Last news in Fakti

5 Март, 2021 06:05 2 742 2

Засилват мерките във Враца до 18 март

  • враца-
  • мерки-
  • коронавирус

Причина е значителният ръст на новозаразените с коронавирус

Засилват мерките във Враца до 18 март - 1
Снимка: БГНЕС

От днес във Враца по предложение на Общинския оперативен щаб са в сила допълнителни противоепидемични мерки, предаде БНР.

Те се въвеждат поради значителния ръст на новозаразени с коронавирус.

Носенето на маски на открити места, където се събират повече хора, като пазари, тържища и изложения, както и при провеждане на мероприятия на открито е задължително. Засилва се контролът и при системни нарушения ще се спира работата на обектите.

Разрешават се отсъствия на деца от предучилищните групи. Освобождаването от учебния процес ще става само с писмено уведомление от родител.

Мерките са в сила до 18 март.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт е

    8 1 Отговор
    Германският окръжен съд обявява Наредбата за короната за противоконституционна
    В знаково решение на 11 януари съдия от окръжен съд във Ваймар обяви забраната за социален контакт за незаконна като противоречаща на основния закон на Германия (Gründgesetz). Неговата заповед по това време е била противоконституционна, тъй като Законът за защита от инфекции не е бил достатъчна правна основа за такъв широкообхватен регламент като забрана за контакт, се казва в решението. Редът за забрана на контактите е нарушил човешкото достойнство и не е бил пропорционален. (Съобщено в MDR Thüringen на 22 януари 2021 г.)
    Заключението на съдията: няма „неоправдани пропуски в защитата“, които биха оправдали прибягването до общи клаузи. Тези мерки биха нарушили човешкото достойнство, което е „неприкосновено гарантирано“ в член 1, параграф 1 от основния закон. Това е масов упрек към федералното правителство. Съдията от Ваймар обобщава продължителната дискусия по следния начин:
    Общата забрана за контакт е сериозно посегателство върху гражданските права. Една от основните свободи на хората в свободното общество е да могат сами да определят с кои хора (ако приемем, че са готови) и при какви обстоятелства влизат в контакт. Свободната среща на хората помежду си за най-различни цели е същевременно елементарната основа на обществото. Държавата трябва да се въздържа от всякакви целенасочени регулиращи и ограничаващи намеси. Въпросът колко хора гражданинът кани в дома си или с колко хор
  • 2 Годжи

    2 2 Отговор
    То там във Враца 200 човека,много заразен.Колко да са заразени