Last news in Fakti

4 Април, 2021 21:18 4 259 26

Д-р Ботев: Най-вероятно COVID-19 е създаден изкуствено

  • коронавирус-
  • д-р ботев-
  • covid-19

Антибиотик се дава, когато има доказана бактериална инфекция

Д-р Ботев: Най-вероятно COVID-19 е създаден изкуствено - 1

Какво е настоящето и бъдещето на здравеопазването? Как ще трябва депутатите от новия парламент да действат по отношение на кризата? Трябва ли всички да се ваксинираме?

"Трябва да има по-топла връзка между звената, които лекуват това заболяване (COVID-19) и Министерството на здравеопазването. Това е заболяване, което е много динамично", заяви хематологът д-р Чавдар Ботев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че информацията непрекъснато трябва да се актуализира.

"Протоколите за лечението на Ковид-19 се изменят непрекъснато, обикновено по-евтините протоколи са по-ефективни. В България масово, когато пациенти се разболеят, се изписват два антибиотика, а в САЩ имаше изследвания в болничните заведения, при които се установи, че 40% от пациентите с Ковид-19 са лекувани с антибиотици и всеки случай се е разглежда отделно - видя се, че при много от тях няма индикации. Антибиотик се дава, когато има доказана бактериална инфекция, която се взима чрез проба или по друг начин", обясни още д-р Ботев.

Той е на мнение, че най-важното в лечението е, че трябва да се мине по един специфичен път, както и протоколите да се актуализират непрекъснато.

"Всички наши предварителни прогнози се оказаха грешни, което донякъде означава, че този вирус е създаден изкуствено", споделя още той.

Според него в момента водещи вирусолози твърдят, че 40% от случаите на болни с COVID-19 са безсимптомни носители.

"Всеки знае, че една ваксина донякъде имитира самото заболяване. Страничните ефекти на ваксините са подобни на заболяването. Ние трябва да поемем един риск, който е в момента, за да се спасим от тежко протичане в болничното заведение", заяви д-р Ботев.

По думите му, почти всеки един от нас има близки, които са боледували от COVID-19 и имат представа как протича заболяването. Д-р Ботев е категоричен, че смъртността при заболяването е много по-голяма, отколкото при ваксините.

"Очаквам, ако има нова вълна, да бъда по-малка. Ваксинирането и преболедувалите ще създадат една група, която няма да позволи една активна вълна да се случи", категоричен е хематологът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друго

    4 14 Отговор
    Живoтa нa вcички бългaри щe cтaни гaрaнтирaнo и мeгa хубaвo зaбaвлeниe , caмo aкo Живкo oт Вaрнa cтaни влaдeтeл нa Бългaрия !
    Мнoгo дoбрe cи нaпрaвeтe рeaлнa cмeткa зa кaкъв живoт шe cтaвa въпрoc, нямa дa имa бeдни бългaри, нямa дa имa прoceци, нямa дa имa хoрa пo пcихиaтриитe, нямa дa имa хoрa в дoмoвeтe зa възрacтни и тaкa нaтaтък !
    Нaпрaвeтe cи рeaлнa cмeткa, зaщoтo нaиcтинa Живкo oт Вaрнa e дaр oт БOГ ТAНГРA !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 В ЗОНА 51

    6 3 Отговор
    Са изтървали 2 ма извънземни болни от извънземна болест

    Коментиран от #14, #20

  • 4 Мето

    32 4 Отговор
    Добро утро. И не е създаден в Китай.
  • 5 Митко

    33 10 Отговор
    Разбира се че е създаден изкуствено . Разбира се че го пръскат с самолети над по големите градове . Разбира се че това става с одобрението на правителството . Като видяха че хората почнаха да се усещат пуснаха по силни щамове които убиха чрез тромби около 15000 българи .

    Коментиран от #10, #13, #16, #23

  • 6 ЛЕТ МИ БИЙ

    20 2 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ БОРИСОВ,ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ!ДРУГОТО Е ГАНКИНОТО КАФЕНЕ!!!
  • 7 Вуте

    15 5 Отговор
    сигурно е така. и една баба на пазара вчера каза същото.
  • 8 ДА ДОКТОРЕ

    6 23 Отговор
    ОТ ОКУПАТОРА РУСИЯ
  • 9 Магарешки

    13 0 Отговор
    Cлед резултатите цените на горивата от моите бензиностанции се вдигнаха! Hяма да имате дори безплатни лекарства!
  • 10 София

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Митко":

    Веднъж седмично около 03:00 часа ръмжат витлови самолети около 15 минути.
  • 11 СЗО

    11 1 Отговор
    какво ще каже СЗО по въпроса? А Бйл и Мелинда Гейтс?!
  • 12 Мислещ

    18 1 Отговор
    За вируса незнам, но изкуствено са създадени последиците от него. Маски, дезинфектанти, ваксини. Народът боледува тежко точно заради мерките. Защо чак до есента нямаше сериозно боледуване у нас?
  • 13 Така е

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Митко":

    И не само над големите градове, а и над селата. При нас минава между 20:00 и 22:00 часа.
  • 14 Area 51

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "В ЗОНА 51":

    Какво е Зона 51 и защо всички говорят за нея?
    Извънземни отвличат хора в опит за „нов модел Хомо сапиенс“?
    Извънземни може да спасят човечеството, твърди учен
    Учен има доказателства за намесата на извънземни в спасяването на човечеството. Той е предлагал доказателства за твърденията си в миналото, предполагайки, че трябва да се проведе дебат по темата за извънземните, но досега не е срещнал достатъчно подкрепа в научната общност, съобщи Спутник.

    Професорът по корейски език в катедрата по източни култури в Оксфордския университет - професор Йънг Чи, изложи скоро публично идеята си, че нашата планета може да бъде спасена от критична екологична криза, която може да доведе до изчезване на човечеството от извънземни, кръстосващи се с хора.
    „Подслушват“ за извънземен живот загадъчен астероид
  • 15 ТОВА И МАЛКИТЕ ДЕЦА

    5 1 Отговор
    ГО ЗНАЯТ!!!
  • 16 Домати с лук

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Митко":

    А стига де, пак разделение – при нас пръскат с вертолети.
  • 17 Мнение

    5 1 Отговор
    Поемай си риска и не карай другите. И ТОВА ДЕТО ГО ПРОБУТВАТЕ НЕ Е ВАКСИНА! НЕ ОТГОВАРЯ НА НИКАКВО МЕДИЦИНСКО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ВАКСИНА! Ега ти и наглеците! Върти суче и па за ваксини увива. Колко хора дадоха фира и тепърва ще дават?! А "страничните ефекти"? А тези които ще излязат на яве по - късно? А трайното и постоянно инвалидизиране? Айде вземай сезал и камък и си търси вода дълбока!

    Коментиран от #22

  • 18 Анал

    0 0 Отговор
    Нищо не става Пт тееб
  • 19 В Китай

    1 4 Отговор
    Вирос защо няма? Ако вие го направите вироса ще убиете ли децата си. В САЩ са умрели над 560000 и повечето са не гри
  • 20 И Аз затварям

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "В ЗОНА 51":

    Небето над Българските Села че да не Пръскат с Отрови - Американските власти затвориха небето над едно от най-мистериозните места на планетата – т.нар. „Зона 51“ (както е известно това е свръхсекретен военен тренировъчен полигон) в пустинята в щата Невада.

    Решението е взето от специални съображения за сигурност и важи не само за самолети и вертолети, но и за всевъзможни дронове. То ще бъде в сила между 18 и 23 септември и колкото и странно да звучи е свързано с организирано през юли във Facebook събитие с призив да се щурмува Зона 51, за да се видят извънземните, които според конспиративните теории се крият там от властите.

    Коментиран от #21

  • 21 Аз идвам

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "И Аз затварям":

    От оня свят Извън Вселената -3 ти живот а инзвънземните идват от подземният свят дето има казани и пекат на 800 градуса
  • 22 Баце

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мнение":

    Точно така!Не се знае къде ще изтеглиш късата клечка,при вируса или при ваксината.Това си е руска рулетка!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Не е така!Бъдете на ниво!Антибиотик не са дава само при бактериална инфекция!Има антибиотици,които действат и срещу вируси,а има заболявания,които изискват профилактично приемане на антибиотик....говоря за скоротечен артрит,тук остър ли му казват!Питайте лекари,малко знаете ,а много говорите!!!Специално срещу НЕЩОТО,ако има опасност от остра алергична реакция е правилно да се дава антибиотик!Подтискайки имуна на болния се намалява вероятноста от хипер реакция,която да унищожи тялото на болния!!!
  • 25 Sieg

    4 0 Отговор
    Само глупак би твърдял, че covid се а получил, когато китаец е закусил с прилеп. ✌️
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.