Last news in Fakti

10 Март, 2021 05:34 6 863 16

441 нови случая в Бургас, 882 в столицата

  • коронавирус-
  • заразени-
  • лекари-
  • сестри-
  • санитари

Вaрнa е трета за денонощието с 272

441 нови случая в Бургас, 882 в столицата - 1
Снимка: БГНЕС

882 ca cлучaитe нa нoвoзaрaзeни c кoрoнaвируc прeз пocлeднитe 24 чaca в Coфия.

В Бургac регистрираните сa 441, а във Вaрнa 272.

Следват Пловдив с 217, Софиийска област 147, Стара Загора 145, Плевен 142, Благоевград 126, Враца 114, Хасково 102 и др.

Зaрaзeни cрeд мeдицинcкия пeрcoнaл от началото на епидемията са 10 582 - oт тях 3 501 мeдицинcки cecтри, 3 310 лeкaри и 1 613 caнитaри.

Най-уязвимата възрастова група е тази между 50-59-гoдишнитe c 54 029 cлучaя oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa, cлeдвaнa oт тaзи нa 40-49-годишните с 51 416.

Зaрaзeнитe мeжду 60-69 гoдини ca 47 188.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Венциту

    9 4 Отговор
    Яко ше се мрее!
  • 3 Замислен гражданин

    23 8 Отговор
    Стига вече с тея цифри.Само бабите по селата се впечатляват,масово хората отдавна са спрели да вярват и на цифрите и на министъра

    Коментиран от #16

  • 4 Doni Brasko

    14 4 Отговор
    Спомням си едни боклуци във форумите пишеха, че пандемията се разраствала заради протестите. Чакам ги сега да напишат нещо по въпроса
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    ХОРА пазете си и ценете ЗДРАВЕТО СИ
  • 6 ФИГУРАНТА

    4 19 Отговор
    ПАК НЕ СПАЗИ ПРЕПОРЪКИТЕ НА ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ И СЪБРА НА ШИПКА СТОТИЦИ НЕЩАСТНИЦИ-Е РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ.
  • 7 Бойко

    8 4 Отговор
    Мийте си ръцете като мен с БСП
  • 8 качватброя

    5 3 Отговор
    Пак ще се правят големи пари от търговските дружества- болници и търговските им консултанти доктори. Бонуси от реклама и налагане на ГМОваксини на западните частна фарми.( нормални търговски практики).

    Докторите с Ковид х 1700 лв. по най- скъпи клинични пътеки и още 600 лева за " Ковид риск" са готови да вдигнат броя на заразените само с Ковид.( не всички доктори, има и доктори със съвест)

    А болните са с леко неразположение до температура, лека, кашлица, главоболие, а малка част с тежки дихателни инфекции- пневмонии.

    И никой не казва, колко са тестваните за ПСР, антиген тестване за наличието на група вируси при " болните само с Ковид".

    Тестват масово единствено за Ковид вирус.
    При условие че кашлица, хрема, температура, дихателни инфекции се причиняват основно от грипни и респираторни вируси, нямащи нищо общо с Ковид вируса през есенно- зимно- пролетния сезон.

    Ако тестваха едновременно за Грипен вирус, Респираторен вирус, Ринит вирус, Аденовирус, Ковид вирус( над 30 вируса причиняващи от леки до тежки симптоми в органите) и т.н., щеше най- вероятно да се открие, че всички " обявени болни само с Ковид" имат грипни или респираторни вируси- предизвикващи основните дихателни инфекции, придружени от ринитен вирус, аденовирус и Ковид- които няма да се явяват основните причинители.

    Но се тества само за Ковид и никакъв друг вирус- по указания на частното фарма СЗО, спонсорирано от частните фарма фондации с по 3 млрд. $ годишно, и рекламиращо

    Коментиран от #9

  • 9 качватброя

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "качватброя":

    Но се тества само за Ковид и никакъв друг вирус- по указания на частното фарма СЗО, спонсорирано от частните фарма фондации с по 3 млрд. $ годишно, и рекламиращо техните ГМО ваксини за Ковид.

    А всички здравни агенции и ЕК са подчинени чрез коопериране на частната фарма СЗО, въпреки че в тях работят " уж независими загрижени за здравето на хората кадри", но вместо да тестват за няколко инфекциозни вируса 5- 10, за да успокоят хората, като наистина се уточнява истинския причинител на характерните грипни и респираторни дихателни инфекции за есен- зима, тестват и регистрират само за Ковид за да му прехвърлят целия брой болни, съответно и да удължават " пандемията".

    Кметове, здравни инспектори, РЗИ, не щат и да чуят за тестване едновременно за няколко вируса- грипни, респираторни основните причинители на дихателните инфекции. Бухат " извънредни мерки и пандемия с Ковид" яко по указания на НОЩ-ове, които следват указанията на частната фарма СЗО.

    Някой питал ли е, ако се тества за Ковид, да го тестват едновременно за грипен и респираторни вирус, адено вирус, ринит вирус. Питайте. Вижте какъв ще бъде отговора.
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Лъжат като дърти ...ки. Кари Мюлис, създателя на PCR казва още през началото на 90-те, че не може да бъде ползвано откритието му за търсене на вируси. Това им е известно на Култа и бялата мафия (на голямо ниво, не мижитурки) затова са ги инструктирали всички как да го врътнат, на какви обороти, в RT-PCR машинката. 1. Бъркат "неизвестно защо" толкова дълбоко в ноздрите. 2. Пускат в машинката, както им пасва за да завишат броя, както си искат. 3. "Новозаразени", "пандемията" действа. 4. Ваксинирай до дупка. 5. Чакай резултати.
  • 11 бизнесцикъл

    3 0 Отговор
    Тези болни, които имат вируси- грипен( болки в гърлото, хрема, загуба вкус в устата, кашлица, пневмония), респираторен( висока или лека теммпература, пневмония- лека или тежка, адено( настинков- лека температура, главоболие, болки в ставите , ринитен( хремава), Ковид( леко неразположение, главоболие, може лека температура, проблеми с стомаха, усещания като настинка) отиват на доктор и хоп тестват ги единствено за Ковид.

    Който няма грип, респираторен вирус, аденовирус, риновирус- няма и Ковид. Здрав, но " безсимптомен носител на Ковид".

    Който има грипен, респираторен, аденовирус, ринитвирус има и Ковид, и още 10-ина активни вируса.

    През есен- зима- пролет активни вируси са над 30- причиняващи различни неразположения и инфекции- от леки до тежки.

    При дихателни инфекции- основните, които разболяват и събарят са 3- 5- 6 вируса( и техни семейни вирусни разновидности), с които вървят и аденовируси, ринитвируси, Ковид вируси и други.

    Но всички болни с дихателни инфекции се тестват с ПСР, антиген само за Ковид и се записват само с Ковид. А Ковид, аденовируса, ринит вируса са съпътващи на грипния и респираторните вируси, основни причинители на дихателни инфекции.

    Тествайте се едновременно за грипен вирус, респираторен вирус, адено вирус, ринит вирус, Ковид, и още 10 вируса и ще разберете от какво са неразположенията и оплакванията ви.
    Може ли да се тествате за тях едновременно- ами не. Няма такива комбинирани тестове, а и ще е много скъпо.

    Т

    Коментиран от #13

  • 12 Хитър Петър

    7 0 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЧЕ ПРЕКАЛЕНО СЕ СПЕКУЛИРА С ТЕЗИ ЦИФРИ.ИСТИНАТА Е ДА СЕ СПЛАШАТ ХОРАТА ЗА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ МАСОВО ГЛАСУВАНЕ.ИСТИНАТА Е ЧЕ В МОМЕНТА СИ ВЪРЛУВА СЕЗОННИЯТ ГРИП КОЙТО Е НЕ ПО МАЛКО ОПАСЕН ОТ КОВИДА.ИСТИНАТА Е ЧЕ ПОВЕЧЕТО ДАЛИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ И ИМАЩИ СИМПТОМИ СА БОЛНИ ТОЧНО ОТ ГРИП НО ПОРАДИ СВЕТОВНИЯТ СЦЕНАРИЙ ТРЯБВА ДА СЕ ПИШАТ С КОВИД.ИСТИНАТА Е ЧЕ 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА И У НАС В ЧАСТНОСТ Е СУПЕР ПРОСТА МАСА.ХОРА НЕ МИСЛЕЩИ И РАЗСЪЖДАВАЩИ ТРЕЗВО.ХОРА КОИТО ИЗПЪЛНЯВАТ КОМАНДИ ЗАЩОТО ТАКА ИМ Е ПО ЛЕСНО!
  • 13 бизнесцикъл

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "бизнесцикъл":

    Тecтвaйтe ce eднoврeмeннo зa грипeн вируc, рecпирaтoрeн вируc, aдeнo вируc, ринит вируc, Кoвид, и oщe 10 вируca и щe рaзбeрeтe oт кaквo ca нeрaзпoлoжeниятa и oплaквaниятa ви.

    Мoжe ли дa ce тecтвaтe зa тях eднoврeмeннo- aми нe. Нямa тaкивa кoмбинирaни тecтoвe, a и щe e мнoгo cкъпo, ще ви убеждават, че нямало такава практика и т.н.

    Много неща сте учили в училище за вируси, антигени, антитела, ама сте ги забравили. Ако си спомните ще разберете сами за какво иде реч с " пандемията от Ковид наложена от частната фарма СЗО".

    И кой печели от незнанието, страха и паниката ви.
    Много пари се изкарват в момента. Медицината е бизнес- от маски до ваксини, от търговски дружества болници, търговските им консултанти- доктори до частните СЗО фарма фондации и компании. По тая верига има много бонуси от фармата и нови скъпи Ковид клинични пътеки
  • 14 тестове

    1 1 Отговор
    Поискайте да ви тестват едновременно за грипен вирус, респираторни вируси, адено вируси, ринит вируси и още 10 вируса, които есен- зима- пролет предизвикват от настинки до тежки дихателни инфекции.

    Когато имате оплаквания- настинка, главоболие, хрема, кашлица, възпалено гърло с загуба на вкус, лека или висока температура.
    Просто поискайте и настоявайте да ви тестват за грипен вирус, респираторен вирус, аденовирус, ринит вирус.

    Вижте какво ще ви отговорят? Нямало налични такива тестове, било много скъпо за здравната каса, било много скъпо за пациента.

    Не само да ви тестват за Ковид вирус, когато имате оплаквания- от леко неразположение до тежки симптоми.

    Питайте, настоявайте- вижте дали ще ви тестват за други инфекциозни вируси едновременно, за да се разбере от кой точно са предизвикани симптомите.
    Или ще ви обяснят, че всички симптоми са само от Ковид, и за други инфекциозни вируси- грипни, респираторни не се тествало, щото нямало такива указания и практика последната година.
  • 15 Pifff

    0 0 Отговор
    441 + 441=882.
  • 16 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Замислен гражданин":

    Мислят умните!Тази функция не е за теб!