17 Март, 2021 06:31 1 777 5

Самодейците в Ловеч излизат на протест

  • ловеч-
  • мерки-
  • обучение-
  • протест-
  • самодейци-
  • ресторанти

Учениците от 5 до 12 клас в областта преминават на дистанционно обучение до 2 април, ресторантите и заведенията ще работят само до 22,00 ч., забраняват се масови мероприятия на закрито

Самодейците в Ловеч излизат на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч от полунощ са въведени по-строги ограничителни мерки., пердаде БНР.

Учениците от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение до 2 април, ресторантите и заведенията ще работят само до 22,00 ч., забраняват се масови мероприятия на закрито.

Заради преустановяване на репетициите и изявите в читалищните клубове, клубовете за народни хора и други самодейни организации за любителско изкуство те излизат на протест днес срещу предприетите по-строги мерки. Самодейците ще протестират пред сградите на Регионалната здравна инспекция и областната администрация и настояват, ако има мерки, те да са еднакви за всички, поясни председателят на народното читалище Кристиян Костов. По думите му по-строгите мерки са дискриминационни.

"Фитнесите могат да работят, магазини, фабрики с по 200 души могат да работят, театрите и кината, музеите, библиотеките също. Само ние и то от самодейното изкуство сме затворени. Тук има противопоставяне на между професионалисти и самодейци."

Цветомира Пеева допълни:

"Нашите зали са най-чистите. Дезинфекцира се постоянно".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    Само така!
  • 2 Мирко

    17 0 Отговор
    Следете какво ще става в Израел. Най-ваксниираната страна в света. Там ще лъсне световната измама и заговорът срещу човечеството.

    Коментиран от #3

  • 3 boiko

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мирко":

    интересно ми стана може ли да кажеш какво имаш предвид дай малко трейлър
  • 4 Търговец

    6 0 Отговор
    Пазара също не работи от пет месеца връщат ловешки търговци с промишлени стоки не им дават да продават
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    4 1 Отговор
    Браво на хората, нужна е съпротива на всяко ниво! Под всяка форма. Ако не им спазваме мерките масово, всичките им усилия на убийците от НОЩ ще са напразни и ще се наложи да пуснат прожекторите за да ни покажат зад завесите стената на геноцида. Нужно е, за да се събудят повече хора.