Last news in Fakti

27 Февруари, 2021 18:31 1 647 12

Проф. Николай Габровски: Гарантирана е втората доза за ваксинираните с първа

  • проф. николай габровски-
  • николай габровски-
  • ваксина-
  • ваксини-
  • ваксиниране

Втората ваксина може да се сложи няколко дни по-късно от предписаното и това няма да повлияе на ефективността ѝ, увери зам.-директорът на "Пирогов"

Проф. Николай Габровски: Гарантирана е втората доза за ваксинираните с първа - 1
Кадър: Нова нюз

Гарантирана е втората доза за ваксинираните с първа. "Зелените коридори" са подсигурени, чакат се само дозите на новите ваксини. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по "Нова нюз" проф. д-р Николай Габровски, заместник-директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Лекарят сподели, че е имало предпочитания от хората от зелените коридори за вида ваксина, но ваксините са със сходна ефективност и може да се каже, че добрата ваксина е сложената ваксина.

"Съхранението на част от ваксините е доста трудно, но вече целият процес е отработен", добави още гостът.

"Опитахме да направим записвания на хората, които да се ваксинират, но много от тях не спазват часове или въобще не идват, затова се отказахме от този вариант", обясни д-р Габровски.

"Втората ваксина може да се сложи няколко дни по-късно от предписаното и това няма да повлияе на ефективността ѝ. При всички ваксини има оплаквания, които са свързани с реакция на организма към чуждото вещество, а не странична реакция към самия медикамент", категоричен бе проф. Габровски.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чиче

    7 0 Отговор
    Този какво разбира от Ковид за да дава акьл.
  • 2 Българка

    11 0 Отговор
    "Втората ваксина може да се сложи няколко дни по-късно от предписаното и това няма да повлияе на ефективността ѝ, увери зам.-директорът на "Пирогов""
    Щом вече това е част от пропагандата, значи, че не за всички ,убодени с първа ваксина, има втора доза. Шайката никога не казва истината. Ваксинационният им 'руш е пълен провал, както всичко останало
  • 3 Врачка

    6 0 Отговор
    Много лични доктори поради липса на ваксина отпращат клиентите си на тест за антитела.Ако има някакви ,ваксината се отлага поради липса на такава.Ако няма никакви антитела—чака да се зарази и да му мине за да се появят антитела в организма.Но никой ДжП не гарантира ваксина на клиента .Тоя пичага вече за втора говори.
  • 4 С какво

    9 0 Отговор
    гарантираш , бе другарьо ? С пари ? С имоти ? Или лаф моабет да става , в угода на силните на деня ? Лично мен , въпроса не ме касае , но вероятно има такива хорица !
  • 5 123

    10 0 Отговор
    Ако не излезем по площадите ще ни дупчат всяка година. Ограниченията ще почнат скоро.
  • 6 розово

    8 0 Отговор
    Защо не искам а на където и да се обърнеш те бомбандират с колко са заразени колко са починали колко са в интензивно отделение колко са ваксинирани колко са опасни или безопасни ваксините колко са.......До кога?
  • 7 РАДИО ЕЛТО

    9 0 Отговор
    Мухльооо, отивай да лекуваш болните, не ми ходи от студио на студио
  • 8 МОЖЕ

    2 0 Отговор
    БИ АМА НА ДАЛИ. ВСЕ ГОВОРЯТ
    ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ Е СТАНАЛО.
    И ПОСЛЕ СТАВА ПРОБА ГРЕШКА.
  • 9 А СЕГА ДЕ

    1 0 Отговор
    Нaй-мaлкo 16 души ca умрeли в Швeйцaрия cлeд кaтo ca били вaкcинирaни cрeщу кoрoнaвируc, cъoбщaвa Нaдзoрният oргaн нa пaзaрa нa лeкaрcтвa Swissmеdiс. Рeгулaтoрът e изcлeдвaл 364 cъoбщeния зa пoдoбни рeaкции cлeд вaкcинaция. Oт тях199 ca cвързaни c прeпaрaтa нa Pfizеr, a 154 — c вaкcинaтa нa Mоdеrnа. Cрeд тях 95 ca cъc ceриoзни рeaкции, включитeлнo и 4 cлучaя нa aнaфилaктичeн шoк и 16 c лeтaлeн изхoд.
  • 10 Матей

    2 0 Отговор
    Гарантирани червени зони,зелени коридори,втора доза,реваксинация през няколко месеца,ковид-паспорти.Тия последните се планира да са като код за достъп,без тях живота ще стане невъзможен,ще бъдеш арестуван и карантиниран в ковид-концлагер,превантивно,както са постъпвали гестаповците.Засега повечето граждани се отдават на пасивна съпротива,неподдаване на провокациите на властта,увещанията,заплахите,обещанията.Усеща се нещо нечисто,витае във въздуха,коварно,мръс-ниш-ко,хлъзгаво и трудно доловимо и все пак изостря сетивата,предизвиква тревожност и крайна предпазливост.Та може ли някой с чиста съвест да се довери на доказани прес-тъп-ни-ци и да очаква добър резултат,тия лелеят масово изтребление и геноцид на милиарди хора.
  • 11 ПИРОГОВ

    2 0 Отговор
    БАНДАТА В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ РАЗБИХА МЕДИЦИНАТА И ТРЪГНА КЪМ ПОЛИТИКАТА ЗА ПОВИЧЕ МИЛИОНИ.МУТРИЗАЦИЯТА ИМ СЕ УСЛАДИ.
  • 12 Българка

    1 1 Отговор
    Т .е Вие проф.гарантирате ,че на всеки ,получил втора доза ,дядо поп ще ходи бавно!!!Браво професоре,не подтиквайте хората да си слагат ЕКПЕРИМЕНТАЛНИ,НЕПРОУЧЕНИ ваксини,тази на Астра е 90 странични ефекта,надявам се сте прочели доклада им,на Пфайзер ,още по-зле!!!