Last news in Fakti

16 Март, 2021 06:30 1 786 5

Настояват да се преразгледа спирането на плановия прием и операциите

  • заповед-
  • прием-
  • операции-
  • болници-
  • костадин ангелов

Според Българската болнична асоциация заповедта на здравния министър е грешка

Настояват да се преразгледа спирането на плановия прием и операциите - 1
Снимка: БГНЕС

Решението на министъра на здравеопазването за спиране на плановия прием и плановите операции в лечебните заведения може да е по-опасно за пациентите от причината за взимането на това решение.

Това се казва в позиция на Българската болнична асоциация, откъдето призовават заповедта да бъде преразгледана.

Мотивите - рискът от заразяване на пациентите с COVID-19 в болниците бил сведен до минимум и за много от засегнатите от решението болни лечението или операцията са животоспасяващи.

"От една страна рискът от заразяване на пациентите в нашите болници е сведен до минимум, защото контролът ни е силно завишен", посочват от ББА и добавят:

"От друга страна, не можем да оставим на заден план пациентите, които страдат от десетки други заболявания и очакват своето лечение или операция. Тази грешка веднъж вече беше допусната при предходните вълни и хиляди пациенти бяха оставени да чакат, без ясна перспектива кога ще могат да получат своето лечение, в много случаи – животоспасяващо".

Сред мотивите за решението плановият прием да бъде спрян, беше посочено, че по този начин ще се освободят повече легла за лечение на COVID-19. От ББА припомнят, че леглата за лечение на коронавируса са точно определени и те не могат да бъдат заети от пациенти с друг вид заболявания. Опасността на тях да бъдат настанени други пациенти не съществува.

От Българската Болнична Асоциация призовават заповедта да бъде преразгледана.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИУИ ВАНИУИ

    12 0 Отговор
    де го онова дето управлявало пандемията ве ,скри се като плъх уоууу тва дане ти е жипка ва тарикат

    Коментиран от #4

  • 2 буци

    8 1 Отговор
    само кръчмите да не се затварят - съкан да не се разсърди оня м.амун некъпан
  • 3 мислещ

    12 1 Отговор
    Това решение е като да спреш да ядеш, за да спестиш пари по време на криза.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гоуст

    2 0 Отговор
    #1 и #2 ме присетиха за стария виц, дето завършваше "А Миуе Китич добре ли е?". И нас така ни управляват, всичко ще изтърпим ако има хляб и Фики.