Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 06:42 1 322 2

БЧК отново консултира онлайн разтревожени от пандемията

  • пандемия-
  • бчк-
  • онлайн-
  • консултации

Националният онлайн чат е достъпен от интернет страницата на Българския червения кръст

БЧК отново консултира онлайн разтревожени от пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

От Българския червен кръст съобщиха, че са възобновили онлайн консултациите в помощ на хора, изпадащи в тревожни състояния заради променената обстановка в пандемията, предаде БНР. Те могат да получат емоционална подкрепа, а също и при нужда да бъдат насочени към психолози и лекари специалисти.

Националният онлайн чат е достъпен от интернет страницата на Българския червения кръст и всеки, който има нужда по всяко време може да напише въпрос свързан с пандемията, тревожността и несигурността в ежедневието, обясни Петър Цинцарски - експерт в Младежкия червен кръст и консултант в Националния онлайн чат и допълни:

„От интернет страницата на БЧК, долу вдясно има едно зелено прозорче. Всеки може да напише по всяко време своя въпрос към Червения кръст, свързан с пандемията и в часовете от 12 до 14ч. всеки работен ден да получи отговор“

В онлайн чата хората могат да намерят емоционална подкрепа от страна на консултантите на Младежкия червен кръст, при сложни проблеми свързани със здравето те се насочват към психолози или лекари специалисти.

„Често се задават въпроси за самите хора или хората около тях. Много са проблемите, свързани с икономическата несигурност, с възрастните хора и децата, включително и с лечението и ваксинациите“.

Националната онлайн чат инициатива е част от голямата кампания на БЧК наречена " Направи го, за тези които обичаш". Чрез нея се настоява да се спазват противоепидемичните мерки и да се преценяват истинските от фалшивите новини.

Има различни начини и занимания , които биха помогнали на човек да се чувства по-спокоен.

„Хобитата, отделеното време за децата и за семейството, разходките сред природата – съвети, които биха могли да намалят стреса. Но, има и много по-професионални, задълбочени неща, които се анализират и се прави съответната реакция от страна на психолозите“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веднага

    3 0 Отговор
    Да консултират НОЩ и СОЩ !
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    БЧК е мафиотска организация. Преди няколко години бяха снимали шефа им във Варна похарчил парите за помощи, за да си купи последен модел BMW, и го беше накичил типично по селендурски за служебен.