Last news in Fakti

2 Април, 2021 07:44 2 742 40

Д-р Десислава Кателиева, "Спешна помощ": Гавра с труда ни е да се разхлабват мерките!

  • д-р десислава кателиева-
  • десислава кателиева-
  • спешна помощ-
  • противоепидемични мерки

Дежурствата са по-кошмарни от тези през ноември. В настоящото безвремие, докато изберат нов здравен министър, ще сме принудени да приемаме лавината от пациенти, част от които са били заблудени, че всичко е наред...

Д-р Десислава Кателиева, "Спешна помощ": Гавра с труда ни е да се разхлабват мерките! - 1

„Расте броят на колегите, които се разболяват. Дежурствата са по-кошмарни от тези през ноември. Вълната от пациенти е по-висока“. Това сподели пред БНР д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

Тя подчерта, че в болниците няма места, защото иначе пациентите няма да чакат с часове, за да бъдат настанени в лечебните заведения.

„Пациентите с COVID-19 постъпват в болница с дихателна недостатъчност, за тях е нужно легло за кислородотерапия. А какво правим с пациентите с тежка клиника, които са с отрицателни тестове? ... Лавината от болни пациенти върви с лавина от такива, които са с усложнения след прекаран COVID-19, от такива, които месеци наред не са посещавали личен лекар. Всичко това се стоварва върху нас и трябва да се опитаме да огреем навсякъде. И накрая се прибираш вкъщи и чуваш по новините, че се разхлабват мерките... Повече от безотговорно е при пик на пандемия при нас да се говори, че всичко е наред и да се разхлабват мерките... Това е гавра с труда ни“.

В предаването „Нещо повече“ д-р Кателиева допълни:

„Страшно е да изпадаш в ситуация да избираш на кого да помогнеш и на кого - не... Влизаме в период на безвремие. Предстоят избори. Тепърва ще се съставя парламент, правителство. Новият министър, който и да е той, няма да може веднага да влезе в ролята си. Ще трябва време да се ориентира в ситуацията и да разбере, че заповедта от 1-ви април е кардинална грешка, и че трябва да я отмени. През това време ще сме принудени да приемаме лавината от пациенти, част от които са били заблудени, че всичко е наред“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    43 24 Отговор
    Като не ти харесва, напускай. Можете да лекувате по телефона, а сега олеле

    Коментиран от #4, #9, #28

  • 2 Някой

    37 10 Отговор
    Малко хора са заблудени. Голяма част могат да мислят и осмислят видяното и наученото. Така че, недейте да ревете за овчия народ.
    Отделно от това, пак ще повторя някои въпроси, които задавам постоянно.
    Как помогна локдауна на държави като Франция и Чехия? Намали ли болните и починалите? Защо тези държави продължават да регистрират нови рекорди?
    Защо в Тексас след отмяна на ограничителните мерки се наблюдава рязък спад на заразени и починали? И така вече 20 дни?

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Онзи

    29 15 Отговор
    Ака не й харесва,в чистотата търсят отговорни кадри,да иде там!

    Коментиран от #31

  • 4 Онзи

    17 31 Отговор

    До коментар #1 от "Ами":

    И като напуснат, кой ще те лекува бе умнико ? На Ракия и на хапчета и после -2м ... направо се чудя как сте оцелели до сега.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Сър

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Защото спряха да ги репортват.. Знаеш ли за 2019-та колко са загиналите в САЩ от грип ? 80 000.
  • 6 Българин

    32 12 Отговор
    Егати мързела!!! Иди в да поработиш в производството или в селското стопанство, да те видим тогава, там няма цял ден да си клатиш краката освен когато трябва да отидеш до медиите за да се оплакваш.
  • 7 Диверсант

    25 9 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Много просто. Защото в природата си има закони които човек задника си да съдере няма да промени. Може само да си увеличи агонията. А тая леля реве че ще остане без министър

    Коментиран от #32

  • 8 Хахаха

    24 13 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    Ама ти сериозно ли чакаш тая да те лекува:))) И къде ще те лекува - в студиото на някоя телевизия ли:))) П.П. Спокойно, никой няма да напусне, никъде другаде няма да получават три бона без да вършат нещо.
  • 9 АУУУУУ

    15 20 Отговор

    До коментар #1 от "Ами":

    Абе ако гушнеш коронавируса друга песен ще запееш.... Той и Гошо Тъпото от Боец гореше маски.... Пък после ходи се ПОДМАЗВА да го вземат в болница от фалшивия вирус 🤮🤮🤮🤮

    Коментиран от #12, #27

  • 10 УжасТ

    23 7 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    И аз се чудя как съм оцелял 50 години като съм си лекувал грипа вкъщи и без ваксини, как не сме измрели когато сме нямали НОЩ и ботокса???
  • 11 Д-Кателиева?? Това е Организиран ХАУС,

    23 0 Отговор
    НЕЕ безвремие!! Джипитата идват по 2часа в седмицата, на телефонните секретари са си записали къде да отидеш, като тях ги няма??? ХАУС, тези хора начело на държавата, това правят, живота на хората е важен само за Предизборни Лъжи, ВЛАСТА и само власта е Важна!!! Обикновения човек е оставен на Милоста на Съдбата и Бога!! За тях има Правителствена болница, ВИП стай и отделения!!! Те все"леко прекарват Вироса" "Има лекарства, апаратура, грижи!!! Да бъдат съдени за Геноцид на народа на България??!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост 82

    17 1 Отговор
    Истината е една-допуснаха страната да остане без кадри и затова сега е тежко.Не мога да се съглася с д-р Кателиева.Държавата трябва да функционира!Но всички,които управляваха здравеопазването последните 20 години трябва да се съдят незабавно!
  • 14 Гост

    7 21 Отговор
    Жената ви казва РЕАЛНОТО положение, но българинът е винаги в опозицията, то имаме над 10 000 в болниците, кой може на това да обърне внимание, колко души лекуват тези хора? Пак ще се реве ама от други, като нямате спешна помощ и вземете да умрете на стъпалата на дома си. Простотия до шия.

    Коментиран от #19, #35

  • 15 един

    17 1 Отговор
    БМБ Българоубиеца за няколко гласа унищожава цял един народ, след като го ограби и си напълни чекмеджето! Гласувайте пак за тази алчна мутра.
  • 16 четящ

    14 1 Отговор
    така е с тези некадърници, които ни управляват... навсякъде цари хаос и анархия, само държавните служители са уредени с хубави заплати. а колко народ няма какво да яде дори... наистина това е пълен абсурд по време на разгара на пандемията да се разслабват мерките, вместо обратното...но..това се прави заради политически и користни интереси на тези, които ни управляват... докога?
  • 17 Груьо

    11 2 Отговор
    КАК НЯМА ДА Е ХАОС.ТЕ ДЖИПИТАТА РАБОТЯТ НА ДЕН ПО ТРИ ЧАСА И СЕ ПРЕБИРАТ В КЪЩИ А ПИШАТ ,ЧЕ СА НА ДОМАШНИ ВИЗИТАЦИИ.А КОЙТО Е БОЛЕН ГО ПРАЩАТ НА БЪРЗА ПОМОЩ.А ПАРИ ВЗИМАТ ЛИ ВЗИМАТ.
  • 18 Псевдоним

    6 5 Отговор
    Типичен пример за новина, в която хората се насъскват едни срещу други.
  • 19 Да ама не

    12 5 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    В болниците от тези 10 000 - 9 500 са хипохондрици с настинка, които с радост са приети заради клиничната пътека, 490 са там заради придружаващи заболяния като рак, инфаркт, инсулт, черепно-мозъчни травми и 10 са с пневмонии /за справка през 2019г. от пневмония са боледували 80 000 души, а през 2020г. 700?????/
  • 20 Гост

    14 0 Отговор
    Е сблъскахте се с ежедневието на 80% от хората в България имено къртовски труд за без пари! Правителството извършва геноцид здравен/финансов!! Наистина се правят , че всичко е наред а си мрем като мухи! Но за тях ще има доктори ,легла,оборудване ваксина пфайзер/модерна а за народа ***
  • 21 Тц Тц

    11 5 Отговор
    Ееех много уморена жената, не съм работил нейната работа, но сигурно е много трудоемко да обикаляш по цял ден по медиите и да повтаряш едно и също, друго си е миньорската работа - лека и приятна! Най любопитно ми е откъде знае какво е в спешните центрове след като не и остава време да иде до там

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Деф

    11 1 Отговор
    Лежах в болница иги видях колко се изморяват.не идват дори да ти видят състоянието. Сърдят се само нещо ако ги попиташ. По цял ден пушат цигари по терасите на болниците.
  • 24 Работил

    6 8 Отговор

    До коментар #21 от "Тц Тц":

    в спешен център. Ами да си учил и ти да си в някой спешен център и да си клатиш краката и да вземаш 3 бона заплата, ама като гледам писанизите на повечето едва ли имате и средно завършено или ако да, то е с клизма и по милост. Идете само за няколко часа, като доброволци в спешна та и ще разберете за какви условия и натоварване става на въпрос и тогава си пишете простотийте.
  • 25 big

    10 1 Отговор
    Не искам да обиждам дамата, но снимката и говори достатъчно! Не виждам интелигентност и смелост, а един сломен човек! Да се говори това след година мерки, локдауни и т.н. в световен мащаб и да няма никакъв ефект е признак на пълна тъпотия! Да ти се налагат ПСР и ваксини, които реално не помагат кой знае колко, това за мен е непонятно лекар да не го разбира! Да направим една сметка: 3 милиарда ваксини х 12 евро средно = ? пари отиват в ръцете на лекарствената мафия? Умножете ги по две на година и вижте кой печели, но определено не сме ние! На времето се казваше: от страна на булката!
  • 26 Лелеее

    9 2 Отговор
    Разболявате се ? Що така бе како , що не се ваксинираш с “безопасните” ваксини ? Тогава няма да се разболявате ? Ти за колко пари работиш на месец ? + Бонусчета , пари за “първа линия “ , пари за облекло , клинични пътеки ?
    Да ги сметнем ли ?
    Я пробвай да живееш с 200 лв на месец от подаяния ? Друга песен ще запееш ...
  • 27 Реалността ми говори

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "АУУУУУ":

    Куче ли си, не знам, но едно мога да ти напиша, година, близо две чакам да ме хване този медиен вирус Корона и не ме лови. Мисли и вии.

    Коментиран от #34

  • 28 боклуци

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ами":

    Айде да напуснат, и утре като те блъсне някоя кола на улицата или твой близък, да не ревеш, че няма спешна помощ. Много умници се извъдихте.

    Коментиран от #37

  • 29 Небето

    2 4 Отговор
    Вижте самолетите с тигелите, само погледнете нагоре. Ще се разваля времето май, май.
  • 30 офф

    9 2 Отговор
    Стига сте плакали! Лекувайте хората.Лесно е да ги заключвате в къщи!
  • 31 пфу

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Онзи":

    Брей че сте умни, хайде ходи ти в спешна помощ да работиш тогава. Да не мислиш, че бъка от желаещи. Ама трябва да напълнят с неуки братя линейките, с разни изкарали курс, и да видите тогава спешна помощ, натам сме се запътили с липсата на мислене. Имате се за безсмъртни някои.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 слепци

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "Реалността ми говори":

    внимавай какво си пожелаваш. Много познати имам, които ги тръшна сериозно и ако не беше болницата, вече да са гушнали букета. Това ви обяснява жената, че ако няма и болници, жертвите ще се удвоят.

    Коментиран от #38

  • 35 Тра-ла-ла

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Дано не се окажеш в положение в което трябва да те ,,лекуват" тези хора, защото тогава ще разбереш колко лекуват.
  • 36 Тра-ла-ла

    6 3 Отговор
    Щях да и повярвам на тази, ако бях малко по глупав! Функцията на спешна помощ е да окаже първа помощ на пострадал и да го транспортира до лечебно заведение, ако това се налага. От какво толкова се оплакват? Че трябвало да посетят повече адреси и да превозят повече хора, защото това общо взето им е работата! Да напрегната е! Да отговорна е! Разбирам! Но и много други работят напрегната и отговорна работа! Като не искат да носят отговорност и да се напрягат да си бяха избрали друга професия!
  • 37 Най- умния

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "боклуци":

    Като нямат сърце за такава работа да напускат. Ще се намерят хора, които желаят да помагат!
  • 38 Д-р Ох Боли

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "слепци":

    Ако не беше страха, който чичковците и лекичките с мрачни лица насаждаха и продължават да насаждат от телевизора и политиката, която се води от нашите управляващи, болниците нямаше да се препълват и щеше да има достъп за хората с различни заболявания, които имат нужда!
  • 39 Васил

    3 0 Отговор
    А защо не кажете имената за това положение което ви натириха?
  • 40 gali

    1 4 Отговор
    Ало БЕЗСМЪРТНИТЕ спрете се най сетне,вместо да сте винаги в опозиция само за да си намерите работа,защо не отидете на место и не поработите само няколко часа и след това пишете.Вижте каква трагедия е каква болка е това да не можеш да погребеш на близкия си.Вижте болката в очите на близките и след това погледнете очите на един болен който ви оли за помощ,а вие сте безсилни,а те са в пълно съзнание.Ето това е истината. Като го направите тогава пишете1