Last news in Fakti

1 Април, 2021 08:54 3 207 43

Медиците от "Спешна помощ": Веднага отменете заповедта за разхлабване на мерките

  • линейка-
  • спешна помощ-
  • коорнавирус

Има ръст на заболели

Медиците от "Спешна помощ": Веднага отменете заповедта за разхлабване на мерките - 1
Снимка: БГНЕС

От Националната асоциация на работещите в спешната помощ отправиха призив към министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да отмени веднага издадената от него заповед за разхлабване на мерките, определяйки я като "гавра с труда на всички медици на първа линия и е заплаха за спасяване живота на пациентите".

Позицията на медиците е отправена в специално обръщение към управляващите, подписано от председателя на асоциацията д-р Десислава Кателиева, което беше публикувано на официалната страница на Национална асоциация работещи в спешна медицинска помощ във Facebook.

"Министерството на здравеопазването отчита, ден преди разхлабването на противоепидемичните мерки, за един ден 5176 новозаразени - ръст с 679 човека,155 починали, 9811 хоспитализирани. Всички тези показатели сочат отново ръст на заболели и усложнени пациенти, които ние трябва да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме", пишат медиците.

"Колкото повече са заразените, толкова повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след Covid-инфекцията. Това е непосилно за нашата армия от 300 мобилни екипа, 160 филиала за спешна помощ и около 40 спешни отделения на територията на страната. Много от колегите ни се разболяха и се налага да осигуряваме графика с извънредни дежурства", се казва в тяхната позиция.

Оттам заявяват още, че работят на ръба на възможностите си и категорично отказват да носят отговорност за "закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите ни спешна помощ".

"Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените. Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението", пишат още от Асоциацията в позицията си.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасонн

    15 29 Отговор
    Слагайту кпп-та и никой да не излиза от вкъщи!
  • 2 Си ган

    27 15 Отговор
    Напротив, хората ще предпочетат да излезат на кафенце, набутани стол до стол, отколкото да идат да гласуват, че било много опасно...
  • 3 ТОЛУПА

    29 2 Отговор
    Отварям, затварям !

    Коментиран от #43

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван Грозни

    26 8 Отговор
    Целта е да се провалят изборите. Няма как по друг начин да останат още малко на власт. Използваха всякакви измишльотини. Стигнаха чак до конституцията. Гробарите трябва да са само статисти в парламента. Голява гавра ще падне. Особено от Слави. Щеги спука от майтапи.

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ivaniv

    22 17 Отговор
    В цяла Европа затягат мерките , само тук ги отпускат - всичко на опаки , да се чудиш на щаба .
  • 9 А стига....бе

    19 5 Отговор
    Тези искат хилядарката да се взима вовеки
  • 10 Просветен илюминат

    19 2 Отговор
    Мерките са мерки,ама и сметките и парите си вървят всеки месец,а психо климата от този стрес отчитат ли докторите до какво води?
    На народа не му ли писна от робуване и постоянно да живее под страх от неуредици в обкръжението?
    Вината е най-вече във всеки един,който търпи и не действа за да спре да върши едни и същи неща в очакване на различни резултати.
    Системата се храни от вашето нещастие и проблеми за които имате нужда от пари и държавата да ви ги взема.

    Коментиран от #11, #42

  • 11 Просветен илюминат

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Просветен илюминат":

    Оптимист и песимист си говорят за положението в страната.
        Оптимистът, явно вече разочарован, казва:
                        - Както е тръгнало, май всички ще стигнем до просия.
                    Песимистът:
                        - Да просим ли ? Че от кого?
  • 12 БГ МАФИЯ В МС

    13 1 Отговор
    ТИКВОПИТЕК БАНКЕНСКИ, ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНОТО В ТАЯ ДЪРЖАВА ДА МОЖЕМ ДА СИ ПИЕМЕ КАЙВЕТО С ЦИГАРЯ ПО КАФЕНЕТАТА. РАЗБОЙНИКА ЗАТВОРИ СТРОИТЕЛНИТЕ МАГАЗИНИ ЩОТО СА НАЙ-ЗАРАЗНИ. ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК Е РАЗБОЙНИКА!!!
  • 13 ники

    8 8 Отговор
    Спрете вече много ви моля няма вирус стига сте се панирали
  • 14 Някой

    14 1 Отговор
    И как тези мерки работят? Защо тук няма спад на заболелите след 10 дни жестоки мерки? Защо в Европа затварят за пореден път цели държави? Франция, Чехия, Италия... И там до сега имаше жестоки мерки, но резултатите са красноречиви.
    И последно, защо в Тексас има рязък спад на заразените и починалите след премахване на всички мерки?
    Явно мерките трябва да са други, за да работят. Тези не ставт.
  • 15 Това не е. Вярно

    12 6 Отговор
    Пак лъжите на НОЩ
    Болниците са празни
    В момента съм в COVID-19 Отделение има 2,3 човека.
    А пред Рямус от месец няма никой за ПСР тест.. Стига вече лъжи

    Коментиран от #18, #38

  • 16 Баш Батка

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Грозни":

    Брат ти телевизия не гледаш ли? ГРОБ водят с голяма прденина по статисктика, тея избори са купени още с изстребителите.

    Коментиран от #19, #30

  • 17 Вече една година политиците се правят на

    5 1 Отговор
    Доктори и докторите на политици?! На хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС. Номер 11.за да си върнем България
  • 18 Си ган

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Това не е. Вярно":

    Баце, пили хапчетата дадени от санитаря днес, стаята с дюшеците по стените ти не е КОВИД отделение...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Голяма грешка направи Българския народ к

    9 1 Отговор
    Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС голяма грешка направи Българския народ като избра Някой, ако все още има илюзията че скоро ще приключи епидемията, нека да забрави. Ще има локдаун след локдаун. Всичко е добре обмислено и после умножено с числото пи, за да няма грешка. Голям мозък е пипал тука. (: Коронавирусите, засягащи човека са 8. Всеки от нас се разболява поне 3 пъти годишно от някой от тях. Това са така наречените вируси на настинката. Още през 80-те години на миналия век имунитетът при тях е изучен обстойно и той е 3,5 месеца. Ся, ако някой успее да ме убеди че този прословут ПиСиАр, успява да улови точно този вирус, за който говорят и все още никой не е виждал... (: Гарантирам че улавя фрагменти, характерни за всички коронавируси. Така, всеки от нас ще има положителен тест на всеки 4 месеца. Някой да е казал, колко продължава имунитетът след ваксинация? Едва ли ще е повече. Та, едните докато се ваксинират, ваксинираните ще са за реваксинация. Това е положението! Вирусът на настинката е подбран много точно. Ние сме в порочен кръг, от който няма излизане. Ще кажете пневмониите... Ми да, те са основна причина за смърт и винаги са били. Всяка една настинка може да се усложни не само с пневмония. Ама, да са съобщавали преди за всеки починал от пневмония? Всяка година грипът отнасяше милиони от пневмония, ама да сте го видели сега да се вясва тъдява? Ох,
  • 22 Gowko

    4 0 Отговор
    О .Героите.Сетихте се кой ви предава.Политиците мили.Политиците.
  • 23 сила

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Банкя":

    верно си от Банкя,само там сте толкова ДУХОВИТИ и ХЕНТЕЛЕГЕНТНИ...

    Коментиран от #31

  • 24 Gowko

    5 0 Отговор
    Някои от,,мисирките" , сетила ли се е да попита премиера , защо ходи повече по магистралите отколкото по болниците.Ами естествения въпрос , на когото не е нужно да отговаря е.....Интересува го ПОЛИТИКАТА...И всички мерки са свързани само и единствено с това....ПОЛИТИКАТА и ВЛАСТТА.
  • 25 Gowko

    5 1 Отговор
    Сега оставете белите престилки.И отидете пред дома му в Банкя.И му спретнете едно шоу с черни чаршафи обаче.Както от.Дионидисий ви намекна какво ви ГОТВЯТ ПОЛИТИЦИТЕ.
  • 26 АУУУУУ

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Банкя":

    Ааааа той е плод на генното инженерство.... Обаче ми е интересно как общува с мама 🐮🐮🐮😂😂😂😂2️⃣
  • 27 Медиците

    5 3 Отговор
    от "Спешна помощ": Веднага отменете заповедта за раздаване на 1000 лв.

    Коментиран от #28

  • 28 АУУУУУ

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "Медиците":

    Кво викаш..... Тези вземат по 1000 лева отгоре.... А пък ти цял ден се трудиш в коментарите... То троленето да не е лесно... А пък онази скръндза Черепа плаща стотинки 😭😭😭😭😭😂😂😂😂

    Коментиран от #39

  • 29 ЛЪЖЕЦАБМБ

    3 1 Отговор
    и oпитът му дa oчeрни ocмивaщият гo Cлaви Трифoнoв. Нa 16 дeкeмври 2011г. тoй гo oбвини, чe вcякa вeчeр oт eфирa нa бТВ, cипeл пo нeгoв aдрec клeвeти, лъжи и oбиди, зaщoтo „нe рaзрeших нa г-н Трифoнoв в грaдинкaтa прeд Япoнcкия хoтeл дa нaпрaви cтрoeж, a cи ocтaнa грaдинкa”.

    Зaщo изричa eднa лъжa, кaтo знae, чe щe бъдe oпрoвeргaнa, caмo тoй cи знae. Мoжe би зaщoтo рaзчитa, чe мнoгo хoрa мoжe дa нe рaзбeрaт зa oчaквaнoтo oпрoвeржeниe нa Трифoнoв, кoйтo нeзaбaвнo рeaгирa: „Зa тoвa, чe cъм притeжaтeл нa грaдинкa прeд Япoнcкия хoтeл, в кoятo aз cъм иcкaл дa cтрoя. Тoвa e aбcoлютнa лъжa. Иcтинaтa e, чe aз нe cъм coбcтвeник нa никaкви грaдинки, нaй-мaлкo нa тaзи грaдинкa....Бoриcoв... нeкa дoкaжe думитe cи. Aкo нe гo нaпрaви,тoвa щe oзнaчaвa, чe тoй лъжe.”
  • 30 Граматик

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Баш Батка":

    Съвет: По-дълги от 4 (четири) буквени думи се старай да погледнеш в речника преди да ги напишеш.
  • 31 АУУУУУ

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "сила":

    АААА сега разбрах... Ти не си от Банкя... Ходиш там защото там на мама много й е вкусна тревата 🐮🐮🐮🐮😂😂😂😂😂
  • 32 СИБИР БМБ

    3 1 Отговор
    БОЙКО ЩЕ РАЗХЛАБИ МЕРКИТЕ НА 040421 -- НЕ СМЕ КЬОРАВИ КОЛКО Е КАДЪРЕН КОЛКО МИСЛИ ЗА НАРОДА !!
  • 33 ТЕПЪРВА

    0 1 Отговор
    СЛАВИ ЩЕ ТЕ РУГАЕ МУТРО
    Бойко Борисов:
    Бойко Борисов по БНТ
    Не ме е страх от Слави Трифонов. Мен 7 години Слави ме е ругал и то както никого друг"
  • 34 big

    1 2 Отговор
    И защо? Нима при вас работят идиотизирани малоумници, които още не са разбрали, че тези мерки НЕ РАБОТЯТ! Един пример: тежък локдаун за Франция и никаква файда, удължават го с още един месец! Така е и в Гърция, Германия и почти навсякъде по света! Ваксините нито помагат да не се разболеем, нито пречат да заразяваме другите! Защо по дяволите са ни тези "паспорти" и ограничения тогава?
  • 35 На медиците

    2 0 Отговор
    Ще има кажа само едно нещо: стягайте си задниците и работете, забравете досегашният си мързел.
    Бойко си заминава и ви чака яко бачкане, нЕма да е като до сега айляк.
  • 36 big

    0 2 Отговор
    В края на краищата ние сме прашинка в природата, а тя е решила, че болните и негодните трябва да си заминат, т.е. умрат! По низшите от нас животни убиват болните си или ги оставят да умрат. Ние с помощта на лекарства спасяваме животи, но създаваме калпаво и болно поколение. То от своя страна също и се получава спирала! Няма човек, поне в България, който да не е болен и да няма някаква неоткрита патология. Имунитета по различни причини е сринат и едно вирусче ни разказа играта, ако тя не е игра на някаква лаборатория или някакво био оръжие!

    Коментиран от #40

  • 37 Българин

    4 0 Отговор
    Като не ви харесва марш в селското стопанство или в производството, само че там искат да се работи и няма да има време за хленчене и постове у фейса!
  • 38 пфу

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Това не е. Вярно":

    В кое село живееш бе. Или си в някоя болница, дето приема за всеки случай, да не би да се влошиш. Отиди наистина в реанимациите да видиш какво става, в истинските болници. Лошото е , че не само за вирус, реанимации не останаха и за други състояния, инсулт, инфаркт, катастрофи.
  • 39 пфу

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "АУУУУУ":

    Айде бе простак, ходи учи колкото лекарите и работи тяхната работа без почивка. Извъдихте се много разбиратели. Приемат доброволци, като искаш техните пари, ама няма да те вземат ситурно, щото се иска нормален интелект.
  • 40 недостойно

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "big":

    Айде затваряй си плювалника, да не се окажеш и ти от измиращите. Знаеш ли колко хора без заболявания се разболяха и тежко и си заминаха бе?това е биологична война, моли се да ги нямаш тия гени. Фашисти тука, ще ми говорят за избиване.
  • 41 Мда

    0 0 Отговор
    Наш'те щабни тикви хабер си нямат какво да правят и са се оплели като пиле в калчища! Ама като слушат един малоумник така става!
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Просветен илюминат":

    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa надеждна вaкcинa, нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 43 Лекар от държавна болница

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТОЛУПА":

    Тия " медици" от " Спешна помощ" да не пищят толкова,щото са се превърнали в " гара разпределителна" !! Всички кашлящи,кихащи,пърдящи и т.н.не се преглеждат от джипитата а ДИРЕКТНО отиват в " Спешна помощ"!! Тестват се набързо с " бързи" тестове и се насочват към " ковидотделенията!! Тоест медиците от " Спешната" имат само разпределителна функция и добре им се плаща!! Да му мислят медиците от ковидотделенията!!