Last news in Fakti

5 Март, 2021 14:25 2 193 48

Корнелия Нинова: Правителството на Борисов се провали с ваксините!

  • спутник v-
  • корнелия нинова-
  • ваксина

Лидерът на БСП даде пример с Чехия, Унгария, Словакия и Австрия

Корнелия Нинова: Правителството на Борисов се провали с ваксините! - 1
Снимка: БГНЕС

Едно от първите неща, които ще направим, когато българите ни гласуват доверие, е да предприемем стъпки да осигурим свободен достъп до всякакви ваксини. Това каза лидерът на БСП и водач на листата "БСП за България" 25-ти Многомандатен избирателен район - София град и в 16-ти Многомандатен избирателен район - Пловдив град Корнелия Нинова по време на дебата в Народното събрание по предложението на БСП за руската ваксина "Спутник V", предаде репортер на Агенция "Фокус".

Тя обяви, че БСП са направили предложение за руската ваксина "Спутник".

"Защо го направихме? По две причини. Първата - правителството на Бойко Борисов се провали във ваксинационния план. Ще се позовавам само на факти. Правителството плати 13 млн. ваксини за 500 млн. лв. Ваксини няма. Правителството одобри ваксинационен план с групи, които първи трябва да се ваксинират и правителството отмени този план. Правителството определи зелени коридори, хората се наредиха на опашки и ги върнаха обратно, защото ваксини няма. Възложиха на личните лекари да направят списъци и да започнат ваксинационен план, те ги направиха, ваксини няма. Лекарите се връщат обратно и пациентите. Това е едната причина", заяви още Нинова.

"Втората, искахме и искаме да осигурим свободен избор на българските граждани от всички възможности за ваксина. Ускоряването на ваксинационния процес ще доведе до отваряне на мерките, до гарантиране на здравето на хората, до възстановяване на икономиката и социалния живот в България", заяви още Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че ГЕРБ отказват да подкрепят БСП с два аргумента и едно обвинение.

"Първи аргумент, пречи ни българското законодателство. Било противозаконно да приемем такова решение, защото българският Закон за лекарствата не ни позволява. Уважаеми управляващи сменяли сте закони по два пъти за 24 часа. Мога да цитирам много такива, ако някоя групировка трябва да се облагодетелства от този закон", заяви още Нинова.

"Сега нямате възможност да промените един закон, ако той ви пречи. Ние твърдим, че не е така. Знаете ли, че за този парламент сте променяли Кодекса за социално осигуряване 31 пъти. Сега, когато стотици хора са на улицата и чакат на опашки за ваксини не можете да промените един текст в закона. Това не е аргумент или поне не е състоятелен", заяви още Корнелия Нинова.

Тя цитира и вторият аргумент на ГЕРБ, че не могат да направят нищо без европейските органи и също го определи като несъстоятелен. "Никой не ви го забранява", каза Нинова.

Лидерът на БСП даде пример с Чехия, Унгария, Словакия и Австрия.

"Нашето предложение било лобизъм за една ваксина. Тези хора, които изброих не са ли от вашите политически семейства. Нима австрийският канцлер или германското правителство, или Орбан да са лобисти за руска ваксина. Не само че пристъпват към разговори - купуват и правят производствени мощности. Ако половин Европа са лобисти, то цяла Европа и лидерите са обхванати от лобизъм за руска ваксина. Не, тези хора имат характер и тези хора са държавници, а не се крият от страх зад гърба на европейските институции и ЕК, изтъкна Нинова.

Тя попита защо ГЕРБ отказват тези възможности за България.

"Първа възможност - отказвате, защото вече договорите и платихте 13 млн. за половин милиард лева. Изчерпали сте парите и ви е страх, че някой ден, някой може да ви търси отговорност и не смеете да предприемете следваща крачка. Това е едната възможност. Втората, цял ден говорите за лобизъм от страна на "БСП за България" някой от вас ще дойде ли тук да отговори на един въпрос - вярно ли е, че представител на ГЕРБ в ЕП е тясно и семейно обвързан с представител на една от фирмите и една от ваксините, за които България се договори, плати и внесе и чака още", каза още Корнелия Нинова.

"Възможно ли е да отказвате, внушавайки трета вълна, спирайки плановите операции, увеличат се броя на заразените, за да използвате тази ситуация за изборите, за да намалите избирателната активност. Възможно ли е да си правите тънки политически сметки за сметка на здравето на нацията. Ако е така, това е изключителен политически цинизъм и човешка безотговорност към българския народ. Ако днес не приемете нашето предложение, ние декларираме - когато решите, че сме достойни да управляваме страната и ни дадете доверие, надяваме се да е след 4 април, едно от първите неща, които ще направим е да предприемем стъпки да осигурим на вас свободен достъп до всякакви ваксини", каза още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 5 Отговор
    За ЦК на ГРОБ Пфайзер от 24 лева,а за простолюдието Астра Зенека от 3 лв

    Коментиран от #7

  • 2 дедо Герчо

    14 2 Отговор
    ЯКОООО...ХЪХЪХЪ....

    Коментиран от #26

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    4 14 Отговор
    Кинтоимпексова, като уж опозиция пак лае луната. В Кое, не са се провалили герберастите? И сега, ще си купят Партийки в насипно състояние. И пак същото. Лъжецът трябва да помни. И тук бонус е закусилия цецку.

    Коментиран от #43

  • 5 Рори

    17 5 Отговор
    Израел е с пфайзер и спутник за да излезе бързо от кризата , а нас ни боцат с АстраЗенека!

    Коментиран от #10, #20

  • 6 Гласоподавател

    3 10 Отговор
    Нали сте от една партия
  • 7 Емил

    9 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За русофилистиците - Спутник по 5 рубли (6 евроцента)! Честито!!!

    Коментиран от #21

  • 8 Българка

    15 5 Отговор
    Правителството на Борисов се ПРОВАЛИ с всичко. Най-страшно е , че провали България и българите!
  • 9 Тоо

    11 5 Отговор
    Да е само с ваксините добре,но то,като цяло правителството и Борисов са един голям провал...
  • 10 Хаха

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Рори":

    Израел размениха Спутник за една жена със Сирия чети и мисли
  • 11 Дельо Хайдутин

    13 3 Отговор
    13 млн ваксини на Астра Зенека по 4 лв са 52 млн лв,а тука се говори за 500 млн лева дадени.Леле как се краде!
  • 12 Тва е

    3 7 Отговор
    Грешка на природата,едно голямо недоразумение
  • 13 Кси

    7 2 Отговор
    Мдаа, нещо такова се получи, защо не договарят други, не разбирам
  • 14 MR.CROWLEY

    9 11 Отговор
    ТО ВСИЧКИ ВАКСИНИ СА ВОДА АМА РУСКАТА Е ГОЛА ВОДА😈
  • 15 ЕНП

    10 5 Отговор
    Борисoff е едно менте !
  • 16 сгур

    4 2 Отговор
    само?
  • 17 04 04

    4 9 Отговор
    Корни, и на вас сме ви сърбали попарата, но по–големи наглеци от гробарите не са управлявали тази страна, откакто съществува. Иначе– всеки обещава, но като дойде на власт, пак си гледа собствените(лични) интиреси. На България ѝ трябват нови, млади, интелигентни хора, за да просперира. Вас си ви знаем.
  • 18 Хаха

    5 2 Отговор
    Бате Бойко напиши ми факс... миришеш ми на стария ми EAR MAX
  • 19 ха ха

    8 7 Отговор
    Еми ти не са ли провали?? Какво постоянно гледаш в чуждата паница ма Корнело?? Нагла си!! НАГЛА!!
  • 20 Внос

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рори":

    Важнотото е далаверата, комисионата. Ана Паунова, майка на Ева Майдел, внася Астра Зенека, нищо че е най неудачна. Законът на Герб за чекмеджето.
  • 21 Последния Софиянец

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Спутник е най скъпа .20 долара на бройка.

    Коментиран от #41

  • 22 Фен

    8 4 Отговор
    Кака Кури премиер,премиер!
  • 23 💉 новото кебапче

    7 3 Отговор
    18,5 мил. кебапчета, кой ти гледа качество, важно е количество! Скараджията от Банкя е едър и щедър!
  • 24 Тошко

    4 7 Отговор
    Нинова се провали на изборите за председател на БСП, защото допусна да няма таен вот! Бюлетините бяха открити, без пликове, не сгънати и с едър шрифт! Нинова не пожела нито една машина за гласуване! Всичко беше "пунта Мара" 87%! Ха ха ха...
  • 25 СЕВЕРОЗАПАДА

    2 4 Отговор
    КАТО Я ГЛЕДАМ КРУШОВИШКАТА КУРОЕЗДАЧКА И СИ МИСЛЯ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА И ШИБНАТ ЕДНА ВАКСИНА СРЕЩУ ТРЕПЕРЕНЕ. ВАКСИНАТА Е МНОГО ПРОСТА - СРЕЩУ ТРИПЕР.
  • 26 Народът

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "дедо Герчо":

    копнее ли да избере някой , който да го ваксинира по - успешно от предишния !?
  • 27 Корнелия

    6 1 Отговор
    Тикво,ела да се разберем кат мъже!
  • 28 Грую

    5 1 Отговор
    Не Правителството, а Европа! Колко пъти да Ви го река? Ние сме скачен съд към Европейския съюз с една малка тръбичка и каквото там става, това тече по малко и през тази тръбичка към нас, а трагедията е че нищо друго не се случва освен това. Единствената роля, която играе Правителството е ако някой негов Член вземе та си договори някакви рушвети за нещо си или нещо , както е модерно да се определя "търговийка с влиянийце" и тогава ако не
    е направено достатъчно дискретно се разразява някой скандал и толкоз. Това е то. Друго няма.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Отказват плановите операции

    4 2 Отговор
    И починалите в следствие на това се записват в графа Ковид. Същото е и с несполучливите операции.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Дидо

    3 3 Отговор
    Изпускате далавера нали другарко
  • 34 Го4о

    3 1 Отговор
    Тази Коста критикуваше Борисов, че не сме приети в "Шенген"!?!? Сега на някой нужно ли е това? Светът се променя за часове! Нинова, което говори сега е минало вече.....
  • 35 Уйке

    5 3 Отговор
    Правителството не се провали само с ваксините, то се провали във всичко!!!
  • 36 хайрсъзина

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Корнелия Нинова: Правителството на Борисов се провали с ваксините!
    Има ли нещо с което да не се е провалило ?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Защо така Ленче

    2 2 Отговор
    А бе голяма лъжа,вие през целият преход във всичко се проваляхте.Лукановото правителство,Беровото правителство,Жан Виденовото правителство,тройната ви коалиция и накрая Орешарското правителство,все отбор мутри ,които ограбихте българският народ.Правителството на Борисов направи така,че БВП от 50 милиарда лева скочи на 120 милиарда лева.Нинова,затова ти викат голямата лъжа!
  • 39 пройчо

    2 0 Отговор
    Сръбската лесби Ана Барнабич даже се справя по-добре от нашя Тлъст " Мъжкар"---дето ходи на Шипка на 5.03.!:))....ако опълченците не бяха на Шипка на 3.03----Бою Симитлията щеше да е баш бакан на вилает "Ромелия" !!!
  • 40 ТОТАЛЕН

    0 1 Отговор
    РУСКИ ШПРИЦ ОТ ЛЯВОТО КРАНЧЕ НА ЧЕШМАТА!!!
  • 41 О МAЙН ГОТ

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    МА ТО КУБИК ВОДА В РУСИЯ МНОГО СКЪП ⛲⛲⛲⛲
  • 42 бандити

    3 0 Отговор
    Само с ваксините ?! Единственото с което не се е провалило е корупцията и производните му - офшорки , палати , чекмеджета , Мата Хари .......
  • 43 Маргинал

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Един с ваксини,друг с приватизация....
  • 44 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 0 Отговор
    И ТЕХНИТЕ ПРОТЕЖЕТА ПАК В ПАРЛАМЕНТА,ПАЧКИ ТРУПАТ, КРЪВЧИЦАТА НАРОДНА СМУЧАТ,НЕСМЕТНО БОГАТИ СТАВАТ....БСП ИЗБИРАТЕЛЯ НА ТРЪСТИКАТА, ЯКО БАЧКАТ, СКЪСВАТ ИМ ГЬОНА ОТ РАБОТА, ВСЕ ПО БЕДНИ СТАВАТ...КЪДЕ ГО СОЦИАЛИЗМА ДРУГАРКО НИНОВА.....НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ
  • 45 БОРИСОВ...ПАК МАЧКА

    1 0 Отговор
    ВАЖНОТО Е НА ИЗБОРИТЕ ДА ТРЕСНЕ ПАК СТОЛЕТНИЦАТА...ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ
  • 46 демократ

    1 0 Отговор
    Крадлата Кури пак се изказа.След изборите БСП
    с ново лого БКП–марксисти(Българска Корумпирана Партия)
    Президентството до изборите след 5 месеца ще се казва:
    Централа за шпионаж с ръководител фатмака Румен
    Румен е кодово име както в доброто старо време.
  • 47 факт

    0 0 Отговор
    доказана патерица на Борисов, сложена да унищожи номенклатурната партия на червената буржоазия!И да остане комунистическата ГЕРБ!!!
  • 48 волен сидеров

    1 0 Отговор
    НЯМА ДА СТЕ ВИЕ ЩОМ ИСКАТЕ ДА ИМА ВАКСИНИ-ВАКСИНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ-ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ КОГАТО СВЪРШИ ЕКСПЕРИМЕНТА С ХОРАТА