15 Февруари, 2021 09:04 2 645 21

Петър Велков показа каква е смъртността от COVID-19 при медици и учители

  • петър велков-
  • коронавирус-
  • лекари-
  • учители

От 15 септември до сега са починали 100 човека, работещи в училищата

Петър Велков показа каква е смъртността от COVID-19 при медици и учители - 1
Снимка: БГНЕС

Образователният експерт и математик Петър Велков изнесе в социалните мрежи данни, които показват каква е смъртността от COVID-19 сред медиците и работещите в училищата.

Спорят тях от началото на пандемията са починали 119 медици (80 лекари, 21 сестри, 9 фелдшери, 7 шофьори на линейка, 1 лаборант, 1 санитар).

От 15 септември до сега са починали 100 човека, работещи в училищата (80 човека педагогически персонал и 20 човека непедагогически персонал). Над 90% от тези хора са починали в рамките само на малко повече от 2 месеца. Т.е. само за 2 месеца са починали толкова учители, колкото лекари за почти година пандемия.

До този момент имаме информация за 26 дечица и то само на тези под 18 години, които са останали без своите майка или баща, а някои и пълни сираци. "За някаква утеха вече 17 от тях са официални стипендианти на Фонда за децата на герои. Предстои и останалите да бъдат включени във Фонда", пише Велков.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    19 5 Отговор
    А защо не си задават въпроса кой е виновен за това диктатора от Банкя защото не взе никакви мерки остави вируса да разпространява безконтролно.
  • 2 Последния софиянец

    24 11 Отговор
    От какво са починали тези 200 човека? От старост ли!?
  • 3 Реалист

    24 11 Отговор
    Наистина ли??? Едва 100 човека. Ама вие шегувате ли се??? Заради това затворихте ресторантите??? ОСТАВКА
  • 4 Дара

    24 7 Отговор
    Всеки починал го пишат от COVID.Сега сапо от това се умира.
  • 5 Fen

    25 1 Отговор
    Фейк нюз. От 100 000 човека медицински персонал били починали 119!

    Коментиран от #21

  • 6 БауБау

    21 5 Отговор
    Като ученик свирех на тромпет, та по тоя повод ме беха поканили в ритуалният оркестър. Плащаха ми 5лв на погребение, което по времето на саца за един ученик си бяха сериозни пари. Спомням си, обаче че лятно време "бизнеса" вървеше много тегаво. През месец юли например я имахме 3 погребения на месец, я не! Градчето беше малко. Като дойдеха, обаче м.Ноември и месец декември оборота се вдигаше петорно. Имали сме по три погребения на ден. Те това е положението! Кага е убаво времето на народа не му се мре! Така, че тоя да си завре математиката там дето слънце не го огрява.

    Коментиран от #8

  • 7 888

    10 4 Отговор
    ТОЯ ДЕБИЛ КОГА ЩЕ ГО ПРИВЕДАТ В НЯКОЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНО ЗАВДЕНИЕ ЗА ПСИХИЧНО БОЛНИ..........................СТИГА СТЕ ДАВАЛИ ТРИБУНА НА ТАКИВА ДЕБИЛИ...УЖАС.
  • 8 дуди

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "БауБау":

    Е ти си по-напреднал в статистиката.
  • 9 Аз40🏴‍☠️

    10 3 Отговор
    Математика "работи" върху изнесени фалшиви данни и създава бошлаф съчинения.
  • 10 Просветен илюминат

    8 1 Отговор
    Забелязвате ли как самите платени специалисти започват да се объркват в своето многоканене. Това канене на едни и същи фигури, които трябва да ни убедят в своята теза. Но човек може да бъде убедителен до един момент, от там нататък започва да се превръща в клише и започва да спори със самия себе си, а не с другите.

    Коментиран от #12

  • 11 Лост

    6 2 Отговор
    Отдавна я чаках тази статистика. Беше ми интересно колко лаборанти са починали, защото те са тези които правят тестовете. Ходих и видях колко са оборудвани при вземането на проби. Отговорът е един. При положение, че тестваните минават през лабораториите.
  • 12 Лост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Просветен илюминат":

    И накрая излиза всезнайкои казва -отворете или затворете.
  • 13 Гост

    7 2 Отговор
    И тази статистика какво общо има с пандемията?
    За да е пандемия не са ли нужни повече смъртни случаи?
    Каква е разликата от грипа като умираха хора и сега от ковида?
    Само в смяната на имената и натиска върху населението да се страхува от нещо измислено и оформено като нещо ново.
    Както е и на изборите,идва нещо ново и след време се оказва познатото старо.
  • 14 КЪДЕ Е ГРИПЧЕТО🤔

    8 2 Отговор
    А каква е смъртността при болните от грип или грип вече няма?! Къде е грипът бе, хора, къде е сезонният грип, къде са новите грипни щамове? Няма как грипът да е спрял да мутира и просто да изчезне, ако е дело на природата! Явно грипните щамове са човешко дело и сега просто господарите на света замениха грипа с новия вирус ковид-19! Колкото и човек да се опитва да не вярва в конспиративните теории, просто всичко около този коронавирус - ковид 19 (навярно моднат/пипнат щам на коронавируса) смърди на пъклено човешко дело!

    Коментиран от #17

  • 15 .....

    7 2 Отговор
    Ай сега същият тоя капацитет Велков със същия ентусиазъм да изнесе данните и колко са починалите за този период от 160те хиляди медицински персонал и 90те хиляди педагогически от ДРУГИ болести и причини! И ще се види, че починалите с положителен тест (дори не задължително ОТ ковид) са значително ПО-МАЛКО. Как си личи само, когато ковид-слугинажа се пъне да оправдае грантчетата и левчетата. Трагикомично.
  • 16 norwaytoday

    4 1 Отговор
    Два шведски региона временно спряха употребата на корона ваксина от AstraZeneca, след като голям брой здравни специалисти съобщиха за възможни странични ефекти.
    В петък ваксинацията беше спряна в района на Sormland югозападно от Стокхолм.
    Регионът Евлеборг, който се намира на около 200 км северно от Стокхолм, също е решил да спре ваксинацията за момента, пише SVT.
    В Sormland общо 400 болнични служители получиха доза ваксина на AstraZeneca в четвъртък.
    От 400, 100 души съобщават това, което подозират, че са странични ефекти, като треска.
    Изненадан
    AstraZeneca е изненадана от големия дял на симптомите.
    „Не отговаря на това, което видяхме“, отбеляза Андреас Хедини, медицински директор на шведско-британската фармацевтична компания в скандинавския регион.
    Той казва, че проучванията показват, че около 10% от хората получават странични ефекти от този тип, за които се съобщава.
  • 17 Щи кажа

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "КЪДЕ Е ГРИПЧЕТО🤔":

    И грипа и ковида се правят в една "фабрика" на различни поточни линии! Коя линия колко да произвежда е въпрос на маркетинг.
  • 18 Псевдоним

    4 2 Отговор
    Този Велков е рядко противно парче.
  • 19 Дедо Пене

    1 2 Отговор
    ЗАЩО НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ ЛЕКАРИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ КАТО СА ТАРГЕТ ГРУПА??? СТРАХЛИВИТЕ АНТИВАКСЪРИ ДА МРАТ!!!
  • 20 Поеедния

    3 2 Отговор
    подлец - драскач плаши хората. Невероятен отврат е този.
  • 21 ракетко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Fen":

    Толкова е 1 на хиляда умира, у нас ще е 1.6 на хиляда, до към 10-11 хиляди ще е, щото се лъже