8 Април, 2021 10:29 7 521 45

Кои ученици се връщат в клас от 12 април?

  • коронавирус-
  • ученици-
  • красимир вълчев

Мерките бяха обявени от министъра на образованието

Кои ученици се връщат в клас от 12 април? - 1
Снимка: БГНЕС

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училищата от 12 април. Това обяви пред "Нова телевизия" министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Присъственото обучение се връща към схемата от преди 12 март. Тоест всички ученици от 1 до четвърти клас се връщат, както и три класа от 5 до 12 клас. Ще продължим графика, който прекъснахме, и ще върнем учениците от 7-ми, 8-ми и 10-клас", поясни той.

Ако ситуацията позволява, от 26 април в клас ще се върнат учениците от 5-ти, 9-ти и 12 клас. Зрелостниците ще приключат по-рано учебната година. За тях графикът ще е от 26 април до 14 май.

"Това няма да го видите в заповедта, тъй като тя ще обхване периода на извънредните мерки - тоест до 30 април. Подчертавам, че това е силно зависимо от общото решение за налагане на мерки. Като цяло ситуацията в системата на образованието е следната - при съпоставими общи стойности спрямо ноември, ситуацията е близо два пъти по-добра. Два пъти по-малко са заразените учители и ученици", каза още Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поназнайващ

    39 10 Отговор
    Ами 6-тите класове, къде са в схемата?! Или за тях още 3 месеца онлайн... Да Ви .. на системата

    Коментиран от #4

  • 2 сила

    63 6 Отговор
    ПЕД....АСИ,ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТОРМОЗИТЕ ДЕЦАТА......ИЗРОДИ
  • 3 Мое мнение

    46 40 Отговор
    Тъкмо почне да затихва пандемията и пуснат учениците в клас за да я разпалят. Цял свят разбра, че учениците най-много разнасят вируса. Карат го безсимптомно и един заразен да има в клас заразява останалите 20-30 съученици. Те пък се прибират в къщи и го предават на мама и тате които го носят в работата си, а баба и дядо ...направо си заминават към отвъдното. Сякаш нарочно не позволяват на вируса да изчезне, а щом намалеят бройките заразени и пускат учениците в клас. Все едно да хвърляш дърва в печката и да чакаш да загасне.

    Коментиран от #5, #10, #22, #24

  • 4 Лост

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Поназнайващ":

    Ами те 5-тите порано учиха само една седмица присъствено.
  • 5 сила

    29 13 Отговор

    До коментар #3 от "Мое мнение":

    НЕНОРМАЛНИК
  • 6 ЛЕТ МИ БИЙ

    22 4 Отговор
    ТОЯ КРИВАНДЗЕЛ Е ЕДИН ОТ ТОТАЛ ЩЕТА В М.С.😬😬😬😬
  • 7 Дебел шкаф, злато - Боко, Сик

    7 13 Отговор
    Особено след два поредни фалита за 6г. през 90и 97г. Това е повече от успех и при това положение... НАТО и ЕС. Комунистите това не могат да направят за 100г. Днес България пътува по света заради Костов.
  • 8 Този човек изглежда ненормален

    15 9 Отговор
    Кой може да ми запомни тия мозъчни диарии...децата ще станат идиоти като него от всички тия кретенски слабоумни диарии
  • 9 Голяма грешка направи Българския народ к

    16 3 Отговор
    Чакам да те видя в зАтвора
  • 10 Оня

    10 9 Отговор

    До коментар #3 от "Мое мнение":

    Думкай се бе
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пенсионер

    24 12 Отговор
    Трябва учениците да остана по домовете си. В момента има много заболели. Ако върнат децата още повече ще се разрастне епидемията. Хаосът е повсеместен. РЗИ не упражняват контрол и не карантинират контактните лица на болните. Те са спомагат за увеличаване на заразата.

    Коментиран от #14

  • 13 bandita

    17 16 Отговор
    тази година е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са онлайн.. до достигане на 90% ваксинационно покритие - догодина ако е достигнат този % нека се върнат, ако ли не докато не се достигне. това е единствения начин да се справим с ЧУМАТА която ни е налегнала - да си стоим вкъщи докато отмине и да се ваксинираме на всяка цена. ваксините са доказано безопасни така че не се замисляйте

    Коментиран от #20

  • 14 Родител

    13 21 Отговор

    До коментар #12 от "Пенсионер":

    Ей, дядо. Това, че си си изживял живота и че вече нямаш друга работа освен да гледаш турски сериали пред телевизора не означава, че развитието на нашите деца трябва да бъде спъвано по този начин. От 40 на 30 минути са часовете за повечето, няма и два месеца са ходили на присъствено, а и трите класа матури трябва да полагат. А социалните контакти и развитие? Крайно ощетени са децата по всякакъв начин. Стига си мислил за себе си и твоите себеподобни, защото това, че вие сте си изживели живота не означава, че децата трябва непрестанно да бъдат ощетявани по този начин.

    Коментиран от #16, #21, #23, #37

  • 15 Анонимен

    29 8 Отговор
    Това да изпращате децата присъствено, в момент когато сме в разгара на заразата и сме втори по смъртност е равносилно на убийство!! В големите градове в момента бройките са много/и това са само регистрираните/: области с над 700 заразени на 100 хил. - София (925), Варна (867), Перник (807), Бургас (784). Дори преди да преминат на ДО, броят на заразените беше по-нисък! Нека децата да продължат ДО, не погубвайте цели семейства или незабавно си подайте оставката!!
  • 16 Гларуса

    15 4 Отговор

    До коментар #14 от "Родител":

    Родителю,никой човек не може да каже,кога другия си е изживял живота.Това е Божие дело.Стискай палци,когато остарееш,да не ти се паднат внуци,които да ти броят дните!
  • 17 сила

    5 5 Отговор
    по повод някой коментари...С ПРИСКЪРБИЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ УСТАНОВЯВАМ МАЛОУМНА ОМРАЗА И ОТВРАТИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА. С ПОДОБЕН НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ПОВЕДЕНИЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НИ КАТО СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА Е ПОД ВЪПРОС...а за продължаване на идиотското управление не коментирам
  • 18 11111

    7 1 Отговор
    А 11 клас, те няма да учат повече за тази година :)

    Коментиран от #39

  • 19 Лейка

    14 1 Отговор
    Министрето защо не кажеш как в Европа правят тестове на учениците? Мълчите много Умно. Ще пуснете учениците и след 2 седмици пак затваряне. Колко пъти гледаме едно и също нещо. Няма пари за тестове, за нови маски всвекипа ден? Колко взехте от Европа или не помниш и ти? Скоро време в затвора с другарче тата ти!
  • 20 Недомисляк

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "bandita":

    Си ти, ченгеджийска душо продажна. Само такива като тебе трябва да ги държат вързани на синджир, тъпо племе, просто, та проздо!
  • 21 Тиква

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Родител":

    Нещастник...
  • 22 никой

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Мое мнение":

    прав си,но повечето родители са малоумни.
  • 23 Заю Баю

    19 5 Отговор

    До коментар #14 от "Родител":

    Вируса мутира и все повече деца попадат в болниците и в интензивните отделения. И децата вече карат болестта доста тежко. Да те видим ще искаш ли да пратиш детето си в клас като има вероятност да се зарази и да загине или да остане трайно увредено или ще предпочетеш да учи от в къщи и да остане живо и здраво.

    Коментиран от #27

  • 24 е да де ама...

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Мое мнение":

    Особено малките деца как да учат вкъщи разсейват се родителя трябва да е там което означава че няма как да работи пълноценно а отпуските не са безкрсйни

    Коментиран от #40

  • 25 Азззззззззз

    6 4 Отговор
    Отваряйте всичко меpзавци лъжливи. Съд за НОЩ и здравния министър.
  • 26 Безсрамие

    9 2 Отговор
    Не ви ли е срам да пускате децата на училище. Играете си с тях като пионки, а това как им влияе на психиката изобщо не ви пука. 12 клас са били на училище 8 месеца от 18 учебни и колко ще им приспаднете от матурата? 2 теми. За най-важния изпит от който им зависи къде ще влезнат вие ги оставяте на самоподготовка. А учителите дето уж много ги учат им дават сами да си четат, нито им разказват, нито им проверяват знанията. Важното е те да си седят дома и да си спят докато децата се превръщат в идиоти. Безсрамие!!!
  • 27 сила

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Заю Баю":

    ХРУПАЙ СИ МОРКОВА И СИ ТРАЙ.....аман от ненормалници,прочети пак това което си написал и се постарай да осъзнаеш колко нелепо и малоумно звучи

    Коментиран от #42

  • 28 Бесен

    11 4 Отговор
    Алооо, бе как не ви е срам бе ,заради вас толкова млади хора починаха бе,не ви е срам. Вие сте за затвор тва което правите е меко казано садистично.
    Или учебната година свършва онлайн или просто се обявява предсрочен край на учебната година и толкоз.
    Дано следващите министри бъдат по разумни, а не такива откачени като вас бе!
    Махайте се веднага и без тва още 1,2 седмици ви остават максимум
  • 29 Анонимен

    14 5 Отговор
    Никакво присъствено в настоящата обстановка!!!! Това е геноцид над деца и цели семейства! Тази година да завършат онлайн, лятото-масова ваксинация и чак на 15.09. присъствено.
  • 30 онзи

    3 13 Отговор
    Отваряйте всичко и пускайте децата на училище. Малкото страхливи мишоци да се ваксинират и да си стоят у тях. Ковида е измама. Ваксините са отровни.
  • 31 No Name

    14 4 Отговор
    Искам да попитам министъра на образованието точно кои противоепидемични мерки се спазват в училищата и детските градини? Защото моите наблюдения са, че децата са затворени по 20 и повече в една малка стая, в която няма необходимата вентилация; не носят маски и не спазват дистанция от метър и половина. Та въпросът ми е на базата на какво взеха решение да отворят именно детските градини и училищата, а да продължават да държат затворени МОЛ-овете и другите големи магазини, в които съвсем спокойно може и да се носят маски, и да се спазва дистанция. Търся логиката, но уви нещо не мога да я намеря.

    Коментиран от #44

  • 32 хмм

    7 14 Отговор
    Който иска да си държи детето вкъщи. 90% от родителите искат присъствено обучение.

    Коментиран от #33, #45

  • 33 No Name

    11 1 Отговор

    До коментар #32 от "хмм":

    Тук не говорим за желанията и прищевките на някого, а за това как да опазим живота и здравето на цялото българско население.
  • 34 Брей

    7 1 Отговор
    До 14. В Пирогов 6 деца берат душа в Интензивното, но "Великата Родителка" под номер 14 реве да пускаме децата, защото като са вкъщи трябва и да им готви. Не сте загрижени за децата, а за собствения си д е б е л г ъ з.
  • 35 До 32

    7 3 Отговор
    90 % от прекаралите Ковид искат да си пратят децата на училище, но не и онези, които не са го прекарали и които загубиха приятели и близки. Мои приятели вече са в Отвъдното, благодарение на мерките в училище и вместо децата им да се радват на ваканцията, плачат след погребението на бащите си и се чувстват виновни, че са докарали вируса от училище.
  • 36 До 30

    9 2 Отговор
    Мишок си ти. Не можем да ваксинираме децата си, а ваксини за възрастните също няма. Периодът за изграждане на имунитет е месец и половина и между двете дози има от 21 до 60 дни
  • 37 Оня

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Родител":

    Напъно те подкрепям,но е пълно с облъчени
  • 38 Демократ

    1 6 Отговор
    Пращайте тези лекета на даскало. Обикалят по цял ден и пупат тревичка
  • 39 Азим

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "11111":

    Също и 6 клас, от началото на 2021г. бяха присъствено само 1 седмица.Това вид геноцид спрямо децата ни.
  • 40 Леле

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "е да де ама...":

    А по-добре ли е да си мъртъв?
  • 41 ПРОСТ

    4 2 Отговор
    Г-н министре, тази схема не работи. Или връщате всички на училище, или всички в къщи онлайн.
  • 42 Заю Баю

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "сила":

    Ами написал съм истината, а от нея понякога боли. Ако човек остане жив, има шанс да навакса и образованието си, и в бизнеса да се справи с изоставането. Обаче мъртъв ли е вече няма как. Татяна Лолова няма как да изиграе още една роля, нали?
  • 43 Сийка

    1 3 Отговор
    Алоооооо, а шестите класове, бе , министре ???????
    Няма ли някой читав в това министерство ?????? Или само дърти началници на отдели и млад персонал за командировки к преспиване !?!?!?!?
  • 44 Безсрамие

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "No Name":

    Противоепидемичните мерки няма как да се спазват в училища и детски градини. Събират се по 27-30 човека в една стая и се отваря един прозорец. Кой носи маска, кой не носи не че много ще ги предпази. Един разболее ли се всички загиват. Смесват се групи от чужди езици защото няма учители да преподават... Какъв е смисъла? Нали всеки клас трябва да си стои в класната стая и да не се смесва? А когато някои се разболее само групата от чужди езици се карантинира, а не двете паралелки от които са учениците. Ако не вярвате попитайте малоумниците от РЗИ Кюстендил. Родителите на ученичка са болни с коронавирус, имат тестове, и тя е болна, но не си е направила тест - няма карантина за децата от този клас, нека се изпозаряват. Извън училищата всички се прегръщат и целуват после смесват вирусите в училище. Пълно безобразие.
  • 45 90%

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "хмм":

    Откъде ги извади тея 90%? До сега не съм срещнал родител, който слага образованието пред здравето на семейството си. Дори и най-необразования човек може да вземе правилното решение.