1
Снимка: БГНЕС

Има реален шанс преди средата на годината да бъде одобрена първата антигенна ваксина на „Новавакс“. Това каза маг. фарм. Богдан Кирилов, директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата, във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки, предаде агенция „Фокус“.

„Всеки заявител трябва да заяви желание за оценка на неговата документация. Това се случва с руската ваксина. Положителното е, че както производителите в Русия, така и в Китай са запознати с изискванията европейското законодателство. По отношение на развитието на руската ваксина, всичко зависи до каква степен документацията през следващите седмици за предварителния преглед, ще покажат, че отговаря на европейските изисквания“, обясни Кирилов.

По думите му същото важи и за ваксините в Китай, които са няколко. „По отношение на договорите, не е задължително ЕК да сключи договор. Очаква се ЕК да сключи 7-и договор с „Новавакс“. Това ще бъде първата антигенна ваксина. Европейската агенция стартира тази процедура. Очаква се през следващите седмици да има по-голяма яснота за развитието. При положително развитие има реален шанс преди средата на година да има и следваща одобрена ваксина“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    6 1 Отговор
    Не че някой се е засил да си я слага.
  • 2 Шебек

    8 1 Отговор
    Разградският Домуз джурка ли ваксини или се занимава с уреждане на мачове?
  • 3 Юруш

    6 1 Отговор
    На парите
  • 4 гост

    8 0 Отговор
    Има големи съмнения, че ваксината е пусната от лаболаториите във форт Дитрик с помощта на Пфайзер /Бил Гейтс/ Пфайзер официално обявиха, че очакват приходите от ваксината им за годината ще бъдат около 13 милиарда долара. Великият мизантроп Бил Гейтс заяви че ще прави нов екперимент за потушаване на глобалното затопляне. Над Норвегия ще разпръсква частици фин тебеширен прах за да намали слънчевото греене. Ефектът щял да бъде същия като при изригването на вулкана Кракатау.
  • 5 Към щаба на НОЩ

    6 1 Отговор
    А защо няма наша българска ваксина.Обединете се всички ,професори и учени няма значение от коя партия .Страх ви да не ви шамаросват ли .
  • 6 Ай стига бе

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Има реален шанс преди средата на годината да бъде одобрена първата антигенна ваксина на „Новавакс“. "....Тия чантаджии докато се натуткат с документацията то пандемията ще свърши.