Last news in Fakti

24 Март, 2021 06:00 1 510 8

1,7 млн. лв. дало МО в борбата с COVID-19 за 2 месеца

  • министерство на отбраната-
  • средства-
  • кронавирус

Основната част от парите са за Военномедицинска академия

 1,7 млн. лв. дало МО в борбата с COVID-19 за 2 месеца - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 1,7 милиона лева струва на Министерството на отбраната борбата с COVID-19. Това става ясно от публикуваните данни за изразходваните средства за първите два месеца на годината, предаде БНР.

Основната част от парите са за Военномедицинска академия. Над милион лева е сумата за закупени тестове, консумативи, реактиви, медикаменти. Близо 59 000 лв. са дадени за превоз на лекарства, храна, лабораторни проби, консултации на пациенти в страната и от Спешното отделение до Инфекциозната клиника.

121 000 лв. Военномедицинска академия е дала за хигиенни и почистващи препарати. Малко над 370 хиляди лева са разходите за заплати и възнаграждения - в сумата са включени одобрените допълнителни плащания, свързани с епидемичната обстановка.

От цялостният отчет за двата месеца става ясно, че почистването и дезинфекцията на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ е струвало около 7 800 лв., 6 480 лв. са били дадени за частично плащане на термокамерата за комендантството.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а сега колко

    11 2 Отговор
    По време на пандемия, когато няма ваксини, когато хората мрът като мухи , България става домакин на три военни учения на НАТО и САЩ . 13 000 войници от 16 държави ще практикуват бойни стрелби, противовъздушни операции, медицинска евакуация. Това е под егидата на министър Председателя Бойко Българоубиеца. Маде ин ГЕРБ !
  • 2 Последния Софиянец

    18 0 Отговор
    Шкембето бори Ковида с пържоли и червено вино,а руските шпиони в Министерството му го прескачат.
  • 3 1212

    5 0 Отговор
    Абе лапате си наще пари както си искате. За това ви махаме.
  • 4 Дъртият #️⃣#️⃣#️⃣#️⃣1️⃣8️⃣#️⃣#️⃣#️⃣#️⃣

    9 0 Отговор
    Колкото едно зареждане на 8 те изтребители ф16 блок 70 ,които ще пристигнат 2026година.

    Коментиран от #5

  • 5 АУУУУУ

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дъртият #️⃣#️⃣#️⃣#️⃣1️⃣8️⃣#️⃣#️⃣#️⃣#️⃣":

    Нема да се косиш.... Кабинета Борисов 4 планира да купи още американски изтребители...... Не се планира излизане от Европа и НАТО. На който не му харесва има Терминал 2....Свят широк.... Не всички държави са в Европа и НАТО 2️⃣8️⃣🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬 4ти април идвааааа 😂😂😂😂😂😂😂
  • 6 цербер

    3 0 Отговор
    1,7 млн. лв. Е дало МО в борбата с COVID-19 за 2 месеца.

    Коментиран от #8

  • 7 Отбраната

    4 0 Отговор
    Ами личният състав се е заформил като военният министър!Много ядат бе!Още пари трябват!Във военно медицинска да направим дебелариум!
  • 8 Кяр и берекет

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "цербер":

    ...В торбички Билла!