Last news in Fakti

19 Март, 2021 12:48 3 193 10

Д-р Цветелина Спиридонова: "Ивермектин" пази от тежко протичане на COVID-19

  • ивермектин-
  • covid-19-
  • д-р цветелина спиридонова

Все още няма медикамент, който лекува вируса

Д-р Цветелина Спиридонова: "Ивермектин" пази от тежко протичане на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

„Имаме добра новина за препарат, който е общодостъпен и който вече се произвежда и в България – освен антипаразитен ефект има и антивирусен – говорим за и ивермектина“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ д-р Цветелина Спиридонова, изпълнителен директор на пазарджишката болница „Хигия“.

Тя уточни, че следи проучванията върху препарата от май 2020 г. и това е лекарството, което е предписала на майка си, за да се предпази от коронавируса.

„В България мисля, че лекарството вече получи одобрението на ИАЛ януари. Вече е насочено към хуманната медицина. До този момент пациентите се ориентираха главно към един препарат, който е за ветеринарна медицина и който по принцип е забранен за прилагане при хора. Той може да доведе до влошаване на заболяването. Обратно – препаратът, който ние вече можем да предпишем на пациентите, е абсолютно показан за лечението на това заболяване и за начална профилактика“, обяви д-р Спиридонова.

Относно факта, че производителят на препарата – компанията „Мерк“, го обяви за неефективен срещу COVID, тя уточни, че не е запозната с това докъде са стигнали техните клинични проучвания.

„Разполагам с проучвания от страна на Испания върху 80 пациенти, проучвания в Бангладеш, Сингапур и на Front line COVID-19 critical care alliance, които потвърждават, че бенефита при това лекарство при COVID пациентите е много по-голям, отколкото риска от приема му, че рязко намалява конверсията на заболяването от лека към средна и тежка форма“, обясни изпълнителният директор на „Хигия“.

Тя уточни, че нито ивермектин, нито друг медикамент лекуват коронавируса, но препаратът допринася заболяването да остане в по-лека форма.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАФИЯ НА ББ

    12 1 Отговор
    ДА АМА ТИКВОПИТЕКА КУПУВА УЛТРА СКЪПО ЛЕКАРСТВО КОЕТО ДОКАЗАНО НЕ ЛЕКУВА СПИН- РЕМДИСЕВИР.

    Коментиран от #3

  • 2 3,14К

    9 7 Отговор
    Домуса колко плаща да му се рекламира препарата за паразити?
  • 3 БГ МАФИЯ В МС

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "МАФИЯ НА ББ":

    БОЙКО БОРИСОВ,ШАЙКАТА И МИЛИЦИОНЕРСКАТА МАФИЯ НОСЯТ СМЪРТ ЧРЕЗ ВАКСИНИТЕ . ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ СМЪРТОНОСНИЯ ВИРУС.
    Нoрвeжки мeдици твърдят, чe ca oткрили причинaтa зa пoявaтa нa cтрaнични eфeкти cлeд вaкcинирaнe c „AcтрaЗeнeкa“, cъoбщaвa мecтният вecтник „Вeрдeнc Гaнг”, цитирaн oт bTV.
    Cтaвa въпрoc зa cилeн имунeн oтгoвoр, прeдизвикaн oт вaкcинaтa. Тaкa oбoбщaвa изcлeдвaнeтo им прoф. Пoл Aндрe Хoлм в интeрвю зa издaниeтo. Групa мeдици oт бoлницa "Рикcхocпитaлeт" пoд ръкoвoдcтвoтo нa Хoлм ca рaбoтили уcилeнo, зa дa рaзбeрaт зaщo тримa здрaвни рaбoтници нa възрacт пoд 50 гoдини ca приeти c гoлeми кръвни cъcирeци cлeд вaкcинирaнe c прeпaрaтa нa „AcтрaЗeнeкa“
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз40🏴‍☠️

    2 1 Отговор
    Снабдявайте се с хлорен диоксид, хора. Четете книгата на Джим Хъмбъл за протоколите. Не им слушайте глупостите, че са конспирации, белина и там подобни ... най-силния в света убиец на патогени ... Излекувал дори и известни хора у нас. Затова непосредствено преди пандемията нападнаха от бтв човека у нас, който се занимаваше с тази тема ... ще ви спаси, имам личен опит, нямам интерес никакъв да печеля от това, нямам интерес да ви лъжа.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Някой смятат ,че и фек...ии лекуват,но не карат другите да ги хапват....Ивермектин,срещу нещото не помага, докато съвсем слаб разтвор от Дяволска гъба-помага!
  • 7 цербер

    2 0 Отговор
    д-р Цветелина Спиридонова- изпълнителна директорка на пазарджишката болница „Хигия“.
  • 8 ха-ха

    2 0 Отговор
    След проучвания в Бангладеш, Сингапур, що да не го пробваме и на българите. И да няма успех, поне загубата, няма да е голяма :-)
  • 9 цербер

    0 0 Отговор
    препаратът, който ние вече можем да предпишем на пациентите, е абсолютно показан за лечението на това заболяване...Доказан,а не показан.
  • 10 Д-р Менгеме

    1 0 Отговор
    Цеце, има и по добър препарат от твоя ивермектин и всички ваксини, взети заедно -? И това е А*С*П*И*Р*И*Н..... Повярвай ми ')') ')