20 Март, 2021 07:17 2 650 16

Тревожен натиск върху болниците в Ямболско

  • болници-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • ямболско

Едва около 10 процента от записалите се за ваксиниране вчера са отишли за имунизация

Тревожен натиск върху болниците в Ямболско - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Натискът върху лечебните заведения в Ямболска област се увеличава, разкрити са допълнителен брой легла, включително и в интензивното отделение на държавната болница, предаде БНР.

Едва около 10 процента от записалите се за ваксиниране вчера са отишли за имунизация с ваксината на "АстраЗенека".

По-малко от 10 са поставените ваксини в имунизационния кабинет на РЗИ в Ямбол след възстановяването на процеса. Според секретаря на здравната инспекция Донка Желева, пациентите са разколебани, но от следващата седмица очакват имунизирането да се нормализира.

В момента се разполага с около 450 ваксини, като 250 от дозите отново са предоставени на личните лекари, след като миналата седмица бяха иззети от тях, заради стопирането на ваксинацията с препарата на "АстраЗенека".

Междувременно натискът върху болниците продължава да е много голям и в момента има свободни само 12 легла в държавната болница и по 4 в общинската болница в Елхово и кардиологичната болница, но там не се лекуват тежки случаи, уточни Желева. В частната болница Йоан Рилски се лекуват 47 пациенти с Ковид от разкрити 44 легла.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цигаристан

    8 17 Отговор
    Мангърката дупи яко българските лекари,още от началото на короната саботира работата им и агитира масите да не се предпазват. Не е казал нито 1 метод за лечение или превенция.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Учуден

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Цигаристан":

    Лечение??? Ти от грип и настинка не си ли боледувал? А лекарите не ги мисли - взимат си по 1200 лева от клиничната пътека за кихащи пациенти, ако някой се влоши заради придружаващо заболяване се поставя в медикаментозна кома за да не му обръщат внимание. Мангъров министър на здравеопазването!!!
  • 4 Българин

    14 3 Отговор
    В РЗИ-то работят поне 100 хрантутника, да остане един да слага ваксини /и без това желаещите малоумници са малко/, останалите 99 да отидат санитари в болницата да бършат сополите на настиналите с положителен папайски тест.
  • 5 Ехааааа

    14 1 Отговор
    В чacтнaтa бoлницa Йoaн Рилcки ce лeкувaт 47 пaциeнти c Кoвид oт рaзкрити 44 лeглa....по двама на легло, дано поне са от различни полове:) В стремежа си да всяват паника медии и политици вече не се чуват какви глупости плещят.

    Коментиран от #7

  • 6 По Мутафчийски

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цигаристан":

    Кого съботира Мангъров бе .... JP-тата да "лекуват" по телефона ли?!!! Нали някой като кихне, го пращат на "корона тест" и ако излезе положителен го пробутват на спешните и от там на болниците, нищо че е само а хрема и не особено високата температура и може да се лекува в къщи. "Контактните" пък ги "карантинират", та и хляб не могат да идат да си купят, нищо че са здрави. Ако това е медицински обосновано, то аз съм Господаря на Вселената. Парад на тъпотата.

    Коментиран от #16

  • 7 По Мутафчийски

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ехааааа":

    Това, за различните полове не е Еврокоректно 👩‍❤️‍💋‍👩👨‍❤️‍💋‍👨🌈🙈
  • 8 Не ме интересува Яамбол

    1 7 Отговор
    В България има доста по добри градове и села за писане
  • 9 ХАХАХАХХАХАХА

    6 0 Отговор
    СКОРО И НАТИСК ВЪРХУ ТРАХЕИТЕ НА ТЪРГАШИТЕ В ПРЕСТИЛКИ ЩЕ ИМА :)))) СПОКО герберасти ВАЩО СИ СЕДИ :D
  • 10 Ямболе

    4 0 Отговор
    Абе нали Сидеров щеше да оправя болницата!

    Коментиран от #12

  • 11 цербер

    5 0 Отговор
    Швеция, Дания и Норвегия няма да подновят ваксинирането с "АстраЗенека".
  • 12 Новата

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ямболе":

    Болница в Ямбол е почти готова.И скоро ще заработи.Така ,че говори празни приказки.
  • 13 Аз40🏴‍☠️

    7 0 Отговор
    Ужас. Планетата на маймуните. Заплахи и рекет за да се самоубиват хората. Отивайте на протеста! В целия свят се провежда днес! Никой няма да отразява, забранено е да си свободен вече.
  • 14 кр номер 2

    1 0 Отговор
    Благодаря, че ме изтрихте! Засрамих се, какви глупости написах, но не знам как да ги изтрия! А еректората всеки петък е на дискотека. Не, че през останалите нощи не се събират, но музиката не е на макс! И 8 март празнуваха 150 бройки бяха!
  • 15 Васил

    2 0 Отговор
    Да се оплачат на диктатора той ги завлече в това положение.
  • 16 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "По Мутафчийски":

    Знаеш ли колко приятели се заразиха с короната и имаха лека температура 37.5 с лека отпадналост но в последствие на ренгена много от тях бяха с пневмония това му е проблема на тоя вирус скритите пневмонии! Грипът кога е удрял сърдечно-съдовата система? Кога е правел тромби? По мангърски на база на кое ? Написал е научна статия? Провел е клинични опити с вируса ? Или просто лаладжийства като поредния политик?