Заведенията са готови да отворят на 1 март, както анонсираха властите, но само ако решението бъде официално обявено поне седмица по-рано. Това казаха от асоциацията на заведенията у нас.
Митана Рош е съсобственик на семейно бистро от 20 години. Заведението е намалило капацитета си още след първия локдаун, подготвено е и може да отвори през март, отбелязва бТВ.
„Всеки клиент отива на едно място по различни причини. Един отива на едно място, за да го видят, че е отишъл там, други отиват заради храната, трети заради преживяването и така“, казва тя.
От асоциацията обясняват, че едва ли всички ще отворят на 1 март, защото подготовката отнема доста време. „Сега си представете, че няколко месеца не сме работили, че трябва да се подкарат системите наново, че трябва да се върне персоналът от провинцията, кой където е отишъл, да се заредят заведенията, да се приведат във вид за клиенти“, коментира Ричард Алибегов.
Коментиран от #13
-10 +26
-2 +33
-2 +31
-0 +26
Коментиран от #8
-4 +30
-3 +23
-4 +16
До коментар #5 от "НИК":
Виновни заведенията за високия ръст заболели, а не изборите!
-4 +14
-4 +19
-5 +25
-1 +15
-2 +16
-1 +11
-4 +5
До коментар #13 от "му-ха-ха-ха":
Според теб е съвпадение че след нашата разходка до Банкя Тиквата обърна плочата за заведенията? На връщане от Банкя спираха колите от протеста и ровеха в багажниците и ни записаха данните. Тиквата много добре знае кои сме и че сме сериозни. Не говорим празни приказки.
Коментиран от #17
-4 +7
До коментар #16 от "Последния софиянец":
ТОЧНО ВАС ШЕ ПИТА БАЦЕТО ЗА ЗАВЕДЕНИЯТА........
Коментиран от #20
-6 +3
-2 +8
Коментиран от #21
-6 +5
До коментар #17 от "КОМАНДВАЩИЯ ДЪРЖАВАТА":
А тебе ли ще пита? Ти си никой!
-1 +6
До коментар #19 от "Васил":
Гроздето е кисело.
-3 +5
Коментиран от #23
-1 +6
До коментар #22 от "Ричард лъвското сърце":
, може - само ако чорбата е от лъвско шкембе!
-0 +4
-4 +3
-3 +3
-2 +1