Last news in Fakti

1 Април, 2021 12:14 2 829 10

Заведение дължи 40 000 лв. на oбщина Пловдив, докато не е работело

  • заведение-
  • пловдив-
  • наем

Собственикът Кристина Миткова разказа, че дължат суми за декември, януари, февруари и март, като за този период са работили само 2 седмици

Заведение дължи 40 000 лв. на oбщина Пловдив, докато не е работело - 1
Снимка: БГНЕС

В Пловдив собственик на заведение получи писмо от общината, че има 14 дни да изплати над 40 000 наем, въпреки че е затворено заради мерките срещу коронавируса.

Собственикът Кристина Миткова разказа, че дължат суми за декември, януари, февруари и март, като за този период са работили само 2 седмици.

Писали са и до омбудсмана. Казват, че до момента са били изряден платец, от 1993 година никога не са имали задължения, каза Миткова.

За втория локдаун получават средства за трима работници по мярката 60:40.

От Общината заявиха, че до момента има решение на Общинския съвет за опрощаване на наемите само за първия локдаун, на заседанието на 15 април може да се вземе решение за втория.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    31 1 Отговор
    Машала, 40к наем за 4 месеца, заведение с трима души персонал.
    За к'ви пари става дума, а?

    Коментиран от #5

  • 2 Ами кво искаш бе

    12 16 Отговор
    тарикат- собственичке? Пускаш робите неплатен( те сами го казаха пред репортер) през Май са ви опростили 37 бона,сега пак да ти платят наема? Получава се,че не им плащаш на бачкаторите,да " къташ" но и наем да не плащаш? Чакаш на гюме,да отворят.И да лапкаш яко.Нали ти видях ценоразписа за секунди.Конофе- десетачката.Сладолед- два кинта( вероятно за 100 гр). Нямаше цена под 8-10 лева за брой.Такива,като теб не падат под 4-5 бона оборот дневно,от който поне 12-15% са в джобчето ти.Я го духайте таратора-,да изстине!
  • 3 Иван Грозни

    12 5 Отговор
    Я си помислете за кого ще гласувате! Ние сме от ГРОБ и нещата могат още да се усложнят. Не сме пуснали бухалките/каскета, НАП и т.н. и т.н./ Чекмеджето се изпразни.
  • 4 Иван

    15 2 Отговор
    Няма такава държава

    Коментиран от #6

  • 5 Хлъц

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Читател":

    Недей да е мислиш.Десет бона на месец ги избива максимално за пет работни дни.Още пет дни за заплати, консумативи и за доставка на стока.Останалите двадесет дни( при тях празен ден в календара няма) гушка нежно,без проблем поне бон и половина.
  • 6 4745

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Ама, има такъв народ! Славчо, ще вземе власта и тогава ще настане такъв живот!:) Не остана много! Потрай още малко!:)
  • 7 АГЕНТ БУДА - Бойко Борисов

    9 2 Отговор
    За 11 герб унищожиха 1000 000 малки фирми
  • 8 ГОСТ

    3 0 Отговор
    До сметкадйийте ,като е толкова лесно да лапаш , гушкаш, 10 бона ейтака за нищо къде е твоето заведение , ресторант ,бар и др .
    Някой беше казал НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША.
  • 9 цербер

    2 0 Отговор
    Собственичката Кристина Миткова разказва
  • 10 Гербераст

    0 0 Отговор
    работи не работи комисиона си върви за Мутрите от ГЕРБ