Last news in Fakti

5 Март, 2021 06:12 2 392 20

Половината членове на СИК, пожелали ваксиниране, "забравиха" да отидат

  • ваксинации-
  • секционни комисии-
  • членове-
  • костадин ангелов

Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов, за да илюстрира проблема с реализацията на подготвени ваксини, които няма на кого да бъдат поставени

Половината членове на СИК, пожелали ваксиниране, "забравиха" да отидат - 1
Снимка: БГНЕС

Близо половината от членове на избирателна комисия, заявили желание за имунизация срещу COVID-19, не са се явили, за да им бъде направена ваксината. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от БНР, за да илюстрира проблема с реализацията на подготвени ваксини, които няма на кого да бъдат поставени.

Засега у нас няма непоставена ваксина, но министър Ангелов се опасява от зачестяване на ситуации като тази: "Лечебно заведение в София, което трябва да ваксинира представители на секционните избирателни комисии. Има заявени за този ден 94 човека, които са заявили желание да бъдат ваксинирани. Всички те са уведомени с есемес, но до 14.00 часа се бяха явили само 46 от тях".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    39 6 Отговор
    Та да си дойдем на думата, значи повече от половината глупости и статистики които ги писахте колко е страшен вируса не са вернин
  • 2 сикаджия ли е не ми го хвали

    25 1 Отговор
    а висаджийте даже неискат и да чуят за ваксина...
  • 3 Мисля

    46 5 Отговор
    Ами значи са били притискани да се инжектират и са се съгласили само и само да ги оставят на мира.И после,друм!
  • 4 Сатъра на Хана

    16 1 Отговор
    СИК или СИК ?
  • 5 Активист на БКП

    36 5 Отговор
    Ами това са ваши активисти,ваши платени хора,хора на ГЕРБ,бе Ангелов!!!
  • 6 Xaxaxaxa

    26 7 Отговор
    Много добре са направили евала,по често и повече хора да забравят така ивсичко ще е топ
  • 7 Истината

    30 5 Отговор
    Няма бълъци вече, хората поумняха и не искат да ги боцкат. Хората могат да бъдат лъгани, да бъдат сплашвани за кратко време, но...не могат да ги накарат да спрат да мислят!!!
  • 8 гост

    19 2 Отговор
    Така написано звучи като че ли половината от СИК са били желаещи за ваксина. А всъщност половината от желаещите ,са забравили.Уточнете че ,,желаещите" съвсем не бяха много,макс.15-20 % ,което прави реалния брой още по-малък.
  • 9 Лост

    8 1 Отговор
    Сега и на изборите няма да отидат някои от членовете.
  • 10 Уикипедия

    8 0 Отговор
    СИК е българска престъпна група, занимаваща се с трафик на наркотици, финансови измами, кражби на коли, контрабанда, изнудване, рекет и проституция,[1] използвайки прикритието на официален бизнес в сектора на застраховането и производството на алкохолни напитки. От друга страна, СИК България е частна, инвестиционна фирма, която инвестира, предимно, в застрахователния и охранителния сектор. Създадена и управлявана е от едни от първите български олигарси- Братя Маринови и Младен Михалев.
  • 11 Лелчо

    18 1 Отговор
    Ами нормално, кой луд ще иска да се разболее на сила като е здрав. Аз познавам няколко зомбита, които си навряха тази отрова и после сфеа оживяха високо кръвно, темпетатура, куп болки. Само и само на угодят на шефа. Колко жалка картинка. Сега чакат да хванат и ковид
  • 12 big

    12 0 Отговор
    Хубава статия, назидателна, но защо стана това? Гледах репортажа по телевизията по въпроса: хората са отишли и висели с часове. С други думи никаква организация, като сложим и липсата на ваксини е редно да си зададем въпроса: Защо да висим навън часове и да не знаем ще стане или не? После в медиите се появиха информации за заразени с коронавирус след ваксиниране, после не се знае колко човека са заразени от опашката /безсимптомни/ - не им се правят тестове предварително - маските и дистанцията са ала-бала мерки, абсолютно неадекватни!

    Коментиран от #18

  • 13 Гостенин

    6 12 Отговор
    Сега на неявилите се им напишете по един акт или направо им дръпнете санкциите от заплатата! Много хора искат да се ваксинират, обаче не могат, защото за тях няма ваксини. А тези, за които има, злоупотребяват с това. Щом си се записал и не си отишъл, когато трябва, глоба!

    Коментиран от #20

  • 14 Санитар

    17 1 Отговор
    Реално никой не иска ваксина и ваксинираните вече осъзнават,че може би са прецакани
  • 15 Годжи

    10 1 Отговор
    Балъците са на привършване,а ти Ангелов на 4.4 и ти превършваш
  • 16 Дедо Пене

    4 7 Отговор
    Това са ку.рвенски номера на АНТИВАКСЪРИ, при условие, че ги поставиха в група преди уязвимите над 65г. и хронично болните!
  • 17 Иван

    3 2 Отговор
    Явно са толкова глупави, че една дата немогат да запомнят 😂😂😂😂😂. А тръгнали избори да ми правят.
  • 18 някой

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "big":

    Загледай се в опашките,никаква дистанция,уж всеки знае след кого е,ама един върху друг,маски от всякакви цветове и форми,които не стават за нищо.Прибавяме и фактите които си описъл и ето ти мила родна картинка.
  • 19 Гост

    3 0 Отговор
    Май не им се ваксинира много, много?!
  • 20 копи пейст

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гостенин":

    OТГOВOР:..........Тoвa e химиoтeрaпeвтичeн aгeнт, кoйтo e гeннa тeрaпия. Тoвa нe e вaкcинa. Кaквo прaви вcъщнocт? Изпрaщa вeригa oт cинтeтичнa РНК в чoвeшкoтo тялo и прeдизвиквa cъздaвaнeтo нa cпaйк прoтeинa S1, кoйтo e пaтoгeн. Тoвa e тoкcин у хoрaтa. Тoвa нe caмo нe ви прeдпaзвa oт рaзбoлявaнe, a кaрa тялoтo ви дa прoизвeждa тoвa, oт кoeтo ce рaзбoлявaтe.... Д-Р ДEВИД МAРТИН