Last news in Fakti

6 Март, 2021 05:51 2 391 6

Затварят залите и школите в Свищов

  • зали-
  • школи-
  • коронавирус-
  • свищов

Мерките са до 31 март

Затварят залите и школите в Свищов - 1
Снимка: БГНЕС

В Свищов от днес работа спират двете спортни зали, затварят се танцовите и музикалните школи, преустановяват се тренировките и състезанията за масовите спортове, предаде БНР.

Мерките са до 31 март и се въвеждат със заповед на кмета Генчо Генчев след решение на Общинския кризисен щаб с цел намаляване разпространението на коронавируса.

Активните случаи на заболяването в община Свищов са 106, като тук е най-големият натиск върху здравната система в област Велико Търново.

На болнично лечение в свищовската болница са 29 пациенти с COVID-19. Възобновена е работата на предковидното отделение, очаква се разкриване на още един сектор, поясни главната сестра Ваня Ламбева.

Болницата получи дарение от спортен клуб, осигурил нови легла и матраци за COVID секторите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка

    13 1 Отговор
    Кметът на град Свищов е прост селянин от село Царевец. Да си ходи на село. Него го избраха други селяни от свищовската община. Оставка и затвор за този неграмотен и нелицеприятен кмет ,тежащ 120 кила. Свищов се срамува от своя кмет.
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Продажните политици правят затварянията, отварянията целенасочено по план-график, както им е съобщено да правят. Така централизират терора насочван срещу местните общности с една единствена цел: ваксинирането. Спасете себе си и близките си. Започнете с най-близките си, след това говорете с другите. Информирайте хората, медиите са в "играта" с разпространението на пропагандата. Не им се връзвайте и страхувайте на осмиванията, набезите и заплахите. Те нямат значение, важно е да се спасят възможно най-много хора.
  • 3 ъъъъ

    2 0 Отговор
    некадърника да си ходи на село.
    Много май се охраниха с кучкаря
  • 4 Бахара

    1 0 Отговор
    Хаха то хора останаха ли в тоя град със селски манталитет и клюкари
  • 5 Ауди

    1 0 Отговор
    Баровеца от Свищов тук след някоя година ще си ближат шпека за сол
  • 6 Кореняка Свищов

    0 1 Отговор
    Най хубавия град за живеене в България със високи заплати добър стандарт и хубави жени ако нямаше стандарт и заплата нямаше да има толкова магазини и заведения. Дискотеки Фитнеси И Авто къщи със доста луксозни западни Автомобили