Last news in Fakti

7 Март, 2021 13:05 4 187 18

Маските на открито във Враца вече са задължителни

  • враца-
  • маска-
  • коронвирус-
  • мерки

Случаите на COVID-19 в града продължават да нарастват

Маските на открито във Враца вече са задължителни - 1
Снимка: БГНЕС

Случаите на новоразарени с COVID-19 във Враца продължават да нарастват. В петък в най-големия град в Северозападна България влязоха в сила и нови, по-строги мерки.

„Област Враца е сред тези с най-интензивно разпространение на вируса. Данните показват, че ние попадаме в червената зона. Най-много са случаите в Борован, Криводол и Бяла Слатина. Имаме задължителен брой легла определени за лечение на COVID-19. Те са разпределени към 12 лечебни заведения. От 260 такива към този момент са заети 131”, обясни зам.-директорът на РЗИ Враца.

Тя добави, че разпределението на новите случаи в областта не е равномерно.

„За една година се промениха много неща. В началото не знаехме как да лекуваме болните. Наложи се да трансформираме много отделения. Към този момент имаме 62 легла за третиране на пациенти с COVID-19, а заети са 31”, каза директорът на МБАЛ „Тота Венкова” – Габрово д-р Минко Михов.

Той добавя, че през октомври и ноември е имало много тежки моменти за болницата в Габрово.

„Повече от половината болница се занимаваше само с лечението на тази инфекция. Колегите вече имат доста опит и ако отново се наложи да имаме толкова много пациенти се надявам, че ще се справим”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    46 1 Отговор
    АБЕ , ХОРА, ТОВА Е ..НЯМАМ ДУМИ...ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИТЕ ВСИЧКИ ПРОТИВ ТАЗИ ГАВРА.
  • 2 сила

    41 2 Отговор
    КОВИДИДИОТИТЕ ПАК СЕ РАЗМЪРДАХА......
  • 3 Защо?

    27 2 Отговор
    А всичко на закрито гъмжи от хора?
  • 4 тралала

    21 3 Отговор
    ДНЕСКА ВЪВ ВРАЦА ДЕТО ГАРГА НЕ КАЦА,А ОТ УТРЕ И В ДРУГИТЕ РЕГИОНИ НА СТРАНАТА.
  • 5 Кюстендил

    34 1 Отговор
    Тук носим маски от 4 седмици, но ефекта е нулев! Непрекъснато се увеличават болните!

    Коментиран от #10, #15

  • 6 Наблюдател

    10 4 Отговор
    Гледайте на ковида и от хубавата страна! От както има ковид вече няма разболял се от грип.
  • 7 Каменар

    27 2 Отговор
    Както е тръгнало в най-скоро време ще обявят, че от небето падат камъни и ще задължат всички да излизат с шлемове и скафандри да се пазят от тях. Няма значение, че никой не ги е виждал, след като всеки ден почнат да съобщават за хиляди случаи на хора убити от паднали камъни от небето и щом нещо е казано по новините, значи се е случило.

    Коментиран от #9

  • 8 ТОТАЛЕН

    0 0 Отговор
    ШПИЦБЕРГЕН НА 🐑🐑🐑🐑🐑🐑
  • 9 ЕЕ КАКВИ ПЕСНИ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Каменар":

    ИМАШЕ ЗА КАМЪНИ ЕХ И ЗА ТИ ЧИЧО КАКВО ПРАВИШ ТУКА С ЧУКА😉😉😁😁😂😂😀😀
  • 10 Просто преувеличено

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кюстендил":

    :) Къде ги намирате тези болни?
  • 11 big

    5 0 Отговор
    Простотия до шия, но какво да се прави? Маските, две и три да сложиш не могат да те предпазят! Това не го казвам поради друга причина, а от опит при чистенето на котела за парното - на дърва: пепел и сажди. От години ползвам маски и те ги пропускат, а как ще спрат вируса?

    Коментиран от #14

  • 12 Аз40🏴‍☠️

    4 1 Отговор
    Лъжат ви най-нагло и във Враца. Някой да сме шмугне (внимавайте да не ви спипат) да снима в такива отделения. За 1 год. имаше само 1 единствен видео клип на група цигани/роми танцуващи от "критичното" състояние, в което се намираха. Потърсете изтеклото видео от Израел, където се записваше на снимачна сцена в пригодено ковид-19 отделение. Нали се сещате, че Израел ни се сочи за пример от самото начало?
  • 13 Безумие

    1 4 Отговор
    В България така и не разбраха че този вирус не се бори с маски а със затваряне на развъдници като училища, барове, ресторанти и т.н. Ако само маски бяха достатъчни, нямаше да има нужда от локдауни които на практика ограничиха вирусът. До няколко седмици ще се наложи пак да има локдаун защото маските с нищо няма да помогнат.
  • 14 Парцали брат

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "big":

    Абсолютно си прав. Маските не са противогаз и въобще не филтрират въздухът - влиза си най вече отстрани. То си е елементарна логика която липсва дори и на медици. Дори и в САЩ откачиха и почнаха да препоръчват по 2-3 маски наведнъж заради уж "по заразния щам". Два или три парцала на лицето вършат същото нищо като един парцал.
  • 15 Само локдаун

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Кюстендил":

    Ефектът от маски си е нулев - елементарна логика. Заразата в Кюстендил най вероятно се разпространява от пътуващите от/до София която е голямо огнище. Докато не наложат локдаун (затваряне на училища, барове, ресторанти, фитнеси, дискотеки) в София, заразата няма да намалее. Искат да остане отворено поне до изборите ама няма да стане - вече сме в доста опасна зона на броя случаи.
  • 16 незнайко

    4 1 Отговор
    Защо не кажат причината за нарастването на заболелите а само констатации и мерки прилагат !!! Гаврят се в цял свят а ние не се противопоставяме !!! ДОКОГА ЩЕ СМЕ ПИОНКИ ???

    Коментиран от #17

  • 17 Сляп ли си

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "незнайко":

    Случаите в България започнаха да нарастват след като отвориха училищата заради такива "протестиращи" и "конспиратори" като тебе. Това е причината - отворени развъдници на вирусът. Сега при отворени ресторанти и барове, случаите ще нарастват още по стръмно. Локдаун ще има до няколко седмици - болниците просто няма да издържат. Същото се случи и през Ноември, но главите на "конпсиратори" като тебе просто не увират.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.