Last news in Fakti

18 Април, 2021 05:57 3 128 14

Няма да закриват Националния ваксинационен щаб

  • коронавирус-
  • богдан кирилов-
  • ваксиниране

Той ще заседава в понеделник

Няма да закриват Националния ваксинационен щаб - 1
Снимка: БНТ

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов съобщи в телевизионно интервю, че Националният ваксинационен щаб няма да бъде разпускан. Очаква се той да има заседание в понеделник.

На този етап няма индикация ваксинацията с „АстраЗенека“ да бъде прекратена, каза още пред bTV Богдан Кирилов, цитиран от БНР:

„Оценката на Европейската агенция по лекарствата към момента показва, че съотношението полза-риск е положително и тя препоръчва прилагането на ваксината в съответствие с разрешението ѝ за употреба, но очакваме становището на ЕМА по отношение на допълнителния анализ, който се извършва, за данните за безопасност“.

Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента д-р Александър Симидчиев коментира междувременно за БНТ, че изпълнителната власт ще решава кои ще са новите членове на Националния оперативен щаб.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    19 1 Отговор
    Хаха , типично по бойковски. Ще закриваме, няма да закриваме....
  • 2 Илюминат

    31 2 Отговор
    Много е опасно и порочно това с ползата , която видиш ли надвишава риска! Горе долу излиза , че ако от 6 милиона оцелеят 3 000 001 , ползата все пак надвишава риска! Че тя ползата ако не надвишава риска , то си става убийство бе! Въпроса е да се дадат точно числа на това съотношение , защото иначе няма смисъл от сто вида щабове! И тези числа да дойдат от Българската академия на науките , защото тя съществува именно за това! Не ме интересува мнението на производителите и на докторчета , получаващи бонуси от корпорации и фармакомпании! Особено субективно мнение без конкретни числа!
  • 3 Мне

    26 1 Отговор
    Няма да се ваксинирам,ако ще и зелени портрети да въведете няма да се ваксинирам с тая отрова
  • 4 Ще си мрем

    3 5 Отговор
    Тоя доктор Симидчиев да си прави щаба, нали имаше такъв с мангъров и костов. Тежко и горко на българския народ с тях.
  • 5 Закривай

    16 0 Отговор
    Закривай всички марионетни структури. Слуги на СЗО не искаме да ни управляват.
  • 6 Просто е

    7 0 Отговор
    Ползваш - рискуваш, не ползваш - не рискуваш.
  • 7 Я виж

    0 4 Отговор
    Всеки индивид си има лично мнение.Те ваксините почват още като сме бебета и ефикасността им е неоспорима.А относно новите ваксини ще минат години докато станат безопасни и рискът за фатални последици бъде сведен почти до нула.Има няколко страни които са доказателство,че ваксините си вършат работата, защото не се издържа.Всеки ден да вадят от болницата починали хора около теб,а те да са ти познати.Вече се съмняваме че релните починали са много повече.А и тези повечето починали не вярваха в тази пандемия.Ние сме малка община и за това горе долу се познаваме о две седмици кажи речи всеки ден смърт от Ковид.

    Коментиран от #9

  • 8 АБВ

    6 0 Отговор
    Събуди се народе! Отнасят се към теб като стадо овце! Откъде на къде някой ще се държи като пастир и ще ми казва да се ваксинирам!? Дори и само за това няма да се ваксинирам!!! А като добавим и това, че : 1.ефективността на ваксините е недоказана; 2.безопасността е недоказана; 3.страничните ефекти вкл.смъртност са доказани; 4.някои "хора" вече спечелиха милиарди от т.нар. ваксини, докато мнозинството мизерстват без работа и доходи. Всеки който има грам мозък няма да се ваксинира, дори и само една от горепосочените причини е достатъчна! Можем да спрем геноцида, като всички кажем НЕ! Нека фармацевтичните компании загубят милиарди от произведени и неизползвани ваксини, а не да печелят на наш гръб!
  • 9 Не виждам

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Я виж":

    Викаш по добре ваксина, да не се чудят хората. Това твоето изказване ми звучи, като Муфтата, чували, много мъртви. Пък и знаеш че има повече умрели от това което ни представят. Всяка смърт вече се преписва на вируса. Безумие.
  • 10 Швеция

    3 0 Отговор
    Така е в Швеция , никой не ходи маскиран като идиот , всичко си работи , не се налагат безумни карантини и глоби на хората !
  • 11 Важно беше да плашат хората и да досъсип

    4 0 Отговор
    Важно беше да плашат хората и да досъсипят дребния бизнес --успяват ! Навсякъде -дава се под наем ,продава се ! Ама няма кой --в чужбина са !
  • 12 Krasimir Tonev

    4 1 Отговор
    В Тексас и някои щати падна забраната преди месеци и нямаше чували с умрели както предричаха, а в маскираните и заключени щати като Ню Йорк и Мичиган се увеличава
  • 13 Ликвидация

    6 0 Отговор
    За какво ни е този ваксинационин щаб - има вече ваксини, има министерство, има агенция по лекарствата, има дървени философи достатъчно т.н. Да се маха това безсмислие.
  • 14 Да видим

    2 0 Отговор
    Не знам, ама Беларус без никакви мерки за 1 година не се е затрила от лицето на Земята! Вторият по големина и население щат Тексас - също върви по-добре без мерки от щатите с мерки!