Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 07:39 6 960 14

Мартин Димитров: Очаквам ЕК да върне плана за възстановяване на Борисов

  • мартин димитров-
  • коронавирус-
  • мерки

Тези, които са визионери, ще ги инвестират, няма да ги похарчат

Мартин Димитров: Очаквам ЕК да върне плана за възстановяване на Борисов - 1
Снимка: Архив

„Цялостната концепция на правителството е как да похарчат парите от Европа - бързо разходване, но така икономиката няма да се възстанови. Тези средства са за дълга идея. Затова Европейският съюз отпуска такива невиждани суми. Тези, които са визионери, ще ги инвестират, няма да ги похарчат, а други като България са напът да ги похарчат, което е нискоефективно решение, което не води след себе си растеж, нови работни места или по-високи заплати“.
Това коментира пред БНР икономистът Мартин Димитров по повод 29 млрд. евро, които Евросъюзът дава на България по Плана за възстановяване и развитие.

Той подчерта, че е трябвало в определянето на приоритетите да участва частният сектор и идеите да бъдат класирани по критерии - ефект върху заетостта, ефект върху региона.

„Очаквам планът на българското правителство да получи забележки от Европейската комисия, защото няма описани реформите, които трябва да бъдат направени. Елементите са в насипно състояние, няма обща цел. Надявам се следващото правителство да подходи по друг начин към тази ситуация... Предлагам по корекциите да бъде събран и използван националният потенциал... С тези пари можем да модернизираме България, но този шанс ни се изплъзва“.

Димитров препоръча, за да се ограничат лошите практики, да има отделен сайт, на който всеки месец да се отчитат разходите по плана.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    40 13 Отговор
    по тази логика трябва да върнат плановете на всички страни-те плануват ено и също -да похарчат парите как да е да вземат заеми от името на народите си и заробването да продължи

    Коментиран от #2

  • 2 нашия

    15 50 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    никак не ми е приятен Боко но той прави каквото и другите това не е негова измислица-той волности не си позволява-затова го търпят "началниците"

    Коментиран от #14

  • 3 Последния софиянец

    54 16 Отговор
    От затвора няма как да харчат.
  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    40 4 Отговор
    ЕС и плана за възстановяване на Борисов или плана на Борисов за възстановяване ⁉️
  • 5 Бесен Язовец

    33 18 Отговор
    НА БОРИСОВ МУ ТРЯБВА ЦЕЦО ДА СМЯТА И РАЗПРЕДЕЛЯ ПАРИТЕ, ВСЪЩНОСТ ГЕРБ ВИНАГИ Е БИЛ ЦЕЦО, СЕГА КАК СЕ ВОДЯТ НЕЩАТА НЕ МИ Е ЯСНО
  • 6 Българина

    33 28 Отговор
    А аз очаквам скапания ЕС да се разпадне, зашото създава повече проблеми отколкото решава. И това е ланса на България да излезе от мизерията ибда оцелее физически
  • 7 Бриго Бичкията

    27 10 Отговор
    Колко жалко ще бъде ако се пропилеят и тези средства. Тотално ще ме откажат от гласуване.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 провинциалист от провинция Тракия

    28 6 Отговор
    "плана за възстановяване на Борисов"... от какво ще възстановяват Борисов?

    Коментиран от #10

  • 10 Последния Софиянец

    23 5 Отговор

    До коментар #9 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Плана за възстановяване ОТ Борисов.
  • 11 Жулиен Гаков

    46 6 Отговор
    Мартинчо, слушай мойто момченце : всички сте там с една единствена цел - ДА КРАДЕТЕ КОЙ КОЛКОТО МОЖЕ!! Разбра ли бе зайче?! Дреме ви за народа! Ако наистина мислите за този народ то моля до един да напуснете народното събрание ида отстъпите местата си на кадърни и честни хора! А като ви гледам , от 30 години, освен некадърници, комплексари и ,, ПРИВАТИЗАТОРИ" - други почти няма! Приказката за стълбата на Смирненски , чел ли си я? Еми - прочетия! И ти си един от ТЯХ !!
  • 12 НикогаПовечеСДС-Чума

    24 12 Отговор
    Изчезни,Кретен недодялан !
  • 13 Сашо

    25 4 Отговор
    Парите няма да бъдат просто похарчени, те ще бъдат откраднати. Това е ясно на всички нормални хора.
  • 14 Майнич

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Ама дайте да ги напъхаме тия милярди в частни ръце! Ами досега непрекъснато какво правихте бе Мартинчо,всичките пари национални и чужди пари нали ги изливахте в частни ръце и всичката приватизазия също! Резултата го виждаме-най-бедните експериментални мишки!