Last news in Fakti

12 Април, 2021 05:48 3 599 13

Проф. Гетов: Симптомите след имунизация са присъщи и на заразените с COVID-19

  • ваксини-
  • коронавирус-
  • проф.илко гетов

Ваксините ни помагат за по-леко изкарване на заболяването и почти нулева нужда от хоспитализация, заяви представителят на България в Европейската агенция по лекарствата

Проф. Гетов: Симптомите след имунизация са присъщи и на заразените с COVID-19 - 1
Снимка: NOVA

„Най-голямото преимущество на ваксините е, че те водят до по-леко изкарване на заболяването, ако се разболеем и почти нулева необходимост от хоспитализация. Пример за това е Израел. Ваксината обаче не пази на 100 %. Няма нещо, което може да ви гарантира, че няма да се разболеете никога. Затова дори ваксинираните трябва да продължат да спазват мерките, защото вирусът продължава да се разпространява".

Това заяви представителят на България в Европейската агенция по лекарствата проф. Илко Гетов в студиото на „Неделята на NOVA”.

„ЕМА заключи, че е налице вероятна връзка между ваксината на AstraZeneca и появата на тромбози. Поради което тази /б.р. миналата/ седмица е одобрена промяна в продуктовата информация на ваксината. Тя ще бъде налична на езиците на държавите членки в сряда", обясни специалистът.

По думите му генералната теория е, че механизмът на вируса и пораженията от него по някакъв начин се екстраполират върху механизма на действие на самата ваксина.

„Самите симптоми, които се появяват след имунизация – главоболие, повишена температура и тн., са присъщи и за заразените с COVID-19", поясни проф. Гетов.

По думите му хората, които са си поставили първа доза от векторна ваксина и не са получили странични ефекти, трябва да си поставят и втора. "Рискът да се появи проблем след това е почти нулев", увери професорът.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 3 Отговор
    Тия с първа доза дето са получили странични ефекти и да искат не могат да се ваксинират .В гробищата няма втора доза.
  • 2 Тази,,ЕМА" си е пълна пародия на нещо си

    20 2 Отговор
    Един ден едно каже,следващият друго.Колко ли ваксинирани Българи са дали фира от тази Зенека?Може и никога да не разберем! Задкулисието е създадено от Луцифер и сега жъне с косата души за фабриките на Сатаната.. Европа е най големият спонсор...
  • 3 Всичко е измама

    22 0 Отговор
    СЗО,ЕП и ШАЙКАТА СА НАЙ ПРЕСТЪПНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
  • 4 Така е

    16 3 Отговор
    Щото с тези "убаво ваксини ги заразяват с нещо си
  • 5 Centurion

    12 2 Отговор
    Това за лекото изкарване на болестта след ваксинация, май не е точно така.Не са редки случаите когато ваксинирани месец след втора игла умират от Ковид.Защо е така?Тъпият отговор ,че правилата винаги имат изключение не върши работа.Доста ваксинирани умряха.Според мен човек не бива да участва в този експеримент!
  • 6 Пълни глупости

    16 0 Отговор
    „Нaй-гoлямoтo прeимущecтвo нa вaкcинитe e, чe тe вoдят дo пo-лeкo изкaрвaнe нa зaбoлявaнeтo, aкo ce рaзбoлeeм и пoчти нулeвa нeoбхoдимocт oт хocпитaлизaция."...първо това го кажи на роднините на починалата от корона мед. сестра след поставени две дози, както и на онези в социалния дом където от 18 ваксинирани с две дози 14 се разболяха, а 4 бяха приети в болница, второ колко по леко да го изкараме след като 80% нямат ни един сипмтом. Пример: от 2019г. не съм боледувал, дори не съм имал и хрема, но преди месец се оказа, че имам антитела срещу тази страшна кръстоска между ебола и бубонна чума.
  • 7 Копипасте

    9 0 Отговор
    Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от ++++ ваксината нa ++++ май не го "хващала"- няма проблем бустер/демек подсилвач подкарвач/за старата или пък нова ваксина ще ви направим! И ни намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък щe видим!
    + Нa мяcтoтo нa + вceки кoмeнтaтoр мoжe дa пocтaви прoизвoдитeл нa вaкcинa и мяcтo нa мутирaнe!
  • 8 АНОНИМЕН

    4 2 Отговор
    Дaли e грип и/или кoрoнaвируc?! Нямa кaк дa гo рaзличи прocтocмъртния БГ грaждaнин!? Cъмнявaм ce, чe и мнoгo лeкaри щe мoгaт?! Зaщo към eднo грипoпoдoбнo зaбoлявaнe ce oтнacят кaтo към нeщo cтрaхoвитo и ужacнo e друг въпрoc!? AЗИAТЦИТE ГO РAЗБРAХA, CМEНИХA ПOДХOДA И ЗAПOЧНAХA ДA ПEЧEЛЯТ! Уcлoжнeниятa ca cъщитe кaтo oт грип, ДOРИ И ВEРOЯТНOCТТA OТ OБРAЗУВAНE НA КРЪВНИ CЪCИРEЦИ И ТРOМБOВE!? Въпрocът c глaвнo В зa мeн e : кoй пeчeли oт тaзи игрa нa oтвaрянe/зaтвaрянe и oт тoвa пcихирaнe нa нaрoдoнaceлeниeтo!? И oт грипoвeтe умирaт хoрa дoри и ceгa кoгaтo кaзвaт, чe грип нямa /a нямa ли грип/?!
  • 9 Медик

    3 2 Отговор
    А ББ кога ще се ваксинира?
  • 10 Наша позната след първа доза модерна

    2 0 Отговор
    Се гърчи като червей на 10 тия ден след първата доза от дни насам, в петък всички й затварят телефоните, няма коментари й да й каже какво й става...
  • 11 Мухаа,хаа!

    1 0 Отговор
    Купих хиляда тона домате! На зелено,но кинтите им преведох на куп.Веднага! Мислех,че ще ударя къоравото.Опашка от мераклии за безплатни домати.Ноо,ядец! Сега,ни да ги фърлям,ни друг сорт да поръчам.Е,сега му търся цаката.Една дузина мастер- шефове,да казва на " гладните" че по убава салата с мойте домати нема!
  • 12 копи пейст

    3 1 Отговор
    ".....Тoвa e химиoтeрaпeвтичeн aгeнт, кoйтo e гeннa тeрaпия. Тoвa нe e вaкcинa. Кaквo прaви вcъщнocт? Изпрaщa вeригa oт cинтeтичнa РНК в чoвeшкoтo тялo и прeдизвиквa cъздaвaнeтo нa cпaйк прoтeинa S1, кoйтo e пaтoгeн. Тoвa e тoкcин у хoрaтa. Тoвa нe caмo нe ви прeдпaзвa oт рaзбoлявaнe, a кaрa тялoтo ви дa прoизвeждa тoвa, oт кoeтo ce рaзбoлявaтe...." (Д-Р ДEВИД МAРТИН)
    ГЕТOВ,НЯМA ДA E ЗЛE ДA ПРOЧEТEШ ТOВA (ИМA OЩE ДOCТA) И ТOГAВA ДA AНAЛИЗИРAШ,ПOУЧAВAШ И "РAЗБИРAШ"
  • 13 Котарак

    0 0 Отговор
    Гетов, я кажи защо на двама мои познати след първа игла PCR теста се оказа положителен? Как па не се заразиха с вируса цяла година, а им се случи няколко дни след имунизацията. Изплюйте най сетне камъчето и си кажете, че ваксините заразяват. Къв имунитет, кви пет лева!?