15 Март, 2021 06:26 1 897 5

Без детски градини в Бяла до края на март

  • бяла-
  • русе-
  • детски градини-
  • коронавирус-
  • мерки

Заповедта е на кмета на русенския град Димитър Славов

Без детски градини в Бяла до края на март - 1
Снимка: БГНЕС

Детските градини на територията на Oбщина Бяла, Oбласт Русе, ще бъдат затворени от днес до края на месеца, предаде БНТ. Заповед за това вече е издал кметът Димитър Славов.

Според нея, заради повишена заболеваемост сред децата, спира присъственият образователен процес за детските заведения „Пролет“, „Стадиона“ и техните филиали в общината. Предстои директорите им да създадат необходимата организация за работа от разстояние в домашна среда.

Област Русе е в т. нар. „червена зона“ и затова проведох срещи с лични лекари и представители на болницата в Бяла. Стана ясно, че през последната седмица има сериозен ръст на вирусни инфекции и болни деца и учители с грипоподобни симптоми, характерни и за COVID-19. Има и много карантинирани родители и персонал на детските градини, коментира за БНТ Димитър Славов.

През идната седмица ще продължим да следим ситуацията и в училищата и при необходимост ще коментираме с Регионалното управление на образованието преминаването на учениците към дистанционна форма, допълни Димитър Славов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    Учител почина от Астра Зенека в Италия.И там я спират.Мислете българи и се информирайте!
  • 2 въпросче

    0 0 Отговор
    Взимат детските градини на гърба си и беж да ги няма,тъй ли?
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Всички вирусни характеристики на ковид-19 са пълна измама, защото са напълно еднакви с други заболявания като пневмония, примерно. Спрете да лъжете хората, че нещо се прави в името на една илюзия. Няма научна база, на която да се хванете. Просто няма! Всичко са медийни манипулации и спускани фалшиви сигнали от производителите на ваксини.

    Коментиран от #4

  • 4 Прав си

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40🏴‍☠️":

    но най голямата лъжа е,че пандемията е под контрол.Маските пазят от нея колкото чадър от радиация.Истината е,че заразата ще отмине когато повечето население на земята я преболедува а колко "сухи съчки" ще отпаднат не се знае.Ваксините са една огромна измама от която обаче определени кардинали ще натрупат колосално състояние.

    Коментиран от #5

  • 5 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Прав си":

    Така е за маските, дори вредят. Те са и развъдника за позитивни резултати на дълбоката извадка с клечките, но не искат да ползват друг метод, гадовете. Досещайте се. Няма пандемия, която да се определя по някаква логика за такава ако заболеваемостта е 0,2%. Няма и документи доказващи, че е бил изолиран някога Sars-Cov-2. Поискахме данни и от Министерството на здравеопазването и ни отговориха, че нямат такива. Не им се връзвайте за абсолютно нищо, което ви говорят и пишат. Прав си и за "ваксините", но не са само паричните облаги за производителите и лобистите ... това е отрова, която е новост за човешкия организъм, променя ДНК, технологията е много развита.