3 Април, 2021 13:27 5 324 45

Проф. Даскалова: След ваксинация пациентите не са защитени

  • вма-
  • ваксинация-
  • проф. ивона даскалова

На медиците от ВМА им трябва още малко време да установят дали точно вируса е причината за нарушенията на глюкозния метаболизъм

Проф. Даскалова: След ваксинация пациентите не са защитени - 1
Снимка: БГНЕС

След ваксинация срещу COVID-19, пациентите не са защитени и всички процеси на пазене трябва да се спазват. Пациентите трябва да знаят, че трябва да се пазят от заразяване и не са съхранени. За това призова проф. д-р Ивона Даскалова, началник на клиниката по „Ендокринологията и болестите по обмяната“ във ВМА в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Продължавайте да се пазите и спазвайте стриктно мерките. Не сте съхранени, а напротив след първата и втората инжекция трябва да спазвате всички мерки за безопасност. Пазете се, пазете се, недейте да се събирайте на групи, ще дойде и това време, ще се върнем отново към щастливите дни, в които се събирахме с приятели“, подчерта проф. Даскалова.

Тя обясни, че в последния месец в клиниката по Ендокринология имат много случаи на хоспитализирани болни и в много тежко състояние. Болните с коронавирус винаги са били сериозно болни, предупреди проф. Даскалова и допълни, че при първата вълна забелязала, че има болни, които нямат никакви данни, че са боледували от захарен диабет.

На медиците от ВМА им трябва още малко време да установят дали точно вируса е причината за нарушенията на глюкозния метаболизъм. Дали обаче COVID-19 отключва диабетът при деца, това вече трябва да го кажат самите педиатри. Ваксините не са вредни за хората с диабет. Ще се ваксинираме с това, с което разполагаме, категорична бе проф. Даскалова.

Много важно е лечението на пациентите да започне рано, всички пациенти, които отлагат лечението си, прекарват заболяването много по-тежко, предупреди тя. Важен е изходът, човек да оживее и да бъде изписан съхранен, допълни проф. Даскалова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нито

    63 3 Отговор
    са защитени , нито спират да предават вируса !

    Коментиран от #32

  • 3 sam66

    51 3 Отговор
    Та какво е точно лечението?
    Даскалова, споде ли ако обчаш!

    Коментиран от #14

  • 4 Българка

    56 1 Отговор
    Нека си признаем, че ваксинацията с недостатъчно по време ваксини итяхното действие, си е експеримент с човечеството! То е по-скоро икономически изгодно за определени корпорации и кръгове, отколкото здравно! Не знаем дали и колко време ваксинираните са защитени, не знаем колко негативни ефекти, дори смърт, след това ще има. Не знаем ваксинираните преносители на заразата ли са, не знаем дали ще се разболеят от вируса...абе почти нищо категорично не знаем!
  • 5 Алфа Ромео

    50 1 Отговор
    А сега де, бе тия ваксини не са точно ваксини май, а тоя Ковид май не е точно това за което ни го представят, совите не са това което са.....
  • 6 Новата песен

    50 1 Отговор
    на докторите. Пациентите закъснявали и лечението не можело да започне рано. Ми дайте всички пациенти да завършат безплатно медицина, сами да си определят кога е рано или късно и тогава всичко ще ви е навреме. Угода нема.
    Освен това професорката твърди, че ваксините не помагали? Щаба чува ли? Само оправдания и противоречиви мнения от тия лекар и разбира се --- парите не им стигат-
  • 7 123

    41 1 Отговор
    E за какво тигава требе да ги ручаме ваксинационните жабета? Само за да може некои наши домуси да ГЕПАТ от бюджета едни стотици милиони. ли?!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Антон

    26 1 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Е, това е една доста основателна причина! Вие си ручайте ваксините, пък ние ще си ручаме милионите... нищо ново!
  • 10 Спасов

    23 1 Отговор
    Ега ти професорите, които не могат да се изразяват правилно! Смешни и безпомощни човечета, лакоми се за титли и пари...
  • 11 Изкарвали

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    били болестта по - леко , ако развият такава...... Нищо друго !
  • 12 Алфа Ромео

    35 1 Отговор
    Наслушах се на лъжи и откровени глупости през последната една година, все знаех че измамен и фалшив този свят но не очаквах чак такъв глупав и безсмислен цирк!
  • 13 б йнкмл:

    33 1 Отговор
    "Ще се ваксинираме с това, с което разполагаме, категорична бе проф. Даскалова".
    Ти, госпожа недей да си толкова категорична, щот на чужд гръб и сто тояги са малко!
    Ти си ваксинирана с Пфайзер или Модерна, които не предизвикват тромбози! А на нас продължавате да пробутвате ЙеФФтинката и НЕбезопасна АстраЗенека и да ни обяснявате, че ползите били повече от рисковете!
    Ами хайде, бучкайте я на себе си и на семействата си тогава, що ние ще сме ви опитните зайчета?!
  • 14 ЛЕКАР

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "sam66":

    Инхалации с лайка и сода за дезинфекция на белия дроб - ако почувствате неразположение. Аспирин - ако се стигне до задух при боледуване с ковид - за предпазване от съсиреци. Хората си отиват заради тромбози в белия дроб, но това никой не ви го казва. Много пари се въртят в цялата схема. Превенция с джинджифил, витамин B12 (метилкобаламин подезично), цинк и витамин D (на капки върху езика) - това са доказани в международната практика средства, спиращи развитието на коронавируса. Задължително се комбинират с някакъв имуностимулант, останалите витамини и минерали, както и повече вода през деня. Чистото от токсини тяло със силен имунитет НЕ е застрашено от ковид.
  • 15 Да бе да

    30 1 Отговор
    Е тогава защо въобще да се ваксинираме?
  • 16 Алфа Ромео

    24 1 Отговор
    Бойка се изтърва нещо на един брифинг миналата година, цитирам:-"Пандемията не е точно това за което я мислим....."
  • 17 проф, Даскалова!!! "пазете се, пазете се

    34 1 Отговор
    Спазвайте мерките за безопасност,!! След първата и втората инжекция никой НЕЕ застрахован от Заразяване"!!! Цитат. ТОГАВА КАКВО ПРАВИМЕ В МОМЕНТА, ПРАВИМЕ БИЗНЕС С НЯКОЛКО КОМПАНИИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ВАКСИНИ??? ПОМПАМЕ ЯКО С МИЛИАРДИ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ?? ПРЕЛИВАМЕ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО??? НОЩ. СПИТЕЛИ, БАЛТОВ, ВИТАНОВ,,, СПИТЕ ЛИ????? ЖЪНЕТЕ, ЖЪТВА Е ЗА ВАС!!!!

    Коментиран от #29

  • 18 Тези които

    12 1 Отговор
    оцелеят стават инвалиди.
  • 19 big

    26 0 Отговор
    Пак питам: щом като ваксината не предпазва от заболяване и предаване на вируса, защо ни карат да се ваксинираме? Защо и след ваксинация трябва да спазваме отново определено неефективни мерки, особено маските?

    Коментиран от #20

  • 20 перничанин

    26 0 Отговор

    До коментар #19 от "big":

    И аз питам същото. Няма ли най-накрая да излязат с някакво общо, подкрепено с факти становище. Един казва ваксинирайте се, друг все тая "с" или "без" ваксина. Един казва ваксината пази до 2 години (кога минаха за да е проверено),друг казва, ако си преболедувал, само 3-4 месеца си защитен. Как така нещо което имитира разболяване (ваксина) създава по-продължителен имунитет от естествено създадения след преболедуване (някой да обясни). Всеки ден, някой академик или професор (нямах представа , че имаме толкова) изказва мнение , кое от кое по-абсурдно. ЗАПРЕТЕ СЕ БРЕ!
  • 21 истината

    24 2 Отговор
    Ами той Мангъров ви го каза – само като се постигне стаден имунитет от 70%, тогава ще затихне.
  • 22 реш

    20 0 Отговор
    Не милионери, а милиардери станаха нпкои от тези ваксини. Лъжа ли е?
  • 23 Vali

    15 0 Отговор
    В онова време професорите бяха ценност и интелект - признати в цял свят !!! Сега са под кол и въже - на всеки един, по сто порнографии ) ...
    Разликата между професор и дилетант е :
    Единия знае от едно
    нещо всичко .
    Другия знае от всичко - по нещо .
    Сега професор се става, ако не знаеш нищо, но имаш зад себе си НЕЩО ...

    Коментиран от #35

  • 24 Васил

    13 0 Отговор
    Особено с Астра Зенека и десет дози да сложат от този препарат полза няма.
  • 25 Гост

    21 0 Отговор
    След целия този словесен бълвоч, нека лелята да обясни защо "трябва" да се ваксинираме, щом ваксините "не пазят"?! Питам от позиция на преболедувал, оживял, с антитела!

    Коментиран от #30

  • 26 Centurion

    15 1 Отговор
    Изобщо не са защитени, особено от ционистката сган!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 4985

    7 0 Отговор
    Изглежда, че вече има много иследвания и положението никак не е добре.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Казуар

    2 15 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Другарю антиваксър, ваксината не може да убие вируса преди да влезе в устата или носа. Вирусът влиза в гърлото, получава се реакция от заразяването но не може да надделее и така се предпазва от тежко заболяване и смърт. И в някаква степен може да се пренесе заразата.

    Коментиран от #31, #33, #34

  • 31 ХХАХАХА

    15 0 Отговор

    До коментар #30 от "Казуар":

    ТОГАВА ТЪЙ НАРИЧЕНАТА РНК-ВАКСИНА ЗАЩО ИМ Е Я ИНЖЕКТИРАТЕ СЛЕД КАТО НЕ СА ЗАЩИТЕНИ?УБИЙЦИ?
  • 32 Д-р Хаус

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нито":

    Ало, " професор" / Ха ха ха!!/ Даскалова!! След като ваксинираните " не са защитени,защо изобщо се ваксинират?? Какво значи " ще се ваксинираме,с каквото разполагаме"" Ха ха ха!! И ако разполагаме с ваксина - МЕНТЕ / като "Астрата" пак ли да се ваксинираме?? А Вие на себе си приложихте ли ваксина и ако да ,от коя фирма е???

    Коментиран от #39

  • 33 Дедовия

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Казуар":

    Тоя " Казуар" май е от вида диви котки " кугуар"?!! Откога кугуарът стана епидемиолог?? Хи хи хи хи!!!

    Коментиран от #38

  • 34 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Казуар":

    Опитай пак... Малко по-грамотно и разбираемо, другарю ваксър! Моите антитела са
    "лоши" и "не могат" да убият вируса! Така ли, другарю?

    Коментиран от #43

  • 35 Съгласен

    13 0 Отговор

    До коментар #23 от "Vali":

    Не ги ли е срам вече да се обяввяват за професори. Идиотщини: професорите от щаба казват ваксинирайте се, професорката Ивона казва, че да се съхраним трябва да се пазим и след ваксинирането. Професорските изказвания се превръщат в национален проблем.Кой ги бълва тия научни звания толкова безотговорно?
  • 36 факт

    8 0 Отговор
    на първо място в света по професори!!!

    Коментиран от #37

  • 37 зрител

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "факт":

    Защитила е професура, маската най-великото откритие на медицината!Ще фалират фармацевтичните компании и болниците поради липса на пациенти!
  • 38 един от стадото

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Дедовия":

    казуара е птица. Но не от сладкопойните, а от бойните. А по темата- втора година тъпчем на едно място

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Дедовия

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "един от стадото":

    Писал съм КУГУАР!! Това е вид дива котка!! Опресни си знанията по зоология!!
  • 41 Зоолог

    3 0 Отговор
    Кугуарът е дива котка!! В Северна Америка я наричат ПУМА,което е едно и също!!
  • 42 Смърфиета

    1 6 Отговор
    Прекаралите Ковит отключват сърдечносъдови заболявания, диабет, подагра, мозъчносъдови заболявания, епилепсия и смърт. Ако сте прекарали Ковит или имате съмнение ,че ще прекарате, гласувайте за г-з Борисов и понеделник веднага се свържете със личния си лекър и съответния специалист.
  • 43 Казуар

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Да се разболееш ти и твоите близки за да се проверят възможностите на антителата ви.
  • 44 факт

    0 0 Отговор
    това не е вирус , а отрова!
  • 45 Хихата

    0 0 Отговор
    И сега шашкъните, дето си нашибаха ваксина, е редно да се запитат "оти ги ручахме жабетата?"