15 Февруари, 2021 10:56 2 200 29

Димитър Манолов: Не са защитени социалните права на хората в ситуация на пандемия

  • димитър манолов-
  • коронавирус-
  • мерки

Самоосигуряващите се лица нямат право да се възползват част от мерките

Димитър Манолов: Не са защитени социалните права на хората в ситуация на пандемия - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви в студиото на "Денят започва", че не са защитени социалните права на хората в ситуацията на пандемия. По негово мнение хората на първо място трябва да се защитят сами на работното си място, трябва да се обединят.

От една година синдикатите разговарят усилено с правителството за различните мерки, предава БНТ. Манолов отбеляза, че такова нещо досега не ни се е случвало и няма с какво да го сравним.

"Не е възможно да бъдат удовлетворени всички искания и всички претенции. Разбира се, че нещата ще бъдат частични, което не е оправдание", каза Манолов.

Самоосигуряващите се лица нямат право да се възползват от част от мерките. Президентът на КТ "Подкрепа" предположи, че там няма как да бъдат изчислени щетите от въведените мерки.

"Очевидно е, че всеки за себе си е прав и всеки търси правдата за себе си. Единственото, което ми се иска, е тази гадост да свърши колкото се може по-бързо и да продължим да живеем нормално", заяви той.

За него е важно хората да заживеят по-задружно и повече в контакт.

"Това, което ние предлагахме, в немалка степен беше постигнато, то работи. Друг е въпросът дали щеше да работи, ако беше стигнало до края така, както ние го предлагахме", каза Манолов.

Той обясни, че статистически погледнато безработицата е в приемливи граници, но никой не знае какъв е потенциалът на бъдещи събития в нея. Въпросът е всички това, когато отшуми, дали се стабилизират тези работни места или ще стане друго. Манолов прогнозира, че по-скоро нещата ще се възстановят.

Според него е твърде възможно заради икономическите мерки да се е поизсветлил бизнеса, както и в някои сектори да са започнали да си учат уроците като това, че е хубаво да се осигуряваш на реалния доход, който получаваш.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    34 0 Отговор
    Синдикатите на българската мафия.Камора!
  • 2 Коронавирус

    29 1 Отговор
    И кога го разбра това другарю придворен слуга на тиквата
  • 3 трпх

    32 1 Отговор
    НЕ НИ ТРОВЕТЕ ОЩЕ ОТ ПОНЕДЕЛНИК С ИЗКАЗВАНИЯТА И СНИМКИТЕ НА НЕСИНДИКАТИТЕ. ТЕЗИ НИ ПРЕВЪРНАХА В РОБИ.
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    22 0 Отговор
    бгмафия а и индвалиди с телк до 50 процента индвалидност не получават нищо от мащехата държава

    Коментиран от #15

  • 5 Аз40🏴‍☠️

    22 1 Отговор
    Каква пандемия? В ютубата има едно видео на създателя на PCR-теста, в което казва, че този тест не отчита дали някой е болен. Това само по себе си говори повече от цялата им програма на Култа с "голямото нулиране".
  • 6 Българка

    27 0 Отговор
    Социалните права на българите не са защитени и без да има пандемия. У нас мафията си има държава, а данакоплатците сме третирани като крепостни селяни
  • 7 Профсъюзи, събудих те ли се или

    30 0 Отговор
    Огладняхте!!? ! Забравиха хората, че съществувате, като Нями Патици сте, Мълчите като Риби, не смеете да Гъкнете!!! Позор сте, чиновници на Хранилка!!

    Коментиран от #14

  • 8 Няма ли вече някой да ти тегли чертата н

    21 0 Отговор
    Няма ли вече някой да ти тегли чертата на теб бе, воняща душицо!? Наистина ли си толкова прост и не разбираш, че с всяка своя дума възпаляваш и озлобяваш все повече народа към себе си!!! Или по-скоро си повече безочлив и нагъл?! Или си откровено побъркан вече??? Ти си като оголен нерв вече за всички Българи. Изключение са само тези, които са на подаяния при теб...В една цивилизована, правова държава отдавна щеше да си в затвор или в психиатрична клиника!

    Коментиран от #12

  • 9 С вид

    20 0 Отговор
    на брадясал и подоухнал алкохолик ! И той на народна хранилка!
  • 10 Бесен

    22 0 Отговор
    Димитър Манолов: Не са защитени социалните права на хората в ситуация на пандемия.
    А вие къде сте в цялата "схема" бе б0клук.
  • 11 Гост

    8 4 Отговор
    Защо няма безплатни ваксини за ромите? Защо се сещате за тези хора само по избори? Докога ще продължи това робство с избирателна активност?
  • 12 Отвратен

    20 0 Отговор

    До коментар #8 от "Няма ли вече някой да ти тегли чертата н":

    Чертата я теглим ние. Защо не напуснеш този казионен синдикат? Аз и моите колеги вече го напуснахме.
  • 13 Стефан

    17 0 Отговор
    Еййййй, бати и наглеца, не че ще скочиш да критикуваш Борисов и правителството, а да ни напомниш че все още си жив и лицемерието ти е пак толкова голямо, тя пандемията ще си иде ти се сети за хората.
  • 14 Констатация

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Профсъюзи, събудих те ли се или":

    Усетиха "вятърът на промяната".
  • 15 Карузо

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "РАДИО ЕЛТО":

    Ти шегуваш ли се ? Как може диагностицирани инвалиди да не получават абсолютно никакви помощи и то във времената на световна пандемия? И когато всички цени на хранителни стоки и услуги се вдигат неимоверно и разходите за отопление! Чак такъв човекомразец ли е Борисов та е оставил хората и обрекъл на бавна смърт. Никое правителство друго не би постъпило така спрямо тези клети хорица! А иначе раздава милионк наши пари на църкви и футболни клубове, за рушащи се мостове и граби от санирането ! Вдигна 3 пъти през мандата си заплатите на търтеите даскали и 2 пъти на полицаите ! А за неравностойните хорица няма. Това не е човек а чудовище!

    Коментиран от #17

  • 16 Ахахах

    9 0 Отговор
    Този води ли си записки какво и кога точно говори?! Явно дебилизмът е повсеместно явление след титалната тулупизация на стадото!
  • 17 РАДИО ЕЛТО

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Карузо":

    не господине проверете в сайта на здравната каса нямаш ли телк от 51 процента индалидост нищо не получаваш дори спряха безплатните лекарства а и транспортните разходи не лъжа няма и защо с
    инсулт и тремор съм

    Коментиран от #20

  • 18 така де

    5 0 Отговор
    Другата мафия каза друго , третата мафия се дума за едни милиони и милиарди дето раздавала.
  • 19 Филип Ейджи

    3 0 Отговор
    Така,така!
  • 20 Радио ЧЕГИВАРА

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "РАДИО ЕЛТО":

    Аз мисля че лъжеш...Знам че Бойко мрази такива като тебе и ви презира и ви смята за ненужни но тук излъга изkлecяко ?!??! Чак да ви спре лекарствата и транспортните и да не ви дава допълнителните 50 лева както на другите??? Лъжеш за да изкараш Баце диктатор и подложил ви на геноцид до смърт ....

    Коментиран от #22

  • 21 ссс

    5 0 Отговор
    АМБРИЯЖ
  • 22 РАДИО ЕЛТО

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Радио ЧЕГИВАРА":

    чупка БАЙ КУРТИ МАРТИН МАРИО СТЕФАНОВ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Васил

    6 0 Отговор
    Я па ти нали си взимаш комисионните а после имитираш че те грижа за работещите защо не излезе когато разрешиха на работодателите да увеличат извънредният труд къде беше? А забравих пиеше си уискито с бадеми.
  • 25 Конфликт на интереси

    7 0 Отговор
    Този синдикалист се оказа, че е председател на надзорния съвет на НОЙ! И той ще защитава интересите на работещите!!??? Оксиморон!
  • 26 тиквени крадци

    7 0 Отговор
    Хората, които останаха без работа, защото държавата им затвори дейностите, нямат и осигуровки, съответно нямат и достъп до здравеопазване ако не се самоосигуряват. Обаче но държавните хрансътници не сао че от нашите данъци се плащат осигуровките, ами и им увеличиха заплатите.

    Коментиран от #27

  • 27 РАДИО ЕЛТО

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "тиквени крадци":

    то бушона ДЕНИСА САЧЕВА с змийския поглед е и та лъжа
  • 28 Васко Трактора

    3 0 Отговор
    а бе , какаванин , това 30 години не го ли разбра
  • 29 Леля Мара

    3 0 Отговор
    Димитър Манолов: Не са защитени социалните права на хората в ситуация на пандемия.
    А ДОБЪР ДЕН КАКО СИЙКЕ! И кой има най голям "принос" за това?