Last news in Fakti

27 Февруари, 2021 07:37 4 404 27

Д-р Симидчиев: "Зелените коридори" бяха грешка

  • д-р александър симидчиев-
  • ваксини-
  • зелени коридори

Решението за отваряне на заведенията е политическо, заяви пулмологът

Д-р Симидчиев: "Зелените коридори" бяха грешка - 1
Снимка: БГНЕС

Искам да стана катализатор на един консенсус, диалог и промяна на политическото държание в парламента. Имаме нужда от разум. Трябва да градим заедно тухличка по тухличка нашето здравеопазване и според мен ще се нужни хора, които разбират от здравеопазване. Аз съм екипен играч и ще оставя партията, която ме покани, да си обяви листите. Тогава ще се разбере. За мен не е важно коя е партията, а каква работа ще свършим.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев, цитиран от Епицентър.бг, който обясни защо е приел да се кандидатира за депутат.

"Когато се говори професионално и аргументирано, когато казваме защо правим едно нещо, тогава нещата стават много по-лесно. Това искам да направя в парламента. Ето и сега - решението за отварянето на заведенията не е медицинско, а политическо. Ако решението бе медицинско, това отваряне нямаше да се случи. Всичко в този живот е обратимо. Само човешкият живот не е. В последните четири седмици пандемичният процес пламва отново. В нашата болница има сериозен ръст на новоприети с коронавирус. Говоря с колеги и те казват същото.

Дай Боже да се справим, но към момента нашият щит срещу заразата е още много малък. Новите случаи растат устойчиво.

Дано не направим такъв пик като есентта. Има два варианта. Първият е да направим рязък и бърз пик. Вторият е да направим един разлят пик, който ще е по-дълго във времето. Всичко зависи от нашето поведение. В заведенията ядем и пием и там няма как да носим маска, а маската предпазва и дава гаранция средно около 40-50%. Отново ще повторя, че всичко зависи от нашето поведение", коментира д-р Симидчиев последната заповед на здравния министър, с която врати отварят заведенията и игралните зали.

"Ние трябва да подхождаме към вируса с всичко, което знаем за него. Със сигурност за една година научихме много за този вирус и няма нищо общо с това, което знаехме в началото. Със сигурност ваксинацията у нас можеше да бъде подредена много по-добре. Според мен "зелените коридори" за имунизация бяха грешка. Не трябваше да прескачаме ваксинационния план. Така хора, които чакаха и имаха нужда от ваксини, не успяха да ги получат. Факт е, че една ваксина се произвежда много трудно.

Не знам дали хората знаят, но в света има 100 държави, които не са получили нито една ваксина. Ние тук в Европа сме щастливци в това отношение.

Никога не съм давал съвет някой да не се ваксинира. Винаги съм казвал на всеки, който е подходящ за ваксиниране, да го направи максимално бързо и с това, което е налично в момента, защото този вирус предизвиква много и различни тежки промени в нашето тяло", завърши пулмологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешка

    44 7 Отговор
    подир грешка ! Отговорност - никаква !
  • 2 българин

    37 4 Отговор
    В името на шакаджийската мафия умраха хиляди българи !!!

    Коментиран от #22

  • 3 555

    48 4 Отговор
    Само още една партия не е обявила кандидати си и това е Герб. Колкото до градежа на здравеопазването, тухличка по тухличка, 32 години разрушавахте системата със замах, сега колко години ще са нужни за тухличките? Не си вярвам!

    Коментиран от #13

  • 4 Стамболов

    32 3 Отговор
    Интерасчия си ти друга песен пееше,много ти се ще да се харесаш на всички нагаждач.
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    26 1 Отговор
    Само търсят как да увъртат в името на далаверата.
  • 6 ХАН КРУМ

    15 1 Отговор
    падишаха е хвърля боб и решава, мнението на лекарите няма значение.
  • 7 123

    23 5 Отговор
    Целта на платени пyмияри като тоя е масова ваксинация. Здравеопазването не го интересува.
  • 8 Грешните

    21 2 Отговор
    Те всички герберасти са грешки на природата още при пръкването си на този свят.
  • 9 Centurion

    27 6 Отговор
    Заведенията трябваше да си работят,със спазване на мерки и 50% натовареност.Затвсрянето им е политическо решение ,а не отварянето.А ги затвориха с оглед на нагнетяване на страх у хората и е имитация на мерки, които са безполезни ,но трябва да заблудят населението, че нещо се прави. Всичкото това облъчване трябваше да сработи в посока по лесно поддаване на масова ваксинация.

    Коментиран от #17

  • 10 Хах

    18 2 Отговор
    Да бе! Без зелените коридори още щяхте да кътате ваксини и да правите по 2-3000 дози на ден. Сега поне който искаше - получи.
  • 11 Алфа Ромео

    21 2 Отговор
    Надявам се да си хванете пътя и да не се връщате повече след април, гербави, лъжливи и крадливи калинки. Вземайте си глупавите лъжи и епидемични мерки безсмислени и си хващайте пътя, оставете народа на мира най накрая!!!
  • 12 Алфа Ромео

    14 2 Отговор
    Що не се цензурират кадрите или не се предупреждава че следват неподходящи за някои хора кадри с набиване на игли в хората сутрин, обед и вечер, СЕМ услужливо не забелязва тази подробност!!!
  • 13 ХДА

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    Тухличките за здравеопазването вече ги няма както и частите за някогашният швецарският часовник наречен България. Всичко останало е политиканстване.
  • 14 Пламен

    2 4 Отговор
    В германия твърдят че тяхната система за ваксиниране е грешка и искат българската.
  • 15 ЖОРО

    15 2 Отговор
    ЗАЩО НОЩ -- КУНЧЕВ, МУТАФЧИИСКИ, МИНИСТЪР АНГЕЛОВ НЕ СЕ ОПЪЛЧАТ НА ТИКВАТА..БОКО ИСКА ТАКА ЗА ДА ИМА МНОГО БОЛНИ ПО ИЗБОРИТЕ..КОЛКОТО ПО МАЛКО ГЛАСУВАТ ПО ДОБРЕ ЗА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ..ХАИДЕ ДА ВИ ВИДИМ КОЛКО СТЕ ДОКТОРИ..ОПЪНЕТЕ СЕ НА ТИКВАТА ИЛИ ПАК ЩЕ ВИ ВОЗИ У ДЖИПА..
  • 16 кавалер кадош

    8 1 Отговор
    Този е някакъв масон! Личи си от пръв поглед.
  • 17 АНОНИМЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Centurion":

    Това е копи-пасте от друга статия : "И само за напомняне, самите Moderna признаха, че инжекциите на mRNA са операционна система, „Софтуерът на живота “."
    Дали е истина и доколко и докъде е истината?!
  • 18 На дълго

    8 1 Отговор
    Още 20-тина локдауна и всичко ще е приключило.
  • 19 Тото 1 и Тото 2

    12 1 Отговор
    Всъщност самият ББ е една грешка. Бил е комунист , мутра , полицай , кмет , уж-демократ , политик , популист , премиер - все грешки. Грешка до грешка. Но при това стадо , е намерил добра почва , за да вирее и съществува !
  • 20 Гост

    7 4 Отговор
    Такива"светила" като този, като мангъров и ище няколко"доФтори" НЕ ГИ СЛУШАМ, ТЕ СА ВЕЧЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ОБРЕМЕНЕНИ!ЖАЛКО ЗА ТЯХ, ЗАЩОТО ЩЕ БЪДАТ УПОТРЕБЕНИ!!!
  • 21 мда

    3 1 Отговор
    Графика на грипа в северното полукълбо. Изчезва след 20та седмица на 2020. Това е от сайта на СЗО.

  • 22 Доктора

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    Хиляди умряха заради твоя гуру - онзи психоидиотичен елемент Мангъров, който обърква тотално хората....много го послушаха и си заминаха. Трябва да го набутат в пандиза и да му дават чай и супа на този нещастник...
  • 23 Уйке

    2 0 Отговор
    Разбира се, че зелените коридори са грешка и то лично на,, великия,, вожд Борисов! Но титолуваните мед. величия около него го гледат с любов и си траят като п. тки, защото вече са в листите за изборите! Срам за медиците! Да продадат душата си на рогатия за място в НС!
  • 24 българка

    1 0 Отговор
    Целта е съвсем ясна - около началото на април да се създаде пълен хаос!
  • 25 Бай...

    3 0 Отговор
    Н14! По принцип в Германия всичко е сбъркано! Да вземат(и да не го връщат) Б. Борисов да ги оправи примерно с 200!
  • 26 заплес

    2 0 Отговор
    1.Според мен "зелените коридори" за имунизация бяха грешка. 2.Винаги съм казвал на всеки, който е подходящ за ваксиниране, да го направи максимално. КОЕ от двете е истина. Докторе, гледай Хипократ, а не келепира.
  • 27 Казуар

    4 1 Отговор
    Зелените коридори имат значение когато има много ваксина, сега стана така, че до личните лекари почти не стигна ваксина и бяха пренебрегнати възрастните хора които са най застрашени. Така се получи понеже Борисов коммандва като селски кмет.