Last news in Fakti

3 Април, 2021 09:25 2 142 31

Проф. Ива Христова: С ваксинация са обхванати 5% от населението

  • коронавирус-
  • проф.ива христова-
  • ваксини

Не мисля, че трябва да има страх от тромби след ваксинация, заяви зам.-директорът на Националния център за заразни и паразитни болести

Проф. Ива Христова: С ваксинация са обхванати 5% от населението - 1
Снимка: БНТ

"Ваксинацията е едно от оръжията за борба с вируса, остава спазването на противоепидемичните мерки. Все пак с ваксинация са обхванати 5% от населението. Ако спазваме мерките, заболеваемостта ще спадне. Оказва се, че производителите на ваксини не могат да предоставят обещаните обеми. Надценили са силите си".

Това заяви в ефира на "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR зам.-директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

По думите ѝ при AstraZeneca тепърва има данни, които ще се вкарват в кратката характеристика на продукта и други неща, които трябва да се уточнят.

"Не мисля, че трябва да има страх от тромби след ваксинация. Защото честотата на тромбозата при ваксинираните лица е по-ниска, отколкото при цялата популация. Честотата не е по-висока. Освен това, трябва да знаем, че при ваксиниране тази честота е 1 на 1 млн., а при неваксинирани - 3-4% смъртност при 100 хил.", добави проф. Христова.

Според нея тромбозата е рядко явление, по-често се очакват неразположения като температура и други, характерни за лек вирус.

"Редки са случаите на повторение на коронавируса. Това е свързано и с мутацията - той се променя, за да се разпространява по-добре. В момента британският вариант поголовно измести останалите варианти. Клони към 100% в много от областите. Южноафриканските и нигерийските варианти също ще влязат с туристи", каза експертът.

Тя е на мнение, че съществува риск ваксините да не ни предпазват достатъчно от някои от тези варианти - да предпазят всички или тези, приели големи количества от вируса.

"За различните варианти е различна степента на по-слабо свързване. За някои от вариантите тя е по-слаба. Много са важни елементарните противоепидемични мерки. Британският вариант на вируса води до бързо влошаване и засягане на белия дроб - по-редки неврологични усложнения и по-често белодробни. Повечето бактериални пневмонии засягат само една част от дроба, а тук е дифузно - навсякъде", уточни проф. Христова.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 покруса

    25 4 Отговор
    5% от населението. Стигат толкова проценти. Доста от ваксинираните умряха.

    Коментиран от #7

  • 2 CoV TV

    19 2 Отговор
    А какви 60/70% фантазират хихи ?
  • 3 Гост

    23 4 Отговор
    Стига с тая астра зенека !!! Виждаме ,четем какво става по Европа с нея!!!

    Коментиран от #18

  • 4 отпускат сега

    18 2 Отговор
    Парите нали прибраа за отровите , за кво са им сега сили ?!
  • 5 :::

    15 1 Отговор
    Ами ГРОБ толкова си може ...
  • 6 Отврат и погнуса

    22 2 Отговор
    Тази не спря да дрънка лъжи по телевизии, радиа и печатни медии. Солидно й плащат за упорството да стресира хирата и да ги подтиква към убийства чрез заразени тестове и ваксини.

    Коментиран от #31

  • 7 Ваксиниран

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "покруса":

    Я дай пример! Поне един!

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Митко

    12 1 Отговор
    Професорке,ти хубаво мислиш,ама си сложи РНК ваксина.Както и останалите"мислители".Я да видим какво мислят колегите ви от КАНАДА,САЩ, ГЕРМАНИЯ, НИДЕРЛАНДИЯ и още някои държави.Там явно са глупави,а тука сте умните.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ива

    13 0 Отговор
    Ей оранжева кратуно, днес ти е последния ден за изяви по студиата. Скривай се, че дойде онази с косата и всички като тебе дето стресирате хората ще ви подбере барабар с шефа ви.
  • 12 Българка

    15 0 Отговор
    Властта, начело с вожда не се интересува нито от здравето ,нито от живота ни. За да си запазят топлите местенца и търсене на съдебна отговорност за злодеянията си, шайката буквално гази през трупове. Ваксинационният календар е пълен провал, здравеопазването е в колапс. Някои болници са се превърнали в морги. След утрешния ден очаквам да дойде денят за разплата. На тези, които управляваха живота и здравето ни като ластик, които минаха и продължават да минават през стотици, хиляди трупове, за да продължат престъпленията си, очаквам да бъде потърсена съдебна отговорност за геноцид!

    Коментиран от #14

  • 13 ХА ха

    11 1 Отговор
    Когато получим колективен имунитет и Ковида умре, ми е интересно, как лекарите и др.лобисти за ваксини ще се оплитат още лъжи относно тия 5-10 % ваксинирани.
  • 14 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Точната дума ГЕНОЦИД!!!!! Това се извършва от правителството в името на това да задържат влааста!!! Мреме като мухи тоя ще разправя , че като ластик сме били...... Наглец българоубиец!!!! Наистина се надявам , че следващите ще им потърсят съдебна отговорност!!
  • 15 Ивелина Видева

    10 1 Отговор
    Мои приятели починаха една седмица след ваксинацията. Отидоха си млади хора.
  • 16 Лицемерие сатанинско....

    9 0 Отговор
    Я кажи колко от вашия скъп електорат мангалоидни ваксинирахте??? Николко ! Ядат, пият, дадохре им пари и храни и сега друсат гнусните си кючеци по махалите навсякъде. Казват, че сте им обещали и други неща длед изборите..
    Трябват ви живи, нали да осигуряват постовете ви?
  • 17 Отровната Астра Зенека

    8 0 Отговор
    Никой не я иска

    Коментиран от #19

  • 18 Тя и

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Професорката от там чете, но в БГ медията се изживява!
  • 19 Въпросната ваксина е ГМО

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Отровната Астра Зенека":

    Както и Спутник, както и Йансен! Китайската ваксина умъртвена част от корона вирус, т.е. ваксината леко те разболява за да привикнеш. Пфайзер и Модерна са чисти химии, които не се знае на кой организъм как ще подейства! Трябват си тестове с години за да се разбере коя е най безопасна ваксина!
  • 20 Васил

    9 1 Отговор
    А къде е свободният избор на ваксина в белите страни вече забраниха Астра Зенека а тука се внася като за последно.

    Коментиран от #21

  • 21 Внася се

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Васил":

    За да ав покрият едни норми и едно пари да се приберат. А за Благото, никой не го интересува!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кико

    1 1 Отговор
    Госпожо , Вие сте доктор по медицина , а не МИСИРКА , драскач по разни сайтове !!! Вашата задача е да предпазвате и лекувате !!!
    Ако считате , че вашето поприще е журналистиката , върнете на народа парите , с които сте учила и си махнете всички титли свързани с МЕДИЦИНАТА !!! В БГ има милиони по-грамотни от джурналягите хора < така , че не е опряло до вас да пишете и повтаряте като папагал !!!

    Коментиран от #25

  • 24 Бивш канадец

    2 1 Отговор
    Професор Люк Монтание - "Прилагането на ваксина по време на епидемия води до бързо появяване на нови щамове на вируса със съвсем други качества. Което ще доведе до нуждата от нови и нови ваксини, както и непрекъснато ваксиниране на хората, но с непредвидими последици". Струва ми се, че този професор е повече в час, отколкото тази кака. А днес чухме и "радостната" новина от СЗО, че който се е ваксинирал, вече всяка година ще трябва пак да се боцка. Т.е. - честито на печелившите! Впрочем прави ли ви впечатление, че (освен Ботокса) никой от МС и НС не ще да се боцне...защо ли!?

    Коментиран от #28

  • 25 Чепа

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "кико":

    Грешка, колега! Мисирка си е, и то 101%!
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор
    Възможно ли е,професор да не се подготви досконално преди интервю и 1ако е професор ,как е възможно такова умряло излъчване и толкова слаби познания да демонстрира!Да преболедувалите много трудно се разболяват ,а по точно 63/116000000 за целия свят!!!Колкото до ваксинираните!Хората спряха да ваксинират с астра зенека..И Немците наши другари в две световни войни се убедиха ,че астра зенека е УБИЙственно качествена ваксина....И Може да се използва ,за биооръжие.....Леличката от снимката не знае ли това???Не знае ли,че и най добрата ваксина ,като Спутник V,не може да обхване мутацииите на Нещото и ще се Боцкат по 2 пъти минимум годишно???Не е ли наясно,че при тези Данни на СЗО, е правилно НЕЩОТО да се остави да премине,и ако нападне някой само той да се лекува,а не да се затварят хората???Маските, правят скрита Туберкулоза тя е 250000000, а Нещото е преминало през 116милиона!Скрита туберкулоза е много по опасна от нещото,защото при нея ще гушнат букета много над 50%!Тя не чете ли???Не мисли ли???Маските и затварянето,не допускане в Планината и на Открито в парковете я правят!Ако си правите тестове за.....то сте длъжни да си направите и Манту ,това ТУБЕРкулозата е много по опасна от Нещото!

    Коментиран от #27, #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 К19 те търси

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бивш канадец":

    Професори с изгърмели бушони има навсякъде. А в реалния живот, Израел се ваксинираха и махнаха всички мерки за ваксинирани. Резултатът е почти нулево ниво на нови заразени и смъртни случаи. А ти бай ганьо от Канада не се ваксинирай, няма смисъл да хабиш ваксините вместо някой друг. Между другото К19 повтаря, и често доста по смъртоносно от първия път. Тъй че недей да спиш спокоен.
  • 29 Умна жена

    1 1 Отговор
    Тази професорка е най умната по телевизията. Винаги излиза с медицинските факти, а не с удобни налудничави теории които толкова се харесват на заразения Български народ. Това е истински лекар и не се натиска за депутат като Мангъров, така че няма нужда да лъже за да се харесва.
  • 30 Пенсия на БСП

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Доста си неграмотен медицински и ставаш само за смях. Маските "правят" туберкулоза? Не думай .... А Спутник правят същите съсиреци като Астра Зенека, 10 случая на милион ваксинирани, само че Масква си мълчи по случая. Дори руснаците и Путин не искат Спутник ама щом такъв интернет "експерт" като тебе казва, тя е "най добрата".
  • 31 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Отврат и погнуса":

    По точно изпълнява генералната линия на Б.Б. за изразходване на всяка цена на голямото количество от калпавата Астра,безотговорно закупена единствено поради ниската цена и блюдолизачеството и безхаберието на Премиера.Ми то само с една прочетена книга закъде.