17 Март, 2021 06:25 5 071 11

Затягат мерките в Габрово, разхлабват в Плевен

  • мерки-
  • коронавирус-
  • затягане-
  • разхлабване-
  • плевен-
  • габрово

Мерките, които разхлабваме, нямат пряко отношение към нивото на заболеваемост, заяви и.д.областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов

Затягат мерките в Габрово, разхлабват в Плевен - 1
Снимка: БГНЕС

В област Габрово учениците от 5 до 11 клас преминават към онлайн обучение до 2 април, предаде БНР.

В електронна среда ще учат и студентите от Техническия университет, с изключение на практическите обучения и изпити. Ограничават се масовите прояви на открито и закрито.

На събирания от частен характер могат да присъстват до 15 души.

В Плевен моловете отварят отново с допълнителни мерки и при засилен контрол. Културните прояви ще се провеждат при 30 процента заетост на местата. На извънредно заседание областният кризисен щаб отчете, че болничните заведения се справят със ситуацията в момента, въпреки повишения брой новозаразени.

"Мерките, които разхлабваме, нямат пряко отношение към нивото на заболеваемост, тъй като с тези мерки, конкретните, които са освободени, и които се разхлабим, ще засилват самият контрол и вътрешните противоепидемични мерки", заяви д-р Красимир Трифонов – и.д. областен управител и председател на щаба.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    Има ли значение!?Идва национален локдаун.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    20 2 Отговор
    То мерките Ви ИЗОБЩО нямат никакво значение ‼ С маски на открито, без маски на открито , с шалове, без шалове ..... все тая ‼
  • 3 Топ

    20 6 Отговор
    ДЕБИЛИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ МАСКИТЕ НЕ ВЬРШАТ РАБОТА И СА НЕЗАКОННИ! ВСИЧКИТЕ ВИ ОГРАНИЧЕНИЯ СЬЩО! ДАННИТЕ КОИТО ИЗНАСЯТЕ СА МУШЕНГИЯ!С ВАКСИНИТЕ УБИВАТЕ ХОРАТА! ПЛАТЕНИ УБИЙЦИ!
  • 4 Плевен

    9 2 Отговор
    В Плевен с Тея мерки сте челна смешка.кризисния щаб е пълна порнография с Тея носения на маски доведохме хората до распириторни заболявания алергия и ренит.Един лекар каза ние ваксинираме на риск правителството купува ваксини на риск.Хората психясаха и то млади хора.Във фитнеса едно момче на 24 години ходеше с дизефектант всеки път като пипне една и съща щанга се мажеше а това довежда до изгаряне на кожата просто казано което следва проникване на др заболявания а не вирус.ОБЯСНЕТЕ НА ХОРАТА ЧЕ НЕ Е ПРОБЛЕМ И ВИРУСА НЕ ВЛИЗА ПРЕЗ РАЦЕТЕ А КОГАТО СЕ БАРНАТ ПО ЛИЦЕТО Е КОГАТО СЕ ЗАРЗЯВАТ И КОГАТО НЯКОЙ КИХА КАШЛЯ ИЛИ ГОВОРИ СРЕЩУ ТЯХ ДО 1 МЕТЪР ТОЕС КАТО ПРИ ГРИПА.ПОБЪРКАХТЕ ХОРАТА ЗАЩОТО И ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ДА ПРАВИТЕ.ИМА ДЪРЖАВИ С ПЪЛЕН ЛОК ДАУН И СА ЗАРАЗЕНИ ПОВЕЧЕ И ТО ЗАЩО.ЗАЩОТО ИМАТ КУЛТУРАТА ВСЕКИ ПЪТ ДА СЕ ПРЕГРЪЩАТ И ЦЕЛУВАТ И ПРИНАСЯТ ТАКА ЗАРАЗАТ КАТО ПРИ ГРИПА.НЕВЕЖИ СТЕ

    Коментиран от #5

  • 5 сирене

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Плевен":

    бла бла бла бла, големи букви БЛА БЛА БЛА.. Не разбирам тия писания, Клеопатро ли си, принц ли ще те убива? Истории да има. ГОЛЕМИ изказвания - нула съдържание , никакви факти.. Господ на теб, да ти е на помощ, че сам до никъде няма да стигнеш в тоя живот така..
  • 6 До 4

    1 0 Отговор
    Защо не учите българската граматика???
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    4 1 Отговор
    Всеки геноцид започва с мерки, разделения и масови инокулации. Маските, разделението, дистанцията, домашните арести, преследването на неспазващите мерките и т.н.: всичко това са абсолютно явни признаци.
  • 8 До 4

    2 0 Отговор
    Защо не учите българската граматика???
  • 9 Дани

    0 3 Отговор
    Човек трябва да има някоя и друга гънка в мозъка, за да разбере, че решения трудно се вземат и винаги има недоволни. Натискът е огромен. Мислите ли, че има някой, който да вземе правилните решения в такъв момент?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 6266

    2 0 Отговор
    А банките, енергото, В и К, телефоните, НАП - КОГА?