Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 14:07 2 080 14

Чешки туристи в Банско в неведение за новите COVID мерки в Прага

  • банско-
  • чехия-
  • чешки туристи-
  • туристи

Този срок досега бе 72 часа

Чешки туристи в Банско в неведение за новите COVID мерки в Прага - 1
Снимка: БГНЕС

От тази нощ Чешката република въвежда нови изисквания за влизащите в страната от рисковите държави, сред които е и България. В зимните курорти у нас има много чешки туристи, които не са запознати с новите правила, твърди пред БНР Павел Новак от Чешкото национално радио, който е гост на Банско.

Туристическият бизнес в Банско отчита ръст на чешките туристи този сезон. В планинския курорт е командирован и колегата от Чешкото национално радио Павел Новак. Според него много от сънародниците му, които са на индивидуална ваканция в Банско и Боровец, нямат информация за новите изисквания на здравните власти в Чехия. По тази причина той потърси съдействие и помощ от БНР:

„От 00.00 часа на 5 февруари, пристигащите от България е необходимо предварително да попълнят и изпратят електронен Формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form), както и да представят документ за PCR или антитгенен тест, направен не по-късно от 24 часа преди пристигането“.

Този срок досега бе 72 часа.

Новак подготвя предаване за българските зимни курорти и мерките за безопасност в тях.

В Банско се очаква и министърът на туризма Марияна Николова, която ще направи проверка в местата за настаняване.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ,хората няма да вампиряват

    6 1 Отговор
    Вече ни побъркаха.Всеки пише каквото му дойде на акъла...
  • 2 МАНГЪРОВ

    13 4 Отговор
    КАЗВАМ го за ++десети път....COVID-19 не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните... Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни...

    Коментиран от #4, #10

  • 3 Христо Иванов

    6 2 Отговор
    Управляващите"хора" са решили да раздуват опасността... борят се с всички средства... трябва да им се подчиняваме и да се учиме да блеем!!!
  • 4 Невидимите

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "МАНГЪРОВ":

    Мълчи ,искаш да съсипеш плановете.Ще ти дърпаме ушите.
  • 5 Борисов зад решетките

    8 1 Отговор
    Борисов зад решетките

    Коментиран от #6, #14

  • 6 щаб за честни избори в България

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Борисов зад решетките":

    Вярно е, че тези 50 лв. са подигравка. Вярно е, че са заслужени от всеки пенсионер. Но също така е вярно, че не ги дава Бойко. Това пак са наши пари от хората, които имат пенсии над тавана. Колко години, колко пари потънаха в бездънна яма( или джоб, или шкафче....) ???????
  • 7 хаха

    8 0 Отговор
    ДОКАТО ИМА ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ ЩЕ ИМА И КОРОНА ВИРУС!
  • 8 Реалист

    3 2 Отговор
    Фейк нюз! Какво ще правят Чехи в България на ски? Та те си имат прекрасни ски курорти. Австрия е на 2 часа път с кола. Нещо не е за вярване

    Коментиран от #9, #13

  • 9 ЛЛЛ

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Има и чехи, и ръмънци, и руснаци, и гърци тук-там
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    2 0 Отговор
    Дори и чешките туристи знаят кое е най-доброто място за туризъм в България – Банско!
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Ски пистите са Фул-макс....Хижите над 2000метра са Пълни....В Банско не знам ,да не ги....сигурно хотелите са на Макс....Къде е Заболяването в бг???На чакане лифта,или при храненето.....Та откъде тръгнал ковид 19....от Хотелите и хижите в Австрия....Сега дави обясня ,а модераторът да трие...Новинка:НЕЩОТО Идва от Климатизацията в Самолетите,Нещото е Биооръжие и хора се занимават с Зазпространението му!Хотелите и хижите не са място за зарази,а пътуващите със самолети....Не е сложно,но трябва Междоушието да щрака!
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Австрия е затворена за ски туризъм!Швейцария далеко,не бе затворена до скоро! сега не съм сигурен,може би затворена за ЧУжденци!В бг Има страхотни писти за каране!
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Борисов зад решетките":

    За него,Затворът не ще бъде наказание......