Last news in Fakti

6 Март, 2021 14:51 1 608 14

Танева: Заведенията спазват мерките

  • заведения-
  • десислава танева

БАБХ е извършила над 1500 проверки на заведения за хранене

Танева: Заведенията спазват мерките - 1
Снимка: БГНЕС

„За тези пет дни от отварянето на заведенията Българската агенция по безопасност на храните – до 5 март включително, е извършила над 1500 проверки на заведения за хранене.

Агенцията не е спирала контрола и по времето, което те не работеха, а някои от тях предлагаха храна за вкъщи. За последните дни са издадени 28 предписания. А от 1 март до момента нашата система е получила едва шест сигнала”. Това заяви в студиото на „Събуди се” министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

По думите ѝ противоепидемичните мерки се спазват от заведенията. Има леки нарушения като липса на дезинфектанти и график за дезинфекцията на помещенията, както и табели за измиване на плодовете и зеленчуците.

„Хората са положили усилия, за да спазват мерките, дадени в разписанията на здравните мерки”, подчерта министърът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    5 5 Отговор
    Няма опасен респираторен вирус и никога няма да има.От него умират само супертежко болни спинаджии и други безнадежни случай.
  • 2 Гост

    17 3 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ СМЯХ И ТЪПОТИЯ,ЗАВЕДЕНИЯТА НЕ БИЛИ ФАКТОР ЗА УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ЗАРАЗЕНИТЕ..................ЕМИ,ЗАЩО ТОГАВА ГИ ДУЪРЖАХТЕ ТОЛКОВА ВРЕМЕ ЗАТВОРЕНИ ХОРАТА ДА ФАЛИРАТ....................ИЗРОДИ ДОЛНИ,САМО ЛАКАРДИИ И ЛЪЖИ КАТО ПРИМАТА ОТ БАНКЯ РЪСЯТ
  • 3 Гост

    6 1 Отговор
    Затова ли онзиден едно от децата в училище празнуваше рожден ден в заведение на заключени врати?
  • 4 розодендрон

    6 0 Отговор
    Идете в "Кауфланд"-а след 10:30 часа и ще видите за какво спазване на мерките става въпрос! Бутане,дърпане,караници. На касите е още по-страшно,полицаите се правят,че всичко е наред,пазаруват си и излизат,без да правят забележка на някого.

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 завод

    0 0 Отговор
    Съмбоди бетър кол дъ полис!
  • 7 танева пее:

    3 0 Отговор
    "...Аз съм ци.ганка неверна..
    С яка пъпка на носа..
    Мойта обич лицемерна..
    Баце люби въф светаааа..."
  • 8 СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА

    3 0 Отговор
    ЩЕ МРЪНКА И ГЪНКА КАКТО СЕГА ПРАВИ ГЛАВНИЯ САНИТАР😂😂😬😬
  • 9 САМ ПО СЕБЕ СИ МАГАЗИНА И КРЪЧМИТЕ НЕ СА

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "розодендрон":

    ПРИЧИНА ЗА ЗАРАЗА А 🐑🐑И🐏🐏КОИТО НЕ ЗПАЗВАТ НИКАКВИ САНИТАРНИ ХИГИЕННИ МЕРКИ!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Да се чете

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "САМ ПО СЕБЕ СИ МАГАЗИНА И КРЪЧМИТЕ НЕ СА":

    СПАЗВАТ
  • 11 Шпек

    0 1 Отговор
    Кои мерки бе,Танева? Предлагат ми “бело” на завишена цена.Бирата е прокиснала в кеговете но ми я сервират.На това мерки ли му викаш?
  • 12 Офчар

    0 0 Отговор
    танева голема си Офцъ
  • 13 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Само се замислете, каква тъпотия: искат да се държим на страна от други хора, няма близки далечни, спазвай дистанция... искат да носим маски, шлемове, ръкавици, дезинфектанти .. няма значение кой е ваксиниран, кой е преболедувал, просто трябва винаги с маска ... мотото е "ковид-19" и в крайна сметка смърт. Искат да се страхуваме, да бъдем смирени, да се ваксинираме ни се повтаря от всяка институция и религия. После в България що не им спазваме мерките. Страх ги е много от нас! "Тънкостта", която си спестяват, е, че това е по цял свят, хората масово са срещу Култа! Никой не иска ваксини. Дори от свещения Израел, мантрата за пример по ваксиниране, изтече видео от театралната постановка на снимачната площадка на ковид-19 отделение.
  • 14 аххххх супер

    1 0 Отговор
    викаш трета вълна сме ама няма проблеми. събирайте се на по кафенце. то бива бива ама не Алибегов ами не знам кой вече......