22 Февруари, 2021 06:14 2 100 13

Започва ваксинирането и при личните лекари

  • ваксиниране-
  • лични лекари-
  • коронавирус

Здравните власти уверяват, че има достатъчно ваксини

Започва ваксинирането и при личните лекари - 1
Снимка: БГНЕС

От днес и личните лекари започват ваксинация срещу Covid-19 на своите пациенти, предаде БНР.

Има достатъчно налични ваксини, уверяват здравните власти.

4 300 лични лекари се включват в процеса по ваксинация. През последния месец те трябваше да съберат данни от своите пациенти за желаещите, които искат да бъдат имунизирани. Вече е подписан и Националният рамков договор, свързан с организацията между личните лекари и Националната здравноосигурителна каса. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни, че вече е изчистен и въпросът за документацията, която личните лекари трябва да попълват:

"Така че да няма никаква разлика между нормалните ваксини, които правят по календар, и тези, които са във връзка с кампанията. Същата документация в същата информационна система, а тя вече автоматично прехвърля данните към ковид системата и разплащането става в края на месеца за всеки, който е изпълнил съответния брой имунизации."

Днес здравните власти ще обсъди и възможността и в късните следобедни часове през седмицата да бъде въведен зелен коридор за имунизация в 318 -те ваксинационни центрове в регионалните здравни инспекции, лечебните заведения и ДКЦ-тата.

В страната през днешния ден се очаква да бъдат получени още над 25 700 дози от препарата на "Пфайзер/Байонтех".

В Плевен общопрактикуващите лекари започват ваксинация на желаещите, които са включени в пациентски списъци. Д-р Илиян Минчев - директор на РЗИ:"Включва лица на 65 и над 65 години и лица с хронични заболявания."

Вече има ваксинирани хора които са заети с изборите:

"В Плевен имунизирана регионалната избирателна комисия. Останалото количество което имам на "Пфайзер/Бaйонтех" е предназначено за секционните изборни комисии, когато бъдат определени. "Пфайзер/Байонтех" е с най-кратък пълен ваксинационен цикъл идеята е до четвърти април, когато са изборите, тези хора да са имунизирани и да са с напълно развит имунитет.", казва д-р Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 При личните лекари

    9 0 Отговор
    с "АстраЗенека" ли е? Или разполагат с условия за съхранение на другите ваксини?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Какво общо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "побратим":

    има твоят коментар с моя, че ми се лепваш като "отговор". Видях, че вече си го постнал това и под друга статия. И, предполагам, тепърва ще го копираш и под други статии - не само днес, но и идните дни. Пиши, каквото искаш, но не го връзвай към чуждите коментари, които нямат нищо общо с написаното, респ. копираното, от теб.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рошко

    2 0 Отговор
    Ох котьоо по, един лип лекар има по около 3000 пациента, по 3 кинта, да пуснат поне и от всичките ваксини па да видим малко конкуренция от фармацевтите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Колко

    2 0 Отговор
    Лични лекари са се ваксининирали някой знае ли ?
  • 8 Йордан

    2 0 Отговор
    Ние сме единствената страна която разполага с достатъчно ваксини !Така пише по горе! Що ли имаме достатъчно?Нещо не се търсят май ?А са и безплатни на всичкото отгоре!
  • 9 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Това е част от експеримент, престъпна акция. Скоро на работа ще пускат само ваксинирани. Така искат да ударят населението. Скоро и в магазините ще пускат само ваксинирани. Измамиха зомбитата с маските, измамиха ги да носят по 2 бр., измамиха ги с тестовете, измамиха ги и с ваксините. Скоро ще гледаме как падат като мухи, но не и по централизираните медии. Геноцид, вече се е случвал, не е нищо ново.

    Коментиран от #10

  • 10 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Аз40🏴‍☠️":

    Като че ли в главата имаш екскременти.
  • 11 ГЕРБГАДОВЕ

    1 0 Отговор
    Доц. Мангъров пред ФАКТИ: По този начин, както сега, ваксинират животните в свинефермите БОЙКО КАЗВА ЧЕ НИКЪДЕ НЕ ИЗБИРАТ ВАКСИНИ
  • 12 НЯМА

    0 0 Отговор
    Мая Манолова
    Мая Манолова към Румяна Бъчварова в парламента
    Има ли пилот в самолета или се е качила само стюардесата?"
  • 13 ГАЛЪБОВА

    1 0 Отговор
    И ТАМ ЩЕ ВАКЦИНИРАТ , ТОЕСТ ЩЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРАТ БЕЗПЛАТНО - НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ КАКВО СЪМ НАПИСАЛА